אובמה עקף הקונגרס: מפשיר כספים לפלסטינים
בשנה שעברה הורה הקונגרס להקפיא את העברת הסיוע בסך 192 מיליון דולר לרשות בגלל בקשת הפלסטינים מהאו"ם שיכיר בהם כמדינה. אתמול חתם אובמה על כתב ויתור המבטל למעשה את האיסור, והסביר: "זה חשוב לאינטרס הביטחוני שלנו"
נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, חתם אתמול (יום ו') על "כתב ויתור", שבו הורה להעביר לפלסטינים את הסיוע שארה"ב אמורה הייתה להזרים להם אך הוקפא אשתקד בעקבות פנייתם לאו"ם בבקשה שיכיר בהם כמדינה. אובמה הסביר כי העברת הסיוע חשובה לאינטרסים הביטחוניים של ארה"ב.
עוד חדשות ב-ynet:
הקונגרס האמריקני הקפיא בשנה שעברה חבילת סיוע לרשות בסך 192 מיליון דולר, אחרי שהפלסטינים החליטו סופית להגיש לאו"ם בספטמבר 2011 בקשת ההכרה. האמריקנים, כמו ישראל, ראו בכך הפרה של הסכמי אוסלו, שלפיהם מדינה פלסטינית תקום רק בהתבסס על משא ומתן בין ישראל לפלסטינים.
אלא שלנשיא ארה"ב שמורה האפשרות לחתום על "כתב ויתור", מסמך הנותן לנשיא את הרשות לעקוף החלטה של הקונגרס מנימוקים של ביטחון לאומי. אובמה וקודמיו בתפקיד מרבים לחתום על כתבי ויתור כאלה בהקשר של הסכסוך הישראלי פלסטיני. בשנות ה-90 החליט למשל הקונגרס האמריקני להעביר את שגרירות ארה"ב בישראל לירושלים, אולם מאז חותמים הנשיאים האמריקניים אחת לחצי שנה על כתב ויתור המאפשר להמשיך להחזיקה בתל-אביב.
גם חתימתו של אובמה אתמול על כתב הוויתור בנוגע להעברת הכספים לרשות אינה מצריכה אפוא אישור נוסף של הקונגרס. בכתב
הוויתור שנשלח למזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, ושפורסם על-ידי הבית הלבן אמר הנשיא האמריקני כי ראוי לשחרר את הכספים לרשות כיוון שהדבר תואם את האינטרסים הביטחוניים של ארה"ב. הוא ביקש ממנה ליידע על כך את הקונגרס ולהסביר בפניו את המהלך.
לפני כשבועיים קרא הקוורטט לענייני המזרח התיכון (המורכב מארה"ב, רוסיה, האו"ם והאיחוד האירופי) לתורמים הזרים להעביר לפלסטינים את הסיוע שהבטיחו להם, וקרא לישראל ולפלסטינים לבנות אמון כדי להחיות את שיחות השלום בין הצדדים.