בחירות גם בארמניה: הנשיא שמר על כוחו
מפלגת השלטון הצליחה לשמור על כוחה בבחירות לפרלמנט של המדינה, שנחשבו למבחן משמעותי עבור המדינה שעדיין מתאוששת מהעידן הסובייטי. לשמחתם של הארמנים, לא היו תקריות אלימות, אבל משקיפים מהעולם מצאו כמה אי-סדרים
בניגוד לרוב מדינות אירופה, תושבי ארמניה מביעים תמיכה במנהיגם: מפלגתו של נשיא ארמניה, טיגראן סרקזיאן, שמרה על כוחה בבחירות לפרלמנט שנערכו אתמול (א') במדינה, ונותרה בשלטון. לפי מדגמים שפרסם מכון "גאלופ" הבינלאומי, המפלגה צפויה לזכות ביותר מ-43% מקולות הבוחרים. בניגוד לבחירות הקודמות בשנת 2008, שבהן עלה סרקזיאן לשלטון, במהלך מסע הבחירות הזה לא נרשמו אירועים אלימים. רק האסון בעצרת הבחירות בעיר הבירה ירבאן, שבו נפצעו מאות בני אדם בפיצוץ בלונים שמולאו בגז, ייזכר לרעה בתולדות המדינה.
עוד חדשות מהעולם :
צפון גרמניה: הפסד נוסף למפלגתה של מרקל
המלך מת, יחי המלך: הולנד ישנה הגישה לישראל?
יוון: מיד אחרי הבחירות, איומים על תוכנית החילוץ
צפו: הפרסומת מאיי פוקלנד שמרגיזה את לונדון
המערכת הפוליטית בארמניה לא השתנתה באורח משמעותי בעקבות הבחירות, אשר בהן השתתפו כ-62% מבעלי זכות הבחירה. המפלגה השנייה בגודלה, של איש העסקים גגיק צרוקיאן, נותרה יציבה, וכנראה תישאר השותפה הקואליציונית המשמעותית של מפלגת השלטון. הבחירות נתפשו בעיקר כמבחן לדמוקרטיה במדינה שבה מתגוררים כשלושה מיליון על שטח של כמעט 30 אלף קמ"ר, אשר עדיין מתאוששים משרידי האופי הסובייטי שעוד מורגש בחלקים מהמדינה.
יותר מ-300 משקיפים בינלאומיים פיקחו על תהליך ההצבעה וספירת הקולות בארמניה, ויודיעו במהלך היום אם מצאו חריגות ואי-סדרים. אחד המשקיפים אמר
בעילום שם כי היו אי-סדרים, בהם, בין היתר, חותמות הדיו שבהן סומנו דרכוניהם של האזרחים שהצביעו התפוגגו תוך כ-15 דקות, והדבר איפשר לאזרחים להצביע פעם נוספת - ובכמה מקרים היו אזרחים שניצלו את ההזדמנות, לטענתו.
"אני מקווה שלא רק מפלגה אחת או שתיים ייבחרו לפרלמנט, אלא כמה מפלגות", אמר גופאר קראפטיאן, מורה בן 48, אחרי שהצביע בירבאן. "זה יבטיח שיהיו דיונים אמיתיים בפרלמנט לפני שיאושרו חוקים שונים", הסביר.
ארמניה שוכנת באזור ההולך ומתפתח כנתיב מעבר חיוני לייצוא גז מהים הכספי לשווקי העולם הרעבים לאנרגיה, אך אין לה צינורות גז משלה. אף על פי שבאופן רשמי הסכסוך הצבאי בינה לבין אזרבייג'ן השכנה הסתיים בהפסקת אש ב-1994, ישנה מתיחות ניכרת בין המדינות על חבל נגרונו-קרבאך, מובלעת בלב אזרבייג'ן, שעיקר תושביה ארמנים.