שתף קטע נבחר

 

אלפים צעדו בת"א ב-1 במאי: "בגלל המחאה"

אלפי בני אדם צבעו את הרחובות באדום במסגרת שני אירועים שונים לרגל יום הפועלים. "פעם ראשונה שהדרישה לצדק חברתי מתורגמת להצבת חלופה סוציאליסטית", אמר אחד המארגנים

פועלי כל העולם אולי לא התאחדו, אבל בתל-אביב נקבצו כמה אלפים כדי לציין בצעדה ובעצרת את 1 במאי, חג הפועלים. כ-4,000 בני נוער השתתפו אתמול (יום ג') בעצרת יום הפועלים ברחבת בניין ההסתדרות בעיר, רבים אחרים צעדו ברחובות תל-אביב. לאירוע בבניין ההסתדרות הגיעה גם ח"כ שלי יחימוביץ', יו"ר מפלגת העבודה.

 

צעדה ועצרת: 1 במאי ברחובות ת"א

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"באתי על תקן אורחת, אני מזדהה עם עולם הערכים של הקהל כאן", אמרה יחימוביץ'. "זהו יום חג  לכל מי שמאמין שעובד לא צריך להיות עבד, אלא אדם עם זכויות בסיסיות". על פרישת ציפי לבני, אמרה יו"ר העבודה כי "אני מצטערת על עזיבתה. יש הרבה דברים שאנחנו לא רואות עין בעין ואני בטוחה שהיא לא הייתה מגיעה היום לעצרת 1 במאי, אבל היא אשה ישרה והגונה".

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות:

5 שנים בלי חרדים בצה"ל: "לפיד נותן פטור לכול"

משה קצב נכנע: פגש את בתו על מדי אסיר

 

תומר שמוקלר, חבר תנועת "דרור ישראל" ואחד ממארגני האירוע, אמר כי האירוע השנה עומד בסימן המאבק נגד ניצול בני נוער, מבוגרים וזרים בעבודה. "אחרי המחאה החברתית להרבה אנשים נפתחו העיניים. אני מאמין שהממשלה הנוכחית לא רוצה לשנות את המדיניות ואף משתמשת בה כחלק מאידיאולוגיה עמוקה. כל עוד נמשכת מדיניות אכזרית שמגדילה פערים, כמו שראינו בדו"ח המבקר, אז זה לא דבר שקורה בטעות, אלא חלק ממדיניות מכוונת".

 

גם הנוער העובד והלומד צעד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
גם הנוער העובד והלומד צעד(צילום: ירון ברנר)

 

בתהלוכת הדגלים האדומים המקבילה נכחו קרוב לאלפיים איש. הפעיל החברתי יגאל שתיים אמר כי "בעקבות המחאה, הרבה אנשים מבינים מיהו האיש הקטן העמל ומיהם בעלי ההון הדורסניים. אני בטוח שנראה בקיץ שוב אנשים ברחובות כי אנשים מבינים שזה נוגע לחיים של כל אחד מהם באופן אישי".

 

יואב גולדרינג, ממארגני הצעדה וחבר מועצת העיר תל אביב מטעם עיר לכולנו, הוסיף: "זו בעצם פעם ראשונה מאז המחאה החברתית שאנחנו רואים את הדרישה של העם לצדק חברתי מתורגמת להצבת חלופה סוציאליסטית לשיטה הכלכלית הנהוגה, שבה הממשלה מעדיפה את האינטרסים של ההון על פני העובדים. ברור שהאג'נדה החברתית היא זו שתוביל גם את הבחירות וגם את המחאה בקיץ".

 

דניאל, נערה טרנסג'נדרית מתל-אביב, שצעדה אף היא, אמרה כי גם הטרנסג'נדרים קוראים לצדק תעסוקתי. "הציבור הטרנסקסואלי הוא המופלה ביותר, הן מבחינת הדעות הקדומות נגד טרנסג'נדרים ובמיוחד בכל הנוגע להתערות בחברה ולקבלה לעבודה. הגענו למחות כדי שטרנסג'נדרים בישראל לא יופלו יותר בעת קבלה לעבודה ויוכלו להיות גם המוכר בסופר, גם המורה בבית הספר, גם הטייס, הרופא או הפסיכולוגית".

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 01/05/2012 23:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התהלוכה בתל-אביב
צילום: מוטי קמחי
1 במאי בעיר ללא הפסקה
צילום: מוטי קמחי
מומלצים