שתף קטע נבחר

הפיגוע בדלהי: מאבק לשחרור העיתונאי האיראני

מקורביו של העיתונאי החשוד, סייד מוחמד קאזמי, החליטו להילחם על חפותו וקיימו מספר הפגנות נגד הרשויות בטענה כי הוא נעצר ללא כל ראיות מוצקות ורק בגלל מוצאו ועל רקע חיזוק הקשרים בין ישראל להודו

מעצר פוליטי? חודשיים לאחר הפיצוץ בניו דלהי שמטרתו הייתה פגיעה בדיפלומט ישראלי, תומכיו של העיתונאי האיראני שנעצר על-ידי המשטרה ההודית בחשד למעורבות בפיגוע מגבירים את הקמפיין לשחרורו ומתעקשים כי הרשויות תפסו את הבן אדם הלא נכון. כך דיווח בסוף השבוע ה"אינדיפנדנט" הבריטי. לטענת מקורביו של העיתונאי, הוא נעצר על רקע הידוק הקשר בין ישראל להודו.

 

עוד חדשות מהעולם:

 

סעד מוחמד קאזמי, אזרח הודי בן 50 שעבד עבור סוכנות הידיעות האיראנית, נעצר בשישה במרס, כשלושה שבועות לאחר פיצוץ המטען שהוטמן במכונית הדיפלומט הישראלי. תומכיו של קאזמי קיימו מאז נעצר הפגנות ומצעדים לאור נרות להביא לשחרורו. סנג'אי קאפור, עורכו של קאזמי בעיתון בו עבד, אמר כי הוא לא נראה מודאג או מוטרד כלל לפני הפיגוע.

 

מכוניתה של יהושע קורן לאחר הפיצוץ (צילום: AP) (צילום: AP)
מכוניתה של יהושע קורן לאחר הפיצוץ(צילום: AP)

 

על-פי הדיווחים בכלי התקשורת בהודו, המשטרה במדינה טוענת כי יש בידה ראיות ממעקב שהתבצע אחריו הקושרות אותו למעורבות בפיצוץ. עם זאת בסביבתו של קאזמי דבקים בעמדתם כי הוא אינו קשור לפיגוע, ולטענתם הוא נעצר על בסיס ראיות קלושות ורק בגלל הקשר שלו לאיראן ובשל יחסיה המתחזקים של הודו וישראל.

 

במשטרת ניו דלהי הכחישו את הטענה על אינטרס מדיני עם ירושלים, והבהירו כי גורמים ישראלים לא הורשו להשתתף בחקירת קאזמי. דובר שגרירות ישראל, דוד גולדפרב, בהודו אמר כי "לישראל יש את הביטחון המלא כי הרשויות בהודו מנהלים את החקירות באופן המקצועי ביותר".

 

זירת הפיצוץ בניו דלהי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
זירת הפיצוץ בניו דלהי(צילום: AFP)

 

בשימוע האחרון בבית המשפט האשים עורך דינו של קאזמי, מחמוד פארצה, את המשטרה כי מנעה בכוונה את הגישה שלו למרשו, וכי לא הייתה לה כל ראיה נגדו. "הודו היא הדמוקרטיה הגדולה בעולם. תנו לנו להראות לעולם כי אנחנו הולכים בעקבות החוק", אמר פארצה והוסיף כי קאזמי אמר לו: "אל תנסה לשחרר אותי. תנסה להוציא את האמת לאור ואז אני אהיה זכאי". פארצה מסר כי הוא מנסה לשחרר את מרשו בערבות. בעדותו בבית המשפט במדינה, קזאמי טען כי הוא הוכרח לחתום על מסמכים כי הוא נחקר "על ידי גורמים מסוכנויות חקירה אחרות כמו המוסד".

 

הפיגוע בו נפצעה אשת הדיפלומט הישראלי, טל יהושע קורן, ועוד שלושה נוספים אירע באותו יום בו התרחש ניסיון פיגוע במטרות ישראליות בתאילנד ונוטרל מטען שהוטמן ליד השגרירות בגאורגיה. הרשויות בדלהי קשרו בין חוליית הטרור שפגעה בקורן לבין ניסיון הפיגוע בבנגקוק,

 והמשטרה המקומית עצרה לתשאול ארבעה איראנים בהם קזאמי. בדיווח כלי התקשורת בהודו בעת מעצר קאזמי נמסר כי חקירת המשטרה העלתה כי קאזמי היה בקשר עם החשוד שהצמיד את הפצצה למכונית של אשת הדיפלומט הישראלי, וסייע לו להתעדכן בתנועותיהם של הדיפלומטים הישראלים.

 

ביום הפיצוץ השתתף קאזמי בהפגנה מחוץ לראשי מפלגת השלטון בהודו. הוא מחה נגד עסק בבעלות שני חברי קונגרס שפלש לתוך שטח של מקדש שיעי בן 800 שנה. "עכשיו המחאות הפסיקו, אנשים מפחדים מדי", אמרה מזכירת המקדש.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קזאמי. נעצר רק בשל מוצאו?
צילום: AFP
אשת הדיפלומט שנפצעה בפיגוע
דובר שגרירות ישראל: "יש לנו את הביטחון המלא ברשויות בהודו"
צילום: AP
מומלצים