שתף קטע נבחר

עוד אש למדורה? ל"ג בעומר בצל האלימות

על רקע גל האלימות ששוטף את המדינה, ביום רביעי יודלקו אלפי מדורות ברחבי הארץ. "בזמן האחרון אני יותר מפחד כשאני הולך לבד ברחוב, שלא יתקפו אותי פתאום", הודה נער מתל אביב

מקרי האלימות הרבים שבהם היו מעורבים לאחרונה בני נוער הפנו זרקור לפעילויות הצעירים ברחבי הארץ, לחינוכם ולמקומות הבילוי שלהם. חגיגות ל"ג בעומר שיחולו מחרתיים (יום ד') יימשכו, כבכל שנה, עד השעות הקטנות של הלילה, אולם מה שהצטייר בעבר כהתאספות חברתית תמימה יחסית מול המדורה, נדמה כיום כבסיס מאיים להתרחשויות אלימות פוטנציאליות.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

 

"בזמן האחרון אני יותר מפחד כשאני הולך לבד ברחוב, שלא יתקפו אותי פתאום. אני חושב על זה גם בהקשר של ל"ג בעומר, כשאסיים את המדורה ואחזור הביתה בלילה או אפילו במדורה עצמה", סיפר ל-ynet דן, בן 15 מתיכון "חדש" בתל אביב. "בגלל האלימות, ההורים שלי יותר דואגים לי ונותנים לי הנחיות כל פעם לפני שאני יוצא מהבית".

  

עידן, חברו ללימודים, הביע דווקא ביטחון יחסי למרות האירועים. "אני תמיד מסתובב בקבוצה וזה נותן לי להרגיש יותר ביטחון. גם כשנעשה מדורות, אנחנו לא מפחדים כי מדובר בשטח שבו יהיו מספר מדורות שכולם מכירים את כולם, כולם מאותה שכונה".

 

מערום מוכן לפעולה בתל אביב (צילום: שירי הדר) (צילום: שירי הדר)
מערום מוכן לפעולה בתל אביב(צילום: שירי הדר)

 

השילוב הנפיץ של התגודדות בני נוער, מוזיקה רועמת, שעות מאוחרות וצריכת אלכוהול אפשרית לא צפוי להשתנות, אך התאמות מסוימות כבר נעשו. "יכול להיות שהשנה נביא רק רמקול אחד קטן ולא נשים את המוזיקה בווליום חזק, אנחנו לא מנסים להפריע למישהו", אמר דניאל, בן 16, מתיכון עירוני ד' בתל אביב.

 

חבריו, אוראל (17), נועם (16) ומור (17), העידו כי נתקלו כבר במקרי אלימות - מחוץ למועדונים או בתוכם, בפארקים, בשכונות ובגנים. "אנחנו רואים מדי פעם קטטה אבל תמיד דואגים ללכת משם כשזה קורה. לא רוצים להתערב ולא קוראים למשטרה", אמרו. "ההורים לא מתערבים יותר מדי ועדיף שזה יישאר כך, מקווים שהם לא יחדרו לחיים שלנו עכשיו". 

 

כ-48 שעות לפני רגע ההצתה, שוטטו במהלך הימים האחרונים נערים רבים ברחבי הארץ בחיפוש אחר קרשים ועצים

למדורה. מיקום המערומים נשמר בסוד וחלק מהחבורות אף הציבו שומר מחשש לגניבה של חומר הגלם היקר.

 

ביישוב נווה עובד שבגליל התחתון, עם זאת, אין שמירה ואין סודיות. ערימת הקרשים שנאספה ניצבת בגאון אל מול השקיעה במרכז היישוב, מחכה להצתה - תוצאה של מדורה שיתופית לכלל התושבים. "יעקב הסדרן אסף את הקרשים", גילו עומר אלמוג ודביר דוויק, בני 15, שלא הביעו חשש מיוחד ממקרי האלימות. "הם קרו בגלל שיכורים, הם עושים פוזות על החברים שלהם", אמר אלמוג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שירי הדר
איסוף קרשים בתל אביב
צילום: שירי הדר
מומלצים