שתף קטע נבחר

 

בג"ץ: "ליקויים בחקירת עציר ששובת רעב"

בג"ץ החליט לדחות עתירות שהגישו שני אסירים ביטחוניים ששובתים רעב נגד החזקתם במעצר מנהלי, אך הצביע על פגם בחקירת אחד מהם: "החקירה נראית על פניה כיציאת ידי חובה"

ביקורת קשה על חקירת העציר הביטחוני שנמצא במעצר מנהלי: שופטי בג"ץ, אליקים רובינשטיין, יורם דנצינגר ונועם סולברג, דחו היום (ב') את עתירותיהם של שני אסירים ביטחוניים ששובתים רעב: תאאר עזיז חלאחלה ובלאל נביל דיאב, אך מתחו ביקורת על חקירתו של חלאחלה.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

הרצח בב"ש: המחנכת דיווחה על הנערה לרשויות

הרצח ברחובות: הוארך מעצר החשודים והאמא

"מאהל הפראיירים" נגד נתניהו: "מרח אותנו"

 

שני האסירים הביטחוניים עתרו לבג"ץ בטענה שהם עצורים מנהלית כבר תקופה ארוכה ודרשו לשחררם. בפסק הדין כתב השופט רובינשטיין כי "אחת מחקירותיו של חלאחלה ביולי 2012 הייתה רחוקה מלהיות משביעת רצון והצטמצמה לשאלות כלליות מאוד על פעילותו בג'יהאד האיסלאמי, קשריו עם פעילים והיכרותו איתם. חקירה זו נראית על פניה כיציאת ידי חובה, ובנושא זה הערנו לא אחת ולא שתיים לנציגי המדינה בתיקים שונים", ציין השופט רובינשטיין.

 

בהחלטה הנוגעת לחלאחלה ציין השופט רובינשטיין כי "לאחר שתסתיים הארכת המעצר הנוכחית ביוני 2012, יהיה חלאחלה במעצר קרוב לשנתיים. גם ללא קשר לשביתת הרעב, דבר זה מצדיק דיון בדרגים בכירים בשאלה אם לבקש להאריך את מעצרו, או שמא יש חלופות טובות יותר".

 

"מעצר מנהלי גורם לאי-נחת" 

רובינשטיין קבע כי אם יוחלט על הארכה נוספת, הרי שדרושה חקירה רצינית יותר. גם לגבי המעצר של דיאב מתח רובינשטיין ביקורת על כך שלא נחקר בנושאים שונים בעניין נגישות לנשק ויש בכך פגם.

 

לעניין המחאה של שני האסירים הביטחוניים ציין השופט רובינשטיין כי "שביתת הרעב אינה יכולה להוות גורם בהחלטה האם להאריך מעצר מנהלי". הוא אף התייחס למעצר מנהלי וכותב כי "המעצר המנהלי גורם אי נחת לכל שופט באשר הוא, אך הוא מבחינת הכרח בל יגונה שעה שהחומר העומד נגד העותר הוא חומר מודיעיני שחשיפתו תפגע אם במוסריו ואם בשיטות השגתו".

 

רובינשטיין קבע כי יש מקום לשוב ולבדוק, ולמנות משפטן בכיר בשירות הציבורי לשעבר או שופט בדימוס שיעיין בחומר החסוי מטעם העצורים, וכי דבר זה עשוי לקרב את הדיון לעבר זכויות העצורים, מבלי לפגוע בביטחון.

 

נוכח מצבם הרפואי של שני העצורים, הפנו השופטים את תשומת לב המדינה לסעיף בחוק שחרור על תנאי המאפשר שחרור על תנאי של אסיר אם המשך שהותו במאסר יסכן את חייו באופן ממשי.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניב קלדרון
"הערנו לא אחת ולא שתיים". השופט רובינשטיין
צילום: ניב קלדרון
מומלצים