שתף קטע נבחר

מה ההעדפות הספורטיביות של עובדי ההיי-טק?

מסתבר שלמרות שעות העבודה הרבות והמאומצות ההיי-טקיסטים אוהבים לרוץ. מסקר שנערך בין 1,300 עובדי היי-טק עולה כי ההוצאה השנתית הממוצעת שלהם על ציוד ריצה ואביזרים עומדת על כ-1,055 שקלים. כ-50% מהרצים, אגב, רצים 10 ק"מ בשבוע

לקראת מרוץ ההייטק הראשון בישראל שיתקיים השבוע, במסגרתו ירוצו למעלה מאלף עובדי חברות היי-טק במסלול ייחודי למרגלות הר הפסולת, קיים לאחרונה הייטק זון – מועדון הצרכנות של עובדי חברות ההיי-טק בישראל, יוזם המרוץ, סקר מקיף בקרב כ-1,300 מחבריו, במטרה לברר את יחסם של העובדים לפעילות ספורטיבית, העדפותיהם ובפרט יחסם לריצה. על הסקר השיבו 1291 עובדי היי-טק מכ-180 חברות.

 

 

מהסקר עולה כי כמעט מחצית מעובדי ההיי-טק מבצעים פעילות ספורטיבית פעם או פעמיים בשבוע: כ-44.7% מהנסקרים מעידים כך, ואילו 24.4% מעידים על עצמם כי הם ספורטאים נלהבים ומבצעים פעילות ספורטיבית כמעט כל יום.

 

לכאורה, נדמה היה כי מסגרת העבודה ההדוקה של עובדי ההיי-טק והשעות הרבות המוקדשות לצורך כך לא יאפשרו למצוא לכך זמן, אולם הסקר מלמד כי רק כ-9.9% לא מתאמנים, בשל היעדר זמן פנוי. כ-2.3% בלבד ציינו כי אינם מוצאים עניין בפעילות ספורט.

 

מעדיפים לרוץ ומוציאים על כך לא מעט כסף

הפעילות הספורטיבית הפופולרית ביותר בקרב עובדי ההיי-טק היא ריצה: 30.5% מהנשאלים מעדיפים אותה על פני כל פעילות אחרת. גם רכיבת אופניים בולטת בקרב עובדי ההיי-טק: לא פחות מ-17.8% מציינים כי רכיבת אופניים היא הפעילות האהובה עליהם.

 

בקרב הרצים, ההוצאה השנתית הממוצעת על ציוד ריצה ואביזרים עומדת על כ-1,055 שקלים. 15.4% מקרב הרצים מוציאים סכום נכבד של למעלה מ-1,500 שקל בשנה.

 

כמעט כ-60% מעובדי ההיי-טק שרצים דרך קבע, עושים זאת בין השאר בשל העובדה כי הפעילות משפיעה באופן ישיר על ביצועיהם במסגרת מקום העבודה.

 

כך, מנתוני הסקר עולה כי כ-57.6% סבורים כי ריצה מסייעת באופן משמעותי ליכולת לשמור על ריכוז לאורך זמן, ומאפשרת להם להתמודד עם הלחצים הרבים שמאפיינים את העבודה בתחום.

 

במסגרת הסקר אף נבחנה סוגיית הריצה ככלי לשחרור לחצים, ממנה עולה כי כמעט כ-20% מהמשיבים, עושים זאת לצורך כך, ורואים בפעילות זו כמנגנון הכרחי המאפשר להם לשמור על יציבה נפשית, במהלך שבוע העבודה התובעני.

 

התחרותיות לא מסתיימת במקום העבודה

התחרותיות שמאפיינת את העבודה באה לידי ביטוי גם באופן בו הם תופסים את תכלית הריצה. שיעור בלתי מבוטל מהעובדים שרצים דרך קבע - כ-40% - מתאמנים לקראת מרוצים בהם הם לוקחים חלק מידי שנה.

 

כ-20% מקרב הנסקרים הרלוונטיים אינם נותנים לרגליים להובילם בספונטניות ולראייה, כ-19.4% השיבו כי הם מסתייעים בתוכניות אימון מקצועיות אותן הם מורידים מהאינטרנט ו כ-5% משלמים דרך קבע למאמן ריצה מקצועי.

 

10 קילומטרים בשבוע

מבין הנסקרים שהעידו כי ריצה מהווה את הפעילות המועדפת עליהם, כ-46.9% השיבו כי הם רצים מידי שבוע כ-10 קילומטרים בממוצע, וכ-28.1% רצים למרחק של 10-20 קילומטרים בממוצע

 

אמנם העובדים אוהבים לרוץ אבל רק כ-0.8% מהנסקרים לובשים מדי בוקר את הטרנינג ואצים אל מקום עבודתם. הסבר אפשרי נוסף לנתון זה, זולת היעדר המקלחות בכל מקום עבודה, ניתן לקבל מהנתונים הבאים: כ-61.6% מהמשיבים גרים במרחק של למעלה מ-15 קילומטר ממקום העבודה ורק 3.8% השיבו כי מקום עבודתם נמצא במרחק של עד 3 קילומטר מביתם.

 

נועם בוסידן, מנכ"ל משותף בהייטק זון, אמר: "כלל הנתונים העולים מהסקר משקפים מגמה ברורה של מעבר לסגנון חיים בריא וספורטיבי בקרב עובדי ההיי-טק. כמועדון צרכנות, אנחנו עדים כל העת לביקוש הולך וגובר להטבות בתחום הספורט ואף לעניין רב במרוצים ובתחרויות: ישנה כמות עצומה של עובדי היי-טק המשתתפים בתחרויות, במרתונים ובטריאתלונים בארץ ובחו"ל. מרוץ ההייטק שיתקיים השבוע, אותו יזמנו עם חברת "כפיים", הוא הזדמנות לחגוג את החיבור לגוף ולטבע". 

 

במרוץ שיתקיים ביום שישי 27.4 ישתתפו בכירים רבים מקרב קהילת ההייטק הישראלית. בין הרצים שמעון דיק, מנכ"ל ונשיא מוטורולה ישראל ובכירים בחברות טלדור, מארוול, מטריקס ועוד. חברות היי-טק רבות מיוצגות על ידי נבחרות גדולות של רצים. כך למשל, חברת מארוול תגיע למרוץ עם נבחרת של לא פחות מ-90 רצים, והחברות מטריקס ומוטורולה סולושנס יגיעו עם למעלה מ-50 רצים כל אחת. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
2.3% בלבד אינם מוצאים עניין בפעילות ספורטיבית
צילום: shutterstock
נועם בוסידן
מומלצים