התחזתה 20 שנה לרופאת שיניים - ולא תשב בכלא
בית המשפט המחוזי בת"א ביטל החלטה קודמת לשלוח את רות לייטנר ל-4.5 שנות מאסר. השופטת: "מעשיה קשים ומקוממים, אבל אין זה אומר שהיא הייתה כשירה לעמוד לדין". פרקליטתה, עו"ד באומהורן: "שמחה שחילצתי אותה ממאסר"
רות לייטנר, שהתחזתה במשך 20 שנה לרופאת שיניים והורשעה, לא תישלח לכלא. כך קבעו אתמול הרכב שופטים בראשות דבורה ברלינר, שקיבל את ערעורה של לייטנר, לפיו היא לא הייתה כשירה לעמוד לדין. הם ביטלו את גזר הדין הקודם, שקבע כי תשב בכלא 4.5 שנים. "אני שמחה שהצלחתי לחלץ אותה מארבע שנים וחצי של מאסר בפועל שנגזרו עליה", אמרה פרקליטתה, עו"ד אירית באומהורן.
נגד לייטנר הוגש כתב אישום בו יוחסו לה 23 עבירות שונות, בין היתר של התחזות כמורשה לטיפול שיניים, מתן טיפול רפואי ברשלנות, תקיפה חבלנית, זיוף ועוד. היא אמנם הוסמכה כסייעת לרופא שיניים, אולם במהלך 20 התחזתה בפני אנשים כד"ר רות פרלמן, רופאת שיניים מוסמכת וכן כמומחית לשיקום פה ולסת ועוד. היא העניקה טיפולי שיניים רבים ושונים תמורת תשלום, תוך גרימת נזקים.
עוד בחדשות ynet:
אחת השאלות המהותיות שעמדו במשפט היא שאלת כשירותה של לייטנר לעמוד לדין. בית משפט השלום קבע בפעם הקודמת כי היא כשירה, וגזר עליה עונש מאסר בפועל ופיצוי בסך 243 אלף שקלים למתלוננים. במהלך המשפט הובאו פסיכיאטרים מטעם הפסיכיאטר המחוזי, שקבעו כי לייטנר אינה כשירה, אך עמדתם נדחתה לטובת זו של הפסיכיאטרים מטעם הפרקליטות התקבלה.
עורכי דינה של לייטנר ביקשו עיכוב ביצוע לעונש המאסר עד לדיון בערעור, ואתמול, כאמור, הוחלט לשנות את ההחלטה בשל אי כשירות הנאשמת. "מדובר באשה שספק בעיני אם הבינה במהלך השנים את חומרת מעשיה, ובוודאי שאינה מבינה את ההליך שהתנהל נגדה במשך שנים ארוכות", ציינה פרקליטתה.
ברלינר, שעמדה בראש הרכב השופטים, החליטה לקבל את הערעור תוך מתיחת ביקורת על התנהגותה לייטנר. "מעשיה של המערערת הם קשים ומקוממים מכל זווית שהעניין יבחן", קבעה השופטת. "הן הפן הכלכלי, גביית סכומי הכסף מהמטופלים תוך הצגת עצמה כרופאה ועוד יותר מכך, הנזקים שנגרמו והסיכון הממשי
הפוטנציאלי שבו היו המתלוננים נתונים. עדיין אין בכך כדי להכתיב את המסקנה המשפטית המתחייבת משום שהמערערת לא הייתה כשרה לעמוד לדין בזמן ניהול הדיון בבית משפט קמא".
עו"ד באומהורן מסרה בתגובה: "מדובר בהישג גדול לנאשמים בכך שבית המשפט קובע הלכה חדשה לפיה המדינה היא זו שצריכה להוכיח מעל לכל ספק סביר שהנאשם כשר לעמוד לדין. הכלי הפלילי אינו הכלי האולטימטיבי להתמודדות עם אנשים לקויים בנפשם, אנשים אלה זקוקים לטיפול והדרך לכלוא אותם לא רק שאין בה תועלת אלא יכולה להוביל לנזק בלתי הפיך ולנטל נוסף. אנו מודעים לנזק שנגרם, ולמרות הביטול, נשלם למתלוננים את הפיצוי שנקבע".