דיאטה ללא דיאטה: 13 כללים להרזיה טבעית
לא מסוגלים להתמיד בדיאטה? ספירת קלוריות מדכאת אתכם? במקום לנסות ולהילחם במשקל, כדאי שתסגלו לעצמכם הרגלי אכילה בריאים - שיעזרו לכם להשיל את הקילוגרמים ולהרגיש טוב יותר. איך זה עובד? הנטורופתית רעות בר-לב מסבירה
אנחנו מתעדכנים ומתחדשים ללא הרף, רצים במרוץ החיים, משתדלים ומשקיעים - ובכל זאת ההשמנה היא המגפה של הדור הנוכחי. לא מספיק שהיא פוגעת בהערכה עצמית, בהרגשה הפנימית ובהנאה, היא מסרבלת ומסכנת לנו את הזכות לחיים בריאים ומשוחררים.
חכמי הדורות, ביניהם הרמב"ם, התוו הנחיות כיצד לסגל הרגלי אכילה בריאים, כמניעה וטיפול בהשמנה. מתוך הכרתם העמוקה את הנפש וגוף האדם הם הבינו שהרגלים לא בריאים הם הסיבה המובילה אתכם לתשוקות בלתי נשלטות, לבחירת מזון מזיק ובכמות גדולה ממה שצריך.
לרדת במשקל בלי דיאטה? זה אפשרי:
סטרס זה משמין: 10 כללים שיעזרו לכם להירגע
דיאטה חדשה: לאכול בלי הגבלה - ולרדת במשקל
13 סודות להרזייה - שהדיאטניות לא מספרות לנו
הרגלים בריאים, לעומת זאת, יאפשרו הרזיה באופן הטבעי והמהנה ביותר. הרי חיים פעם אחת, ולכן כדאי שנעשה זאת בהנאה, התורמת לחיים טובים ובריאים:
1. ארוחת בוקר
את הארוחה יש לאכול עד שעתיים מהקימה - והיא צריכה להיות בריאה ומפנקת. ביצים הן דרך נהדרת להתחיל את היום, שהרי בהן מתחילים החיים. אם תקפידו על ארוחת הבוקר תיהנו משיפור היכולות בעבודה ובלימודים, משיפור חילוף החומרים ומגוף חטוב ובריא.
2. ארוחות מסודרות
הקפידו על חמש-שש ארוחות קטנות במהלך היום, בממוצע כל שלוש שעות. דילוג על ארוחה מוביל לרעב, המזמין תשוקות בלתי נשלטות וארוחות גדולות.
3. נשנושים
אין דבר כזה נשנושים בריאים! בין הארוחות אין לגוף צורך אמיתי באוכל. נשנושים פוגעים בעיכול התקין ואינם מאפשרים לכם להתפנות לשאר הנאות החיים. מכאן שבין הארוחות לא מומלץ לנשנש.
4. כמות המזון
ארוחה אחת היא בכמות של צלחת אחת בינונית. מומלץ להימנע ממנות מוגדלות, אפילו אם מדובר במזון בריא. עדיף מעט לא בריא מהמון בריא.
5. איכות המזון
אוכל שיש בו חיים ייתן לכם חיים. אוכל טרי עדיף על פני חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, שומן צמחי מוקשה ועוד מגוון חומרים מתועשים. כדאי גם להימנע ממזון מטוגן, שומנים מן החי ולהמעיט עד כמה שניתן צריכת מלח וסוכרים.
6. לעיסה מרבית ואכילה בנחת
לבטן שלנו אין שיניים. לכן לעיסה מספקת היא עד שהמזון הופך לעיסה. עזרו לגופכם לעכל ולספוג את המזון. הרמב"ם המליץ על 30 לעיסות בביס.
7. שובע
תחושת השובע מגיעה כ-20 דקות לאחר שצורכי הגוף נענו. אל תחששו להשאיר מעט מקום בבטן, כך יישאר מקום לאנרגיה להמשך היום ויאפשר לגופכם להשיל את הקילוגרמים.
8. שובע וצמא
האזורים במוח המשפיעים עלתחושות הרעב והצמא צמודים במוח. לכן, בין הארוחות תחושת רעב היא למעשה תחושת צמא - מה שאומר שכוס מים (ועדיף לשתות מים בלבד) תעביר את התחושה.
9. רעב בלתי פוסק
אם אתם חשים רעב בלתי פוסק סימן שיש לכם אחד משושה מצבים: חוסרים תזונתיים, יתר סוכר בדם או עייפות מצטברת. חשוב שתטפלו בהם.
10. אויבים
רחוק מהעין - רחוק מהבטן. מומלץ להימנע מהכנסת חטיפים, ממתקים ופיצוחים לבית. במקומם העמיסו את המטבח במגוון מאכלים בריאים שבחרתם ואהבתם.
11. בחירה
לפני כל "אתגר", כלומר פיתוי שעומד בפנכם, שאלו את עצמכם: "האם אני באמת צריך את זה?".
התמודדות ובחירה מחשלים והופכים את ההתמודדות מפעם לפעם לקלה יותר, וכך הרגלים נכונים ובריאים הופכים לחלק מחייכם. הקושי הוא רק בהתחלה - התמידו ותנצחו.
12. ניצחון במקום תסכול
ניצחון מרצון ומבחירה ישרת אתכם ויביא בריאות ועוצמה, לעומת תסכול מאיסורים, נוקשות והגבלה.
13. זיכרו, החיים הם טיול
תיהנו מהטיול. כל יום שעובר אינו חוזר ולכן כדאי לעשות טוב אמיתי, לגוף ולנפש, טוב אשר תורם לחיים. סוד ההצלחה טמון בעשייה בפועל, כמיטב היכולת. כדאי לבחור בהרגלים הניתנים לביצוע מבחינתכם. זכרו שעדיף מעט, מלא בכלל.
הכותבת היא ד"ר לנטורופתיה וצמחי מרפא (N.D,CL.H) ומאמנת כושר אישית