מנגלים במרפסות עלולים להביא לסכסוכי שכנים
יום העצמאות בפתח ואיתו התחביב האהוב על עם ישראל - "על האש". מי שהחליט להשתמש במרפסת ביתו עלול להיקלע לאי נעימות עם שכניו. לידיעת המנפנפים - אין חוק שאוסר על עריכת מנגלים במרפסות בבתים משותפים
יום העצמאות של מדינת ישראל הוא יום המנגלים הגדול. כולם "עושים על האש". יש את אלה שחייבים לצאת לפארק, להרגיש אווירת פיקניק אחת גדולה, ויש את האנשים שמעדיפים את המנגל במרפסת בבית, בלי כל ההמולה מסביב.
עוד על סכסוכי שכנים בערוץ הנדל"ן :
- השף רפי כהן מציג: מתכון פיקנטי לסכסוך שכנים
- סכסוכי שכנים במאה ה-21 - הטכנולוגיה בחזית
- גנבו או לא? סכסוך שכנים סביב צריכת מים
בשנים האחרונות, חזר הטרנד של המנגלים במרפסות. הבנייה החדשה בישראל נבנית עם מרפסות גדולות הנעות בין 12 מ"ר ל-20 מ"ר שמאפשרות עריכת פיקניק ביתי. הבעיה הגדולה בנושא היא הפרעת מנוחת השכנים שנשארים בבית. לא נעים לסגור חלונות עקב העשן המחניק שעולה מהמרפסת, הרעש וכמובן זיהום האוויר.
תמיר מינץ, יו"ר האיגוד הישראלי לניהול בתים ומבנים ובעלים של חברת הניהול מ.מ.מ אחזקות, מספר על סכסוכי שכנים שנגרמו בעבר כתוצאה מהמנגלים. לדבריו, "במהלך השנים נתקלתי במספר רב של סכסוכי שכנים שנבעו מעריכת מנגלים במרפסת שהפריעה את מנוחתם של השכנים".
"באופן עקרוני אין חוק שאוסר על עריכת מנגלים במרפסות בבתים משותפים. אנחנו, בתוקף סמכותנו כחברת ניהול של הבניין, רשאים לאסור מנגלים באזורים המשותפים של הבניין כגון הלובי, או רחבת החצר מסביב לבניין, אך לא בתוך בתי הדיירים", אומר מינץ.
לדבריו, "על מנת למנוע עד כמה שניתן את סכסוכי השכנים בעקבות המנגלים, וועדי בתים רבים יחד איתנו, מכניסים סעיף של איסור מנגלים במרפסות בתקנון הבניין. אני לא יכול להגיד שהפיתרון הזה מונע עריכת מנגלים באופן מוחלט, כיוון שאין ממש אכיפה או עונש למפר הסעיף בתקנון".
כך תקלו על השכנים
לאלה שכבר החליטו לעשות מנגל במרפסת ביום העצמאות, מינץ מציע מספר הצעות על מנת להקל על השכנים:
1. אם כבר אתם עושים מנגל במרפסת, השתדלו לרכוש מנגל גז, כך העשן והריח שייצא החוצה לעבר השכנים יהיה קטן בהרבה ממנגל על גחלים, והטעם אותו טעם.
2. עדכנו את השכנים והגיעו איתם לאיזושהי פשרה שתהיה מקובלת על כולם. ברגע שיש הסכמה בין השכנים, גם אם זה חורג מהנוהג, ברגע שזה מוסכם על כולם, הרגשה של כולם הרבה יותר טובה.
3. להניח את המנגל בפינת המרפסת עם מאוורר שיוביל את העשן החוצה באופן יזום למקום שהכי פחות פוגע בשכנים.
4. הקפידו על השעות בהן אתם עושים את המנגל. לפעמים הדבר שמרגיז את הדיירים יותר מכל הוא לא ריח העשן אלא המעשה עצמו בשעות לא נוחות. כלומר בשעות הצהרים (בין 14:00 ל- 16:00) או מאוחר בלילה. לכן חשוב להקפיד שהשעות יהיו "נורמליות" ולא יפריעו את מנוחת והשקט של השכנים.
5. בהנחה שכבר החלטתם לעשות את המנגל במרפסת, זכרו לשמור כמה שאפשר על השקט. אמנם המרפסת היא חלק מביתכם, אבל שמירה על השקט מחיבת את כל הדיירים בכל זמן במהלך השנה, על אחת כמה וכמה בזמן שהרעש הוא לא הגורם המפריע היחידי.