שתף קטע נבחר

 

קרן המטבע הבינ"ל: לא ננתק את הקשר עם איראן

ארגון אמריקני, שבו חבר ראש המוסד לשעבר מאיר דגן, קרא לקרן המטבע להפסיק קשריה עם הבנק המרכזי בטהרן נוכח הסנקציות. בהנהלת הקרן סירבו: יחסינו עם הבנק לא כלולים בעיצומים

הבנק המרכזי של איראן יהפוך בקרוב מושא לסנקציות, אבל קרן המטבע הבינלאומית מתעקשת להמשיך בקשריה עמו. דובר הקרן דחה אתמול (יום ג') את קריאותיו של ארגון אמריקני המתנגד לאיראן גרעינית, והבהיר כי העובדה שלקרן יש חשבון בבנק המרכזי לא קשורה לעיצומים הבינלאומיים. בארגון האמריקני חבר גם ראש המוסד לשעבר מאיר דגן, שאף מכהן בוועדה המייעצת שלו.

 

עוד דיווחים על המרוץ האיראני לגרעין:

 

בתקופה האחרונה הפעיל הארגון לחצים רבים על הקרן ודרש ממנה לנתק את הקשרים עם הבנק האיראני, אולם במייל ששלח בתגובה הדובר, וויליאם מוריי, הובהר כי אין בכוונתם לעשות זאת. לדבריו, תקנון הקרן קובע כי הכספים שמעבירה כל מדינה חברה לקרן מוחזקים בחשבון בבנק המרכזי של אותה מדינה, וכך נעשה גם במקרה של איראן.

 

"בהסדר הזה אין שום דבר שלא עולה בקנה אחד עם הסנקציות של ארה"ב והאיחוד האירופי", הדגיש מוריי. בארגון גם דרשו כי הקרן תשעה את איראן משורותיה על רקע מאמציה בתחום הגרעין, אולם הדובר השיב כי "עניין זה יש להשאיר לדיון של המדינות החברות בקרן. בשלב זה אין לנו כל תגובה".

 

הארגון "איחוד נגד איראן גרעינית" (UANI) מורכב ברובו מדיפלומטים אמריקנים בדימוס ומגורמי ממשל וביטחון בוושינגטון, בהם ג'יימס וולסי, לשעבר ראש סוכנות הביון האמריקנית (CIA), שמכהן לצד דגן בוועדה המייעצת. בכירי ה-UANI, בהם נשיא הארגון ושגריר ארה"ב באו"ם לשעבר, מארק וואלאס, מתחו באחרונה ביקורת על יו"ר קרן המטבע, כריסטין לגארד, בעקבות פגישתה עם ראש הבנק האיראני.

 

לטענתם, בפגישה, שהתקיימה בשולי כינוס האביב של הקרן בחודש שעבר בוושינגטון, לגארד ואנשיה "הרעיפו שבחים על איראן ופעילות הבנק". "הם חייבים להפסיק להתייחס למשטר בטהרן כאל ממשלה אחראית, בזמן שהקהילה הבינלאומית מנסה לבודד אותה", הדגישו בשורות הארגון.

 

דגן: חייבים לפתור את הבעיה בדרך הנכונה

ראש המוסד לשעבר הביע פעמים רבות את התנגדותו הנחרצת לתקיפה באיראן, ובסוף השבוע אף כינה אותה "רעיון מטופש". בדבריו בכנס השנתי של "ג'רוזלם פוסט" בניו-יורק, הבהיר דגן כי מדובר בבעיה של הקהילה הבינלאומית כולה ולא של ישראל בלבד. "זה איום רציני ליציבות האזור ולכלכלת העולם ואני מאמין כי אם הבעיה לא תיפתר באופן נכון, היא תיצור מרוץ חימוש עולמי", הזהיר.

 

הוא גם הסביר מדוע הוא מתנגד לתקיפה: "צריך לצאת מנקודת הנחה

שניכנס למלחמה אזורית עם איראן, שתראה בזה מעשה מלחמתי, ועם חיזבאללה כי האיראנים היו חכמים מספיק במשך הרבה זמן לבנות חזית בגבול הצפוני. צריך לקחת בחשבון שאפילו סוריה אולי תפתור את הבעיות הפנימיות שלה באמצעות כניסה ללחימה עם ישראל.

 

"אתה לא יודע איך אתה נכנס ללחימה, ולא יודע איך אתה יוצא", הדגיש דגן והוסיף כי תקיפה תיתן לאיראנים את "התירוץ הטוב ביותר" לפתח נשק גרעיני, בטענה שהיא צריכה להגן על עצמה מפני ישראל.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דגן, יועץ של הארגון האמריקני
צילום: עופר עמרם
כריסטין לגארד, יו"ר קרן המטבע
צילום: AFP
מומלצים