70 ח"כים תומכים במינוי שפירא למבקר המדינה
כתב ההסכמה למינוי השופט יוסף שפירא כמחליפו של לינדנשטראוס הוגש למזכירות הכנסת כשעליו חתימות 70 ח"כים. ההחלטה הסופית תתקבל בשבועיים הקרובים, גם אם הכנסת תתפזר לפגרה
עכשיו זה כמעט סופי: 70 חברי כנסת הגישו היום (ד') את חתימותיהם והביעו תמיכה במינוי השופט יוסף שפירא למבקר המדינה הבא. שפירא, המכהן כשופט בית משפט המחוזי בירושלים, צפוי להחליף את המבקר מיכה לינדנשטראוס, שיסיים את תפקידו בחודש יולי. הכנסת צפויה להחליט סופית על זהות המבקר בשבועיים הקרובים.
עוד בערוץ החדשות:
הפריימריז בליכוד: מרידור, כחלון ואיתן על הכוונת
לראשונה נפרצה הגדר החדשה בגבול מצרים
יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ יריב לוין, ויו"ר סיעת קדימה, ח"כ דליה איציק, הגישו את כתב ההסכמה למינויו של שפירא, ובו תמיכה של רוב סיעות הבית. על ההצעה חתומים חברי כנסת מישראל ביתנו, קדימה, ש"ס, ליכוד, הבית היהודי, עצמאות, ורע"מ תע"ל. יצוין כי חברי סיעת העבודה ניסו לקדם עד כה מועמד אחר, השופט אליעזר ריבלין, אולם לא הצליחו לגייס רוב למועמדות.
"מוסד מבקר המדינה חשוב מאין כמותו", אמרה ח"כ איציק, "ואני גאה להיות שותפה להובלת מהלך של הסכמה רחבה בכנסת על זהותו של המבקר הבא. מדובר במהלך חוצה מפלגות והוא נדבך חשוב בבחירה של מבקר המדינה הנכנס". ח"כ לוין הוסיף כי "השופט שפירא הוא אדם ראוי שימלא את תפקידו נאמנה, ביושרה וללא משוא פנים. מבקר המדינה חייב להיבחר בהסכמה רחבה ואני משוכנע שהכנסת תתמוך בו ברוב גדול".
לפני כשבועיים הודיעה נשיאות הכנסת כי עד 14 במאי תתקיים במליאה הצבעה חשאית ובה ייבחר המבקר החדש. הכנסת תפוזר ככל הנראה בשבוע הבא ותצא לפגרת ביניים, אך בכל זאת היא צפויה להתכנס לטובת אישורו של המבקר שזהותו נקבעה בהסכמה.
השופט שפירא כבר נפגש עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בתחילת מרס, לצורך פגישת היכרות. הפגישה, שהתקיימה בבית ראש הממשלה בירושלים, עוררה מחלוקת בקרב גורמים משפטיים, שחלקם סברו כי לא ייתכן שנתניהו ייפגש עם מועמד לכהן כמבקר המדינה בטרם נבחר. אחרים טענו כי "ראש הממשלה הוא אדם פוליטי ולרצון שלו לראות מועמד כזה או אחר יש חלק גדול בבחירת מבקר המדינה".
שפירא (66) למד משפטים באוניברסיטה העברית בירושלים. במסגרת שירות המילואים הוא כיהן כשופט בית המשפט הצבאי לערעורים, בדרגת אלוף-משנה. בשנת 2000 סיים לימודי תואר שני בקרמינולוגיה באוניברסיטת לסטר, באנגליה. בשנים 2001-2003 שימש כסגן יו"ר בית הדין המשמעתי הארצי של לשכת עורכי-הדין. ביולי 2003 מונה לכהונת שופט בתי משפט השלום במחוז ירושלים, וכעבור שנתיים מונה לכהונת שופט בית המשפט המחוזי.