שתף קטע נבחר

 

ועדת הכספים: הבחירות יעלו לנו 400 מיליון שקל

המועד טרם נקבע, אבל בוועדת הבחירות המרכזית כבר התחילו בהיערכות ראשונית למבצע הגדול - שנכון להיום יאפשר ל-5,566,884 ישראלים לממש את זכותם הדמוקרטית. יו"ר ועדת הכספים גפני העריך את העלות למשלם המסים, הערבים המוסלמים דורשים: לא בקיץ, זה נופל על הרמדאן והחגים

על רקע ההערכה שכבר אין עליה עוררין של ממש, לפיה הבחירות הכלליות יוקדמו, יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני (יהדות התורה) אמר הבוקר (יום ב') כי תקציבן יעמוד על כ-400 מיליון שקלים. גפני נמנע מהבעת עמדה בעד או נגד הקדמת הבחירות, אך ציין שישנן מספר רפורמות שקידומן יעוכב אם יקוצר כנס הקיץ הנוכחי. בינתיים, ערבים מוסלמים מביעים התנגדות להקדמת הבחירות לקיץ, בשל חודש הרמדאן וחגים נוספים.

 

הקדמת הבחירות - דיווחים נוספים בחדשות ynet:

ליברמן ל-ynet: אם כבר בחירות - כמה שיותר מהר

סקר: עם ציפי לבני, יאיר לפיד מזנק למקום השני

"סבירות גבוהה לבחירות באוגוסט-ספטמבר"

 

"בימים אלו אנחנו מתחילים לעשות את העבודה הפנימית שלנו", אמרה מנכ"לית ועדת הבחירות, עו"ד אורלי עדס. היא הזכירה כי בבחירות לכנסת ה-18 היו רשומים בפנקס הבוחרים 5,278,985 מצביעים ונכון להיום רשומים בפנקס הבוחרים 5,566,884 איש. מספר הקלפיות עמד על 9,263 ומאז חל גידול במספר הקלפיות שיעמוד בבחירות הקרובות על 10,205.

 

היא הוסיפה כי 96 ימים לפני הבחירות מתחיל תהליך של "שליפת מידע מהפנקס" - בדיקת בעלי זכות ההצבעה וערעורים אם יש. פנקס הבוחרים הסופי נכנס לתוקף 51 ימים לפני הבחירות וכולל את כל מי שימלאו לו 18 עד יום הבחירות.  

 

סקר: אם הבחירות היו נערכות היום ()
סקר: אם הבחירות היו נערכות היום
 

 

אם דרעי יעמוד בראשות ש"ס (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אם דרעי יעמוד בראשות ש"ס(צילום: גיל יוחנן)

 

היילכו שניים יחדיו? לפיד ולבני (צילום: עידו ארז, יוני המנחם) (צילום: עידו ארז, יוני המנחם)
היילכו שניים יחדיו? לפיד ולבני(צילום: עידו ארז, יוני המנחם)

 

לדברי עדס, תקציב ועדת הבחירות בלבד יעמוד לפי הערכות ראשוניות על כ-250 מיליון שקלים, עבור הפעלת מנגנון הבחירות - לא כולל תקציבי המפלגות, שבחלקן ממומנות מכספי ציבור.

 

מנכ"לית הוועדה הסבירה שזהו גוף ייחודי, "שפועל כל השנה באמצעות צוות מאוד מצומצם ממשכן הכנסת. ברגע שמכריזים על בחירות, אנחנו באופן אוטומטי מקימים 18 ועדות אזוריות ברחבי הארץ. הדבר כולל איתור מבנים, שכירת מבנים, גיוס העובדים. זה ממש כמו כמו להקים מחוזות חדשים של משרד הפנים מאפס. כרגע אנחנו מכינים תשתיות תקשורת ובוחנים איזה כוח אדם עומד לרשותנו. יש היערכויות ראשונות ואנחנו מתכוננים למצב שבו הבחירות יוקדמו".

 

"למוסלמים אין פה ערך"

במגזר הערבי-מוסלמי ניכר זעם על המועד שאליו מכוון ראש הממשלה, 14 באוגוסט או 4 בספטמבר. חודש הרמדאן, התשיעי בלוח השנה המוסלמי, נגמר השנה ב-19-20 באוגוסט ובו מקיימים את הצום השנתי - אחת מחמש מצוות היסוד של האיסלאם.

 

ביום ה-27 לחודש זה מציינים את לילת אל-קדר - מכונה "ליל הגבורה", לכבוד ליל התגלות הקוראן לנביא מוחמד. אז נהוג לשהות במסגדים זמן רב ולהגביר את התפילות. בסיום חודש הרמדאן חוגגים את "עיד אל פיטר" (החג הקטן) הנמשך שלושה ימים, ובמהלכו נוהגים לבקר בבתי-חולים ובבתי-קברות ולערוך מסיבות משפחתיות. 

 

מנאל אגבאריה, תושבת אום אל פחם, אמרה כי אינה מופתעת "מהצעד הגזעני של הממשלה. היא מסתכלת על הציבור הערבי כאילו הוא כלל לא קיים. קביעת הבחירות בימי רמדאן וחגים מוכיחה שלמוסלמים אין ערך במדינה, מזלזלים בנו בלי סוף". אגבאריה הצהירה: "על ראש הממשלה להתחשב בנו ולהחליף את מועד הבחירות, כי מגיע לנו להשתתף בבחירות בימים נוחים".

 

לדברי ח"כ טלב א-סנע (רע"ם-תע"ל), "לא יעלה על הדעת שראש הממשלה יתחשב בחגים של היהודים ויתעלם מהחגים של המוסלמים בקביעת מועד הבחירות.

באוגוסט ובספטמבר חל חודש הרמדאן, וגם העלייה לרגל למכה. בחירות בתקופה זו משמען שלילת זכותם של אזרחי המדינה ליטול בהן חלק. זו פגיעה בזכות דמוקרטית בסיסית".

 

ראש ועדת המעקב של ערביי ישראל, מוחמד זידאן, הסביר: "למוסלמים בארץ יש תפקיד חשוב בבחירות, ועליהם להשתתף בהן ביום מתאים, בלי לפגוע בחגים וברמדאן". לדבריו, "ראש הממשלה נוקט צעדים שמטרתם לשרת את האינטרסים שלו. נדרוש לא לקיים את הבחירות במועד האמור". 

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבא, מתי גם אני בוחר?
צילום: AFP
יו"ר ועדת הכספים גפני
צילום: מתי אלמליח
מומלצים