שתף קטע נבחר
 

מנתח אמריקני טוען: "מצאתי את נקודת הג'י"

האם נמצאה סוף סוף נקודת הג'י? לאחר שבע שעות נתיחת גופתה של קשישה בת 83, טוען גינקולוג חוקר כי איתר את המבנה האנטומי האחראי על הגירוי המיני בקרב כ-50% מהנשים

עשרות שנים מעסיקה נקודת הג'י את עולם הרפואה בשאלה: האם היא אכן קיימת? עתה טוען גינקולוג אמריקני כי הצליח לאתר את הנקודה, בנתיחת גופתה של אישה. לדבריו, מדובר במבנה דמוי ענבים זעירים, החבוי במעמקי הקיר הקדמי של הנרתיק.

 

ד"ר אדם אוסטרזנקי, חוקר מהמכון לגינקולוגיה בעיר סנט פטרסבורג שבפלורידה, טוען במחקר שיתפרסם בגיליון החדש של The Journal of Sexual Medicine כי המבנה שמצא גורם להרמת הקיר הקדמי של הנרתיק בתחילת הגירוי המיני.

 

עם זאת, ממצאיו מבוססים על נתיחת גופה אחת של קשישה בת 83, ויידרשו נתיחות נוספות כדי לאשר את הממצא.

 

רודפים אחרי נקודת הג'י:

  

נקודת הג'י כונתה כך בשנת 1981 כקיצור ל"אזור גראפנברג", לאחר שהרופא ד"ר ארנסט גראפנברג הכריז על קיומה. נטען שהאזור המצוי בסביבות קדמת הנרתיק הוא המקור לגירוי המיני בקרב כמחצית מהנשים.

  

עם זאת, לא היה ברור אם אכן מדובר באזור אנטומי נפרד המגיב לתחושה, או שמא הגירוי משפיע על אזורים רגישים קרובים ככלל בעוד שלא קיימת נקודה מסוימת כזו בפועל.

  

למעשה, עד היום אין כל עדות מדעית לכך שטיפולים גינקולוגיים יכולים להגביר את רגישות נקודת הג'י או להשפיע עליה חיצונית, אולם גינקולוגים רבים ברחבי העולם מציעים לנשים טיפולים שכאלה. ד"ר אוסטרזנקי עצמו ביצע ניתוחים כאלה, וכעת הוא עובד על טיפול חדש לשיפור רגישות נקודת הג'י בנשים שמבנה הנרתיק שלהן פגום. בכוונתו לכנות את הטיפול "פלסטיקה של נקודת הג'י".

  

איך קורה שפרט לאוסטרזנקי, איש לא מצא את נקודת הג'י? לדבריו, ספרי הרפואה אינם מדויקים באשר לאנטומיה הנשית, ומבנה נקודת הג'י ניתן לאיתור רק באמצעות נתיחת גופה של אישה שנפטרה זמן קצר לפני הנתיחה, ולא בגופות המשומרות בפורמלין.

  

בנתיחה, שארכה שבע שעות, הסיר הכירורג בעדינות שכבה אחר שכבה מקיר ההנרתיק, הפריד סיבי עצב וגילה שק כחלחל היושב מעל מבנה הקרוי הממברנה הפרינטאלית. לאחר שפתח את השק, מצא אוסטרזנקי רקמה כחלחלה הדומה לאשכול ענבים זעיר וזנבון לבן, שאורכו פחות משבעה מילימטרים ורוחבו כמילימטר וחצי.

  

כיצד משחק מבנה כה זעיר תפקיד כה משמעותי בחיי המין של הנשים? לדברי החוקר, הרקמה נראית כמו רקמת זקפה. הוא משער שתחת לחץ, מרימה הרקמה את קיר הנרתיק, מה שמעורר תחושות סביב הדגדגן או שמשדר תחושות מיניות אל המוח.

 

בינתיים, כאמור, הוא היחיד שתיאר את המבנה הזה, ומומחים שקראו על התגלית אמרו כי יידרשו בדיקות רבות נוספות באמצעות סריקת MRI ונתיחת גופה כדי לאשר שהמבנה אכן קיים וקשור לגירוי המיני אצל הנשים.

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אין כל עדות מדעית לכך שטיפולים גינקולוגיים יכולים להגביר את רגישות נקודת הג'י
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים