שתף קטע נבחר

 

בגבעת האולפנה בטוחים: "לא מזיזים בורג"

"איפה היו כולם עשר שנים? למה נזכרו עכשיו?", תוהים תושבי השכונה בבית אל, שלא ממש חשים שחרב הפינוי מעל ראשם. "רכשנו את הקרקע לפי כל החוקים, יחד עם כל הגורמים המתאימים, כשברק כיהן כראש ממשלה", הסבירו

בשכונת גבעת האולפנה בבית אל שעלתה לכותרות בימים האחרונים, שוררת תמימות דעים יחסית. הכול בטוחים ש"המקום הזה לא יפונה ולא יינתן לבעל הקרקע כביכול". התושבים משתדלים לשדר עסקים כרגיל ודוחים על הסף כל ניסיון להעלות אפשרות על מימוש התחייבותה של המדינה לפנות את המקום עד 1 במאי.

 

גבעת האולפנה - דיווחים אחרונים בחדשות ynet

ברק: יש שטח חלופי לגבעת האולפנה בבית אל

נתניהו מחפש גלגל הצלה משפטי לגבעת האולפנה

יעלון: פינוי שכונת האולפנה יוביל לפירוק הממשלה

 

אבי שמשי, תושב השכונה, הביע ביטחון שהעניין יטופל ושהשכונה תיוותר על כנה. "מדובר במקום שהוקם על ידי הממשלה ואנשים קיבלו תמריצים כדי לגור בו, זה לא שהמקום הזה יפונה ויינתן לבעל הקרקע כביכול. אני בטוח שימצאו פתרון. אם ראש הממשלה ירצה באמת, יימצא פה פתרון. הכול תלוי בו".

 

"הכול תלוי בראש הממשלה". שכונת האולפנה בבית אל ()
"הכול תלוי בראש הממשלה". שכונת האולפנה בבית אל

 

לשאלה מה יקרה אם הדחפורים יגיעו אל הבתים, השיב שמשי: "אנחנו לא טומנים את הראש בחול אבל כרגע אף אחד לא הזיז בורג ולא זז מטר מהבית שלו. אנחנו בטוחים שהממשלה תפתור את זה".

 

הוא טען עוד, כי ארגונים שמממנים גורמי חוץ הם שמעוניינים להרוס את השכונה. אך לדבריו "הדם שלנו לא סמוק יותר או פחות משל תושבי המדינה האחרים, ואני בטוח שיימצא פיתרון לכל העניין הזה".

 

מי שמצטרף לתחושת האופטימיות הוא ראש מועצת בית אל משה רוזנבאום, שאף יצא נחרצות נגד ארגון יש דין שהגיש את העתירה נגד חוקיות השכונה. "בית אל הוא יישוב ותיק וחוקי". לדבריו הצטרף יואל צור, שיזם את הקמת השכונה לאחר שאשתו ובנו נרצחו בפיגוע בשנת 1996. הוא סיפר כי רכישת המקום הייתה כשרה ונעשתה בהתערבות ובגיבוי ממשלתיים.

 

"כשהספדתי את אשתי ובני בלווייתם הזכרתי לכולם שיש בבית אל גבעה גדולה שאפשר לבנות עליה שכונה, בין השומעים היה גם ראש הממשלה נתניהו שהבין שתשובה לטרור ולמי שרוצה לגרש אותנו היא רק בנייה חדשה, להראות שאתה לא עוזב". צור הוסיף כי בשנת 1999, בעת כהונתו של ברק כראש ממשלה, "ניהלנו משא ומתן ורכשנו את הקרקע לפי כל החוקים, יחד עם כל הגורמים המתאימים". 

 

בית אל. לפי ברק יש שטח חלופי בתוך היישוב (צילום: lowshot.com) (צילום: lowshot.com)
בית אל. לפי ברק יש שטח חלופי בתוך היישוב(צילום: lowshot.com)

 

למרות זאת, מתחת לפני השטח מודים חלק מהמתנחלים כי מתעורר בלבם חשש מה. "לפני חצי שנה הגיעה העתירה לפנות אותנו מכאן. מאז אני לא ישנה. ביקשתי כדורי שינה מהרופא", סיפרה יפעת אבודרהם, שכבר כמעט עשור חיה בגבעת האולפנה יחד עם בעלה וששת ילדיה. "המצב הנוכחי של חוסר הוודאות הוא הכי נורא. ילדתי לא מזמן ותכננו להוסיף חדר לבית. לא חלמנו שדבר כזה יכול להתרחש".

 

לדברי אבודרהם, בחיי היומיום שלה ושל שכנותיה הרעיון אינו נוכח באופן יומיומי, אך כדי לא לקחת סיכון "עושה כל אחד השתדלות פרטית למניעת ההרס". לדבריה, "אין לנו שיחות על זה. אנחנו חיים את החיים שלנו כל אחד במקומו, אנחנו עושים השתדלות ומה שאפשר ומאמינים בקדוש ברוך הוא. אצלי דולק נר שאמרו לי להדליק כסגולה עד שהעניין יסתיים".

 

אבודרהם מתרעמת על כך שלאחר זמן רב כל כך של מגורים במקום הוחלט לפתע כי הם אינם חוקיים. "איפה היו כולם עשר שנים? למה נזכרו עכשיו? פתאום? העניינים האלו לא נבדקו לפני שיישבו את השכונה?".

 

צור תוהה מדוע הממשלה בכלל מעלה את נושא הפינוי ולא מוצאת פתרונות מתבקשים לסוגיה. "גם אם יתברר שהקרקע פרטית ורומינו על ידי המוכר הערבי, אין בעיה לבוא ולהעסיק שמאי מוסמך שעל פי קביעתו נשלם את הסכום על הקרקע בנוסף למה שכבר שילמנו", הציע. "נכון שכל דיבור על פינוי מחזיר אותי ברמה האישית לתקופת הפיגוע, זה מצער ומצמרר, אבל אני לא הנושא כאן", אמר.

 

את הדברים סיכם דובר היישוב, הראל כהן, שהודיע נחרצות בתגובה לדברי ברק על האפשרות לבנייה בשטח חלופי ביישוב: "אנחנו לא כלי השחמט של אהוד ברק. כראש ממשלה הוא יישב אותנו כאן ועכשיו כשר ביטחון החליט להזיז אותנו. לשמחתנו ברק הוא רק שר הביטחון ולא ראש הממשלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבודרהם. נר כסגולה
צילום: גיל יוחנן
שמשי. לא הזזנו בורג
צילום: גיל יוחנן
צור. דיבור מצמרר
צילום: גיל יוחנן
רוזנבאום. יישוב חוקי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים