צנזורה פלסטינית: נסגרו אתרים שמתחו ביקורת
בחודשים האחרונים נחסמה הגישה לאתרי חדשות השייכים למוחמד דחלאן, יריבו המושבע של הנשיא, לאחר שפרסמו כתבות ביקורתיות על אבו מאזן. ארה"ב: אנחנו מודאגים
האם הרשות הפלסטינית הולכת בדרכם של משטרים לא דמוקרטיים אחרים באזורנו? בחצי השנה האחרונה סגרה הרשות אתרי חדשות פלסטיניים שפרסמו כתבות שמתחו ביקורת על הנשיא אבו מאזן. מומחים פלסטינים טוענים כי זהו המפנה המשמעותי ביותר בתולדות הפיקוח של הרשות על האינטרנט.
בשנה שעברה: צונזרה "ארץ נהדרת" הפלסטינית
סגירת האתרים התבצעה בסיועה של חברת התקשורת הפלסטינית "פאלטל" שחסמה את הגישה לשמונה אתרי חדשות שנמצאים בבעלותו של יריבו המושבע של אבו מאזן, מוחמד דחלאן. דחלאן סולק בשנה האחרונה משורות תנועת פתח והוגלה לירדן. לא מדובר באתרי החדשות המרכזיים והפופולריים ביותר בקרב הפלסטינים.
בכירים פלסטינים הפנו אצבע מאשימה לעברו של התובע הכללי, אחמד אל-מוע'ני, שלדבריהם עומד מאחורי ההחלטה לסגור את האתרים. שר התקשורת הפלסטיני, משהור אבו דקה, הביע את התנגדותו להחלטה ואף העלה את האפשרות שהצעד הזה אינו חוקי, משום שאין חוק פלסטיני אשר מתיר פיקוח על האינטרנט.
דיון עם הממשל האמריקני
לא רק ברשות הפלסטינית זועמים על ההפרה של חופש הביטוי – גם ארה"ב הביעה דאגה ממה שכינתה "המאמצים להגביל את גישת הפלסטינים למידע ברשת האינטרנט". דוברת מחלקת המדינה האמריקנית, ויקטוריה נולנד, אמרה: "ראינו את הדיווחים על כך ואנו מודאגים משימוש בטכנולוגיה שנועדה להגביל את יכולת הגישה למידע". היא הוסיפה כי הממשל האמריקני ידון בנושא עם הרשות הפלסטינית.
"יש לנו דאגות דומות לזה באזורים אחרים בעולם, ואנחנו לא רוצים לראות את הרשות הפלסטינית פונה לכיוון הזה",
אמרה נולנד. רק השבוע חתם הנשיא אובמה על צו נשיאותי המטיל סנקציות על גורמים שיסייעו למשטרים לאתר מתנגדים באינטרנט באמצעים טכנולוגיים.
זו איננה הפעם הראשונה שהרשות מגבילה את חופש הביטוי והעיתונות. מנגנוני הביטחון הפלסטיניים עצרו בתקופה האחרונה ארבעה עיתונאים ופעיל נגד שחיתות שהעבירו ביקורת על אבו מאזן ועל בכירים פלסטינים אחרים בכתבותיהם. בשנה האחרונה הטלוויזיה הפלסטינית הורידה משידור את אחת מתוכניות הסטירה הפופולריות ביותר ברשות הפלסטינית, "וטן עלא ותר", בשל הביקורת החריפה מדי בעיני הממסד.
Read this article in English