עובדי התעשייה מעדיפים עוף, בהיי-טק רוצים סושי
סקר: עובדי ההיי-טק אוהבים מנות הנעשות מול עיניהם כמו טאפסים, נודלס, וסושי, וצורכים מנות רזות ובריאות. עובדי התעשייה שעובדים פיזית וזקוקים יותר לאנרגיה, מעדיפים פחממות. ההעדפות הקולינריות של העובדים
בדרך לאכול ארוחת צהריים? בטח תשמחו לדעת מהן ההעדפות של העובדים השונים לארוחת הצהריים, ומה הבדלי התזונה בין עובדי ההיי-טק לעובדי התעשייה.
- אין ארוחות חינם: מי אוכל בעבודה ומי נותר רעב?
- ממורמרים עם קופסאות: מה אתם אוכלים בעבודה?
המזלג נפל לי: כללי נימוס בארוחה עסקית
העובד הישראלי צורך לא פחות מ-5 ק"ג של פחמימות לחודש, כלומר כ-250 גרם פחמימות לארוחה בהן אורז, תפו"א ופסטה ולא פחות מ-350 גרם צ'יפס בארוחה - כך עולה מסקר שערכה חברת הקייטרינג שפע. הסקר בדק את העדפותיו הקולינריות של העובד הישראלי ונמצא כי העוף היא המנה הפופולארית ביותר בקרב העובדים.
"למרות שטרנד הבריאות לא פסח גם על חדרי האוכל במקומות העבודה, בסופו של דבר העובד הישראלי הממוצע עדיין שומר אמונים לעוף, לצ'יפס לחומוס ולסלט הירקות הבסיסי", אומר אלון לוי, סמנכ"ל השיווק של שפע.
הסקר בדק גם את ההבדלים בין הרגלי האכילה של עובדי ההיי-טק למול עובדי התעשייה ומצא כי בהיי-טק אוכלים בריא יותר - כלומר צורכים יותר פירות וירקות, מעדיפים בשר רזה, ומקפידים על מנות מופחתות שומן ומוצרים מחיטה מלאה. מאידך, עובדי התעשייה, שעבודתם בעיקרה הינה פיזית וזקוקים ליותר אנרגיה, מעדיפים בעיקר פחמימות משביעות.
העדפות של עובדי ההיי-טק
על פי הנתונים, כ-30% מעובדי ההיי-טק מעדיפים מנות שף שנעשות לנגד עיניהם, בהן טאפסים, נודלס, סושי, טורטיות ועוד. 21% מעדיפים חזה עוף צלוי, כ-14% מעוניינים בצלי בקר או בכרעיים של עוף.
בשניצל מתעניינים כ-9% בלבד מעובדי ההיי-טק, 7% מקרב העובדים יעדיפו דגים ורק 4% מתעניינים במנה צמחונית. בגזרת התוספות, במקום הראשון בקרב עובדי ההיי-טק מככב תפו"א אפוי, מיד אחריו אורז מלא או פסטה מחיטה מלאה, במקום השלישי קוסקוס, ואחרונה חביבה קינואה וירקות כתומים.
ההעדפות של עובדי התעשייה והייצור
בקרב עובדי התעשייה והייצור, 32% מעדיפים מנה עיקרית של כרעיים של עוף, 25% מעדיפים מנות בגריל, 20% בוחרים בסטייק בקר, 16% בוחרים בשניצל, 16% בצלי בקר או בקציצות ברוטב ובמקום האחרון מנת הדגים עם 13%. ממש כמו בהיי-טק, גם עובדי התעשייה והייצור מעדיפים תפו"א כתוספת. במקום השני והמכובד נמצא הצ'יפס, אחר כך פסטה ובמקום האחרון קוסקוס או פירה.
חברת "שפע קייטרינג" הפועלת בתחום שירותי ההסעדה, מעסיקה כ-1,000 עובדים ומספקת ללקוחותיה כ-80 אלף ארוחות ביום. החברה נמצאת בבעלות Sodexo.