עובדי לשכת עורכי הדין הכריזו סכסוך עבודה
העובדים יוכלו להשבית את הלשכה עוד שבועיים. הלשכה מתכוונת לקצץ 10% בשכרם של 15 עובדים בכירים ולפטר עוד כ-13 עובדים אחרים
לאחרונה התאגדו כ-170 העובדים ועורכי הדין המועסקים בלשכת עורכי הדין בהסתדרות, הקימו ועד פעולה, ודורשים לפתוח במשא-ומתן להסכם קיבוצי. בעוד שבועיים יוכלו עובדי השלכה לנקוט בעיצומים.
- לשכת עורכי הדין מפטרת עובדים ומקצצת בשכר
כפי שפורסם בפברואר ב"כלכליסט" הלשכה מתכוונת לקצץ 10% בשכרם של 15 עובדים בכירים ולפטר עוד כ-13 עובדים אחרים. בינתיים, אומרים העובדים, פוטרו 2 עובדות. העובדים טוענים עוד כי הסיבה לקיצוצים הם מאבקים פנימיים בין ראש הלשכה, עו"ד דורון ברזילי, ליריבו עו"ד יורי גיא-רון. לטענת ההסתדרות, ישנה סחבת במשא-ומתן בין העובדים להנהלת הלשכה לצורך חתימה על הסכם קיבוצי שיבטיח את זכויות העובדים. כמו כן, לטענת ההסתדרות יו"ר הוועד, עו"ד מורן קבלו, זומנה לשימוע לפני פיטורים לאחר הקמת הועד.
מדובר בפעם הראשונה שעורכי הדין ועובדי לשכת עורכי הדין נמצאים במצב של סכסוך עבודה אל מול ההנהלה. במסגרת סכסוך העבודה שהוכרז, ההסתדרות טוענת כי לאחר שהתקיימו מספר ישיבות בין הצדדים, הודיעו נציגי לשכת עורכי הדין בישיבה האחרונה כי אינם מוסמכים לנהל משא-ומתן ולפיכך הופסקו המגעים בשלב זה ועד כה לא נקבעו ישיבות נוספות.
יו"ר הסתדרות מרחב תל אביב-יפו, גרשון גלמן קרא היום להנהלת הלשכה להיכנס באופן מייד למשא-ומתן. בוועד העובדים ביקרו את הלשכה על כך ש"דווקא לשכת עורכי הדין כמעוז של זכויות, שעקרון שלטון החוק הוא נשמת אפה, פוגעת בזכויות העובדים ולא מקיימת משא-ומתן קיבוצי עם נציגותם המוסמכת".
מלשכת עורכי הדין נמסר בתגובה: "לא מצאנו כל עילה להכרזת סכסוך עבודה. הנושא עלה לדיון בוועד המרכזי של לשכת עורכי הדין, אשר המליץ על הקמת ועדת משנה שתבוא בדברים עם ההסתדרות ותנהל עמה משא ומתן קיבוצי. ההצבעה על הקמתה של ועדת המשנה תתקיים בימים הקרובים, אז עתידים הצדדים לשוב ולהידבר. להסתדרות אף נמסרה תשובה מלשכת עורכי הדין ברוח זו.
"בכוונת ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד דורון ברזילי, לפעול נגד הגזירות התקציביות הקיצוניות אותן כפתה המועצה הארצית על הוועד המרכזי, אשר הביאו לפגיעה בעובדים. יחד עם זאת, כפי שהצהיר ראש הלשכה בעבר, בכוונתו לבצע התייעלות מושכלת וזהירה, ולהצעיד את הלשכה למקום שבו כל חבר בלשכה יקבל תמורה מלאה בגין דמי החבר אותם הוא משלם, ומנגד, מנגנון הלשכה יהפך להיות חסכוני ויעיל.
"באשר להתארגנות העובדים כארגון, קיום משא ומתן קיבוצי ויתר דרישותיהם, ראש הלשכה הוא הראשון שמברך על כך, וסבור כי הדבר חיוני בכל ארגון, ועל אחת כמה וכמה בלשכת עורכי הדין. ראש הלשכה סבור כי ראוי שהעובדים יזכו למלוא זכויותיהם, והוא פועל על מנת שאלה יקוימו. אשר למכתבי הזימון לשימוע, בזמן ההידברות, כל הפיטורין מוקפאים".
בהכנת הידיעה השתתף יאיר חסון