מסתערבים ימנעו את הפריצה הבאה בגדר?
יחידת המסתערבים של מג"ב מצטרפת לכוחות באזור הגדר בדרום, שם נרשמו ב-2011 75% מההתראות לפיגועים. לאחר ב-ynet פורסם לראשונה על פריצה בגדר, במערכת הביטחון מבטיחים: לא יהיו חדירות כשתושלם פריסת אמצעי ההגנה
מבצרים ומסיירים. יחידת המסתערבים של משמר הגבול תצטרף בשבועות הקרובים לכוחות צה"ל שפועלים סמוך לגבול עם מצרים, כחלק מהמענה הצבאי לסוגיית השטחים המתים באזור, שהביאה לאחרונה לפריצתה על ידי חוליית מבריחים ממצרים. במערכת הביטחון הדגישו כי עשרות ניסיונות פריצה של המכשול החדש נרשמו בחודשים האחרונים. בשנת 2011, 75% מההתראות לפיגועים נרשמו בגבול זה, ובמערכת הביטחון מנסים להתמודד עם האיום המתמיד.
עוד בערוץ החדשות:
היחידה המובחרת צפויה להתפרס בקטע הדרומי של הגבול, ולפעול שם כדי למנוע ולשבש חדירות במקומות שבהם אמצעי התצפית מוגבלים. במקביל, בחלק הצפוני של הגבול, החלה לפעול בהצלחה סיירת רימון, שהוקמה מחדש.
ל-ynet נודע כי חוליית מבריחים מצרים הצליחה לאחרונה לחתוך את הגדר בעזרת אמצעים הידראוליים ומכאניים, ונתפסה
במרדף של צה"ל. בקטע הפרוץ עדיין לא נוספו מוטות ברזל ולוחות מתכת - עיבויים שאמורים לסכל ניסיונות פריצה עתידיים. על פי הבטחות מערכת הביטחון, לאחר שתושלם הצבת מרכיבי ההגנה באזור, לרבות עשרות תרני תצפית, לא תתאפשר חדירה באמצעים מכאניים.
ההשקעה בפרויקט גדולה יותר מבכל גבול ישראלי אחר, הסבירו במנהלת הקמת הגדר, בראשותו של תת-אלוף ערן אופיר. במערכת הביטחון מעריכים כי ארגוני הטרור שפועלים בעזה עוקבים כל העת אחר פעולות הצבא ומכינים "פיגועי מדף", שאותם יוכלו להוציא לפועל במהירות. במקביל, בוחנות חוליות המבריחים במצרים את חדירות הגדר, מתוך חשש שהשלמתה תפגע בהן כלכלית. "הגדר החדשה הביאה לירידה דרמטית בהיקף החדירות הפליליות", ציינו במערכת הביטחון ובמנהלת, שמשותפת לצה"ל ולמשרד הביטחון.
עוד לפני ירי הגראדים על אילת, לפני כשבועיים, החליטו בפיקוד דרום להגדיר מתחמים מוגנים במוצבים שפרוסים לאורך הגבול, מחשש שיבוצע ירי דומה גם לכיוון הבסיסים. ההחלטה התקבלה כחלק מתפיסת ההגנה החדשה בגבול. במוצבים
נערכים למצב בו יכוונו רקטות לעבר המוצבים, בדומה למתרחש סמוך לרצועת עזה.
עד כה הושלמו 143 קילומטרים מתוך 220 קילומטרים בגבול, וההערכה היא שעד סוף השנה תסתיים ההקמה. במטכ"ל מיקמו את האוגדה המרחבית, שאחראית על מרבית שטחי הגבול, כשניה בסדר העדיפות מבחינת משאבים מבצעיים, אחרי אוגדת עזה. 60 מיליון שקל מתקציב הקמת גדר המערכת באזור יהודה ושומרון הוסטו לפרויקט "שעון חול", שנועד אף הוא למנוע הסתננויות בגבול מצרים.
Read this article in English