כמה שווה נייר ערך של קוקה קולה משנת 1917?
טוני מארון קנה ב-2008 נייר ערך ישן של קוקה קולה תמורת דולרים בודדים ודרש מהחברה לממש את המניות ב-130 מיליון דולר. מארון לא זכה לראות את המניות ממומשות, לאחר שנפטר לפני תום ההליכים המשפטיים. אבל כמה קיבלה משפחתו?
בעליו של נייר ערך משנת 1917, שנקנה במכירה של עיזבון, טען שנייר הערך שווה 130 מיליון דולר במניות של קוקה קולה, אבל כעת מתברר שהוא שווה קצת פחות.
משפחתו של טוני מארון, שקנה את נייר הערך של Palmer Union Oil בשנת 2008 בעבור מספר דולרים, טענה כי הוא שווה 1.8 מיליון מניות של קוקה קולה. אך ביום רביעי האחרון התברר לעורכי הדין של המשפחה כי בעקבות פיצולי מניות שהתגלו כעת, המניה שווה בין 12 אלף ל-15 אלף דולר בלבד.
לדברי עורך הדין של המשפחה, הנתון החדש "סוגר את הסיפור" של המחלוקת מול קוקה קולה. עורך הדין של קוקה קולה, ג'פרי קשדן, אמר כי להערכת החברה, "שווי השטר הוא בערך אפס".
"בסופו של דבר, במקרה הזה השווי של נייר הערך הוא לא יותר מסיפור טוב למשפחה", אמר בוב קרסטין, שמנהל את scipophily.com, אתר שמאתר וחוקר שטרות חוב עתיקים.
מארון רשם את שמו במקום הריק על נייר הערך, על מנת להפוך אותו לשלו, ובאמצעות מחקר מצא את הקשר בין Palmer Oil וקוקה קולה.
לאחר שדרש כי קוקה קולה תממש את השטר, החברה תבעה את מארון. מארון אמנם נפטר בשנת 2010, אבל משפחתו המשיכה במאבק. לדברי קירסטין, לניירות ערך עתיקים יש לעתים ערך, אבל לרוב הם פריט לאספנים.