לבו של רומן בן ה-26 פועם בגופו של שמעון בן 51
בעת שהתאבל על מות אביו אושפז שמעון אלפסי בן ה-51 במצב קריטי בשל אי-ספיקת לב, וניצל בזכות תרומת איבריו של רומן קרוטוב, שנהרג בתאונה. ארבעה נוספים זכו בחייהם הודות לתרומה. "רומן אמר תמיד שלא נהסס לתת", אומרת אשתו
הטרגדיה הסתיימה בהצלת חיים: לפני עשרה ימים נפצע אנושות רומן קרוטוב, תושב אשדוד בן 26, לאחר שהתנגש עם רכבו בעץ. לאחר שאפסו הסיכויים להצילו קבעו הרופאים כי הוא סובל ממוות מוחי בלתי הפיך. אשתו הסכימה לתרום את איבריו, ובכך ניצלו חייהם של חמישה אנשים.
- לחתימה על כרטיס אדי לתרומת איברים לחצו כאן
העניקו חיים בתרומת איברים :
- רגע לפני לידת בתו: יריב זכה בריאות וחיים חדשים
- הממונה על השכר באוצר נפטר; איבריו הצילו 3
- עליזה בת ה-22 נהרגה על אופנוע - איבריה הצילו 4
"משפחת התורם עשתה מעשה אצילי"
לבו של קרוטוב הושתל בגופו של שמעון אלפסי, בן 51 מנתניה, נשוי ואב לשניים. במשך ארבע השנים האחרונות סבל אלפסי מאי-ספיקת לב, שהחמירה מאוד בחודשים האחרונים. אלפסי אושפז במצב קריטי ביחידה לטיפול נמרץ בשיבא - ושמו הוצב בראש רשימת הממתינים להשתלת לב.
לפני שלושה שבועות בלבד נפטר אביו של אלפסי, ובערב יום העצמאות, שבוע לפני תום ימי השלושים, נמצאה עבורו תרומת הלב שהצילה את חייו.
למרות מצבו הקשה התאושש אלפסי במהירות מהשתלת הלב, הוא שוחרר מהיחידה לטיפול נמרץ וכעת מחלים במחלקה לניתוחי לב בשיבא.
"אני מרגיש שזה פשוט נס משמים", אומר אלפסי. "אני רוצה להודות לתורם ולבני משפחתו על המעשה האצילי שהעניק לי את החיים במתנה. היום בדיוק זה ה-30 למות של אבי ולעלייה לקבר. כשאצא מבית החולים ואתאושש אעלה דבר ראשון לקברו של אבא, שתמיד דאג לי".
אחותו של שמעון, מזל בן-דוד, השוהה ליד מיטתו הוסיפה בהתרגשות: "ביום שבו אבא נפטר אמרתי לכל האחיות בבית החולים - אני משוכנעת שעוד לפני ה-30 למותו והעלייה לקבר, שמעון יקבל לב וחיים חדשים. הייתי בטוחה בזה באמונה עמוקה ושלמה. אני יודעת, כמו שמעון, שאבא נפטר אבל שומר על כולנו מלמעלה.
"גם בזמן הניתוח הייתי רגועה וידעתי שיהיה מאה אחוז. אלוהים הוא בורא עולם ופרופ' יעקב לביא הוא השליח שלו כאן בבית החולים".
"רומן רצה תמיד לעזור לאחרים"
קרוטוב, אב לשני ילדים קטנים, בני תשע ושנה וחצי, התנגש כאמור עם מכוניתו בעץ ברובע ו' באשדוד. כבאים שהגיעו למקום חילצו אותו מרכבו והוא פונה לבית החולים קפלן כשמצבו אנוש.
בהמשך אשפוזו קבע צוות רופאים כי הפגיעה הותירה אותו במצב של מוות מוחי בלתי הפיך. מתאמת ההשתלות בבית החולים פנתה לרעייתו יאנה, שהסכימה לתרום את איבריו.
"רומן תמיד רצה לעזור לאנשים ולעשות להם טוב על הלב", מספרת יאנה ל-ynet. "תמיד כשהוא שמע על השתלות איברים הוא התרגש, ואמר שאם חס וחלילה יקרה לו משהו, שלא נהסס ונסכים. היה ברור לי שזה יהיה רצונו והסכמתי לתרום את איבריו".
יאנה מספרת כי לילדים קשה מאוד לקבל את מותו של האב האהוב. "הילד הגדול שואל אותי איפה אבא, לאן הוא נעלם, ואם הוא לא ייצא איתו יותר לרכוב באופניים. אבל בצל העצב הגדול הזה שלנו, שהותיר אותי שבורה ומרוסקת, אני מנסה להתנחם בעובדה שחלק ממנו ממשיך לחיות אצל אותם אנשים שהצלתי".
בבית החולים בילינסון הושתל כבד בד"ר אנטולי שרסטיום, רופא בן 53 תושב ראשון לציון, לאחר שנדקר ממחט מחולה הפטיטיס ונדבק במחלה שהובילה למחלת הסרטן. שרסטיום, נשוי ואב לשניים המתין שלוש שנים להשתלה.
כליה אחת הושתלה אף היא בבית החולים בילינסון בגופה של חיה פורמן, בת 53 תושבת באר שבע, שסבלה ממחלה תורשתית. זוהי השתלת הכבד השניה שלה, כשהראשונה בוצעה לפני 10 שנים ולאחריה דחה הגוף את השתל.
הריאות הושתלו בבילינסון בגופו של ארקאי כאמלח, תושב כפר שיח דנין, בן 50, נשוי ואב לילד. כאמלח סבל ממחלת ריאות שהתפתחה עוד מילדות, והמתין כשנה להשתלה. הכליה השנייה הושתלה בבית החולים סורוקה בבת 37 שסבלה מאי ספיקת כליות וטופלה זמן רב בדיאליזה. מצב כל המושתלים טוב.
עומדים מימין, רופאי בית החולים בילינסון: ד"ר אביתר נשר, רופא בכיר במחלקת השתלות; ד"ר יבגני סולומונוב, מנהל היחידה לכירורגיה של הכבד ודרכי המרה במחלקת השתלות; ד"ר בני מדליון, מנהל יחידת השתלות לב ריאה במערך ניתוחי לב וחזה; פרופ' מרדכי קרמר, מנהל מערך הריאות; ד"ר מילטון סאוטה, מנהל מחלקת ניתוחי ריאות במערך ניתוח לב וחזה.
יושבים מימין: סופי פיירמן, מושתלת כליה; אנטולי שרסטיום, מושתל כבד; ערקאוי קאמל, מושתל ריאות.