אושר: פטור ממס להשקעה בדירות להשכרה
הממשלה אישרה היום את הצעת רה"מ ושר האוצר להעניק פטור מלא ממס לגופים מוסדיים, שישקיעו בפרויקטים לבניית דירות להשכרה לטווח ארוך. "זהו צעד נוסף להורדת עלויות המחיה"
הממשלה בדרך לפתרונות דיור נוספים: ממשלת ישראל אישרה הבוקר (ב') את הצעת המחליטים של ראש הממשלה ושר האוצר, המעניקה פטור מלא ממס לגופים מוסדיים (קופות גמל וקרנות פנסיה) שישקיעו בפרויקטים לבניית דירות להשכרה לטווח ארוך.
עוד על השכרת דירות בערוץ הנדל"ן :
- שטייניץ מציע: פטור ממס על שכירות לטווח ארוך
- אושר: הקמת מאות דירות להשכרה ברחבי הארץ
- דמי השכירות זינקו כמעט ב-10% מתחילת השנה
מדובר בהצעה המבוססת על המלצה של ועדת טרכטנברג: חברי הוועדה ציינו כי שוק הדיור בישראל סובל ממחסור חמור בהיצע של דירות להשכרה בחוזים ארוכי טווח וכי מחסור זה הוא אחד הגורמים לכך שיות רויותר ישראלים פונים לפיתרון של לקיחת הלוואה לרכישת דירה וכך תורמים לעליית מחירי הדירות.
הוועדה המליצה הגדיל את היצע הדירות להשכרה לטווח ארוך באמצעות יצירת תמריצים לגופים מוסדיים המנהלים את חסכונות הציבור ומשקיעים בפרוייקטים גדולים לבנייה.
בחודשים האחרונים התנהלו מגעים רבים בין המוסדיים לבין פקידי האוצר, שבהם נידונו הסיבות שבגללן אותם גופים נמנעים מלהשקיע בדיור להשכרה. בפגישות הללו התגלה כי הגופים המוסדיים דווקא משקיעים לא מעט כסף בפרויקטים כאלה, אבל רק בחו"ל. בישראל התברר כי התשואה על ההון נמוכה במיוחד בתחום זה, כ-4%, ולכן הוחלט ליזום פטור מס כדי להפך את ההשקעה בדיור להשכרה ליותר אטרקטיבית.
על פי ההצעה שאושרה, המדינה תקצה קרקע במכרזים של מינהל מקרקעי ישראל עבור פרוייקטים של דיור להשכרה לטווח ארוך. גוף מוסדי שיבקש להשקיע בפרויקט כזה וליהנות מפטור ממס, יצטרך להתחייב כי הוא משכיר את הדירות בבניין למשך 20 שנה ולא מוכר אף אחת מהן. בנוסף, יתחייב הגוף למינימום דירות לדונם (6 דירות לדונם במרכז הארץ ו-2 דירות לדונם בפריפריה).
כמו כן, גוף מוסדי שירצה ליהנות מההטבה, יצטרך להשקיע בהיקף כולל של 100 דירות במרכז, או 50 דירות בפריפריה. תנאים דומים יינתנו בפרויקטים על קרקע פרטית שתכניות הבנייה העירוניות ייעדו אותן לצורך זה.
ההצעה הועברה כעת אל ועדת השרים לענייני חקיקה, שתנסח חוק לאישור הכנסת. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אמר לאחר אישור ההצעה כי "ההחלטה היום מהווה צעד נוסף להורדת עלויות המחיה בישראל ואימוץ מסקנות ועדת טרכטנברג".
שר האוצר, יובל שטייניץ, ציין כי מדובר בשלב נוסף בדרך לפיתוחו של שוק שכירות ארוכת טווח בישראל, כפי שנהוג במדינות המתוקנות בעולם המערבי. "צעד זה יביא לשכלול שוק השכירות, במטרה להרחיב את פתרונות הדיור העומדים בפני הזוגות הצעירים במעמד הביניים".