שתף קטע נבחר

ספר הג'יהאד האיסלאמי: אילת, חיים ומוות לישראל

הזרוע הצבאית פירסמה ספר בן 156 עמודים, שבמרכזם עומדת העיר הדרומית, "ממנה ישראל שולחת זרועות תמנון לאפריקה ואסיה". בספר הוזכרה "תוכנית אוגנדה", ובכיר בג'יהאד הודה: "לא קראנו נכון את המפה ולא הערכנו את חשיבותה של אילת"

המצב הביטחוני השברירי בחצי האי סיני, הפיגוע בכביש 12 בקיץ האחרון וירי רקטות הגראד על אילת גרמו לישראל לבחון מחדש את היערכותה הביטחונית בגבולות הדרומיים. כעת מתברר שגם הטרוריסטים החליטו להקדיש מחשבה מחודשת לאסטרטגיה שלהם בזירה המדברית.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

"פלוגות אל-קודס", הזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי, פרסמו ספר חדש בשם "אום רשרש - אילת: מוות או חיים של ישראל". הספר בן 156 עמודים, מדגיש את חשיבותה האסטרטגית של אילת והנמל הדרומי שלה עבור ישראל. בהתייחסו לספר החדש, הסביר אחד מבכירי התנועה כי "מהעיר אילת, (ישראל) משלחת את זרועות התמנון שלה אל חופי, ערי ובירות אפריקה ואסיה, ומתגנבת בערמומיות למרקם החיים שלהם כדי לבצע את תוכניותיה ומשימותיה שנועדו להרוס את הערים הללו כדי לשמור על הקיום שלה".

 

בחוף באילת (צילום: שירי הדר) (צילום: שירי הדר)
בחוף באילת(צילום: שירי הדר)

 

הספר סוקר בהרחבה את ההיסטוריה של אילת ואת כיבושה, ומסביר כי עוד מימי ראשית הציונות, ראו המנהיגים היהודים את חשיבותה הגדולה של אפריקה, על אף היותה יבשת ענייה. הספר מזכיר את "תוכנית אוגנדה" כסימן לחשיבות הזאת, כאשר התנועה הציונית שקלה את הקמת המדינה שם. בנוסף הוא מזכיר את השקפתו של בן גוריון, שביקש לטוות קשרים טובים עם המדינות ביבשת כדי שאלו יוכלו לעזור לישראל בהצבעות גורליות במוסדות הבינלאומיים. מחברי הספר מדגישים גם את חשיבותה של קרן אפריקה בעבור ישראל משום שזהו פתח היציאה הימי הראשי לאסיה.

 

עוד מביאים בג'יהאד האיסלאמי המלצות כיצד בדיוק להגביל את חופש התנועה של ישראל בים האדום עד לקרן אפריקה:

  • לקיים תיאום ביטחוני בין המדינות הערביות ולנסות להקים כוח ימי ערבי משותף שיפעל תחת מפקדה משותפת בים האדום.
  • להגביר את הנוכחות הצבאית של המדינות הערביות באזור זה.
  • מדינות הליגה הערבית יקימו ברית הגנה בין המדינות הערביות השוכנות לחופי הים האדום, באמצעות הקמת ארגון אזורי.

 

הבכיר בג'יהאד הודה כי הפלסטינים לא קראו נכון את המפה ואינם מבינים את החשיבות הגאוגרפית של העיר אילת - הן מהזווית האזרחית והן מהזווית הצבאית. לדבריו, "לא הנחינו את הלוחמים שלנו ללכת על המטרה הזאת,

 אלא רק לעתים נדירות משום שלא היה לנו ידע מוקדם על המקום המיוחד של המטרה הזאת, ולא גיבשנו תאוריית לחימה עליה משום שלא גילינו את המקום הייחודי של נמל אילת בתפיסה האסטרטגית הישראלית".

 

זו הסיבה, לטענת הבכיר, שהג'יהאד האיסלאמי החליט ללמוד את האזור ולהבין כיצד הוא נתפס על-ידי ישראל אשר הפכה אותו "ממקום מבודד וצר לחיוני, אשר מהווה את הריאה היחידה באסטרטגיה הציונית".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים