שתף קטע נבחר

 

מרים אומרת שהיא בת 124: "מרגישה צעירה"

"עברתי את כל המלחמות מאז שלטון העותמאנים", מספרת מרים עמאש מג'סר א-זרקא, האשה המבוגרת ביותר בישראל לפי רישומי משרד הפנים. היא זכתה לחזות בהולדת נכדיה, ניניה ובני ניניה - כ-300 במספר

שנת הלידה: 1888, הבן הבכור בשנות ה-90 לחייו - מרים עמאש, תושבת ג'סר א-זרקא, נולדה לפי רישומי משרד הפנים עמוק בתוך המאה ה-19, ובנה הבכור כבר בשנות ה-90 לחייו. היא נחשבת לקשישה המבוגרת ביותר בישראל. ואולי גם בעולם? "עד 120" כבר אי אפשר לאחל לה.

 

מרים בת 124: "מרגישה צעירה"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לעמאש עשרה ילדים, והיא זכתה לחזות גם בהולדת נכדיה, ניניה ובניהם - שמספרם הכולל מגיע לכ-300. היא מתגוררת בבית בנה ומתפקדת כרגיל, בעזרת בני משפחתה. הקושי היחדי שהיא מדווחת עליו הוא בשמיעה. "אני בת 124 ובתעודת הזהות כתוב שנולדתי ב-1888. אבל לצערי אני לא יודעת באיזה תאריך בדיוק, לכן בכל סוף שנה בני משפחתי מפתיעים אותי בחגיגה ובמתנות. כך מציינים שעוד שנה נוספה לחיי".

 

1888. "לא יודעת מתי נולדתי" (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
1888. "לא יודעת מתי נולדתי"(צילום: חסן שעלאן)
 

 

נישאה פעמיים. עמאש בג'סר א-זרקא (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
נישאה פעמיים. עמאש בג'סר א-זרקא(צילום: חסן שעלאן)

 

מרים מסרבת לעבור לבית אבות, ומעדיפה להישאר בקרבת בני משפחתה: "אני לא רוצה ללכת, אני מרגישה שאני עדיין צעירה לזה, מקומי לא שם. אם מישהו מנסה לקחת אותי לבית אבות - עדיף שלא אשאר בחיים". היא מודה לאל: "ברוך השם אני חזקה, ויש לי בית ועשרה ילדים. המבוגר בהם - בשנות ה-90 לחייו".

 

עמאש סיפרה עוד: "נכון להיום חוויתי לא רק בשמחת החיים. לצערי הרב איבדתי את בעלי ושלוש מכלותיי". היא נישאה פעמיים, לראשונה בעודה בת 13 בלבד, אך לדבריה התגרשה אחרי שנה עקב אלימות. "בגיל 16 התחתנתי שוב ועבדתי בגידול כבשים במשך הרבה שנים. עברתי את כל תקופות המלחמות, מאז שלטון העותמאנים". היא מודה ששכחה "הרבה דברים מחיי הקודמים".

 

חמש פעמים זכתה לעלות לרגל למכה, וכיום היא מקפידה להתפלל חמש פעמים ביום. "תמיד אני מודה לאלוהים על הגיל שהעניק לי, ומקווה לזכות בעוד שנים. במקום שיאחלו לי ביום הולדתי 'עד 120', יגידו לי 'עד 150'. לא יודעת אם אגיע לגיל כזה".

 

היא חשה שהפכה לחלק מההיסטוריה בכפר מגוריה. כל הזמן מספרים על הגיל שלי וכולם מופתעים. יש משפחות שמביאות את הילדים אליי כדי שיכירו אותי".

 

היא משתדלת להישאר מעודכנת מבחינה אקטואלית: "אני יודעת מה מתרחש במדינה מבחינה פוליטית וחברתית ועל הקשיים במגזר הערבי. אפשר לומר שחיינו הקודמים היו יותר טובים, ובכל זאת אני רוצה להודות לממשלת ישראל על העזרה שהיא מעניקה לנו". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עמאש. חיינו הקודמים היו טובים
צילום: חסן שעלאן
300 נכדים, נינים וחימשים
צילום: חסן שעלאן
מומלצים