שתף קטע נבחר

חסין לכל פגע: Motorola Defy Plus

לקחנו את ה-Defy Plus של מוטורולה למסלול בדיקות, התעללויות והתרשמות כללית מהמכשיר שבא אחרי אחיו הקשוח. אנחנו נהנינו, ה-Defy Plus סבל, סבל הרבה

דמיינו את התרחיש הבא: ביום שטוף שמש חמים, אתם יוצאים עם החברים לים. בלי לחשוב יותר מדי, אתם דופקים ריצת אמוק לתוך המים. אחרי כמה דקות של השתעשעות אתם מתחילים להרגיש את הכובד בכיס הימני של בגד הים שלכם, הכובד שכולנו מפחדים ממנו – שכחתם את הטלפון הסלולארי בכיס.

 

מוטורולה מובילטי, שנרכשה ממש לא מזמן על ידי גוגל, דאגה לפתח עבורכם את הסמארטפון העמיד ביותר. כך, גם אם תיכנסו איתו למים, תפילו אותו לחול או אפילו תזרקו אותו לתוך קופת צדקה מלאה במטבעות, המכשיר ישאר תקין ועובד, ללא שום הפרעה קוסמטית או טכנית.

 

עוד ב-HWzone:

 

ה-Defy Plus של מוטורולה הוא לא רק הבחור הכי קשוח בשכונה. הוא גם מכיל מפרט טכני לא רע, מסך קצת מעל הממוצע, מצלמת 5 מגה פיקסל וכן, הוא גם יודע להתקשר למכשירים אחרים. השינוים בין ה-Defy Plus לבין ה-Defy הישן יותר הם די מינורים: המעבד חזק יותר, העיצוב נשאר אותו דבר, וגם הסוללה גדלה קצת ואמורה להוסיף כשעה לזמן הדיבור של המכשיר.

 

 (צילום: HWzone) (צילום: HWzone)
(צילום: HWzone)

 

עיצוב

הדיפיי פלוס מעוצב בדיוק כמו אחיו הקטן, ה-Defy. למרות שמסך בגודל 3.7 אינץ' נשמע גדול למכשיר כזה, הוא דווקא מוטמע בצורה מעולה ומשתלב טוב. הדיפיי פלוס גם עבה יותר משאר הסמארטפונים (13.4 מילימטר) שאנחנו מכירים כיום, כגון ה-Galaxy S2, ה-RazR של מוטורולה ואפילו האייפון.

 

מעל המסך נמצאת האפרכסת (אחרי הכל, זה גם טלפון) ומתחת למסך נמצאים ארבעה כפתורים. הכפתור הימני ביותר מעביר לממשק החיפוש, הכפתור אחריו משמש לחזרה למסך הקודם, כפתור הבית וכפתור ההגדרות הוא הכפתור הימני.

 

 (צילום: HWzone) (צילום: HWzone)
(צילום: HWzone)
 

 

בגב המכשיר גם ניתן לראות את מצלמת ה-5 מגה-פיקסל וגם סוג של ידית הנועלת את הכיסוי האחורי של המכשיר לגוף המכשיר עצמו. כאשר פותחים את הכיסוי האחורי, ניתן לראות את הסוללה שמתחתיה ישנו כרטיס הזיכרון וכרטיס הסים.

 

בפאה הימנית של המכשיר ישנם שני מקשי הווליום. המקשים עשויים מתכת ומרגישים עמידים במיוחד. בפאה השמאלית של המכשיר ישנה יציאת ה-MicroUSB שמכוסה בכיסוי סיליקון איכותי, המאפשר לאטום את המכשיר נגד כניסת מים וחול אליו. הפאה העליונה של המכשיר מכילה את כפתור הכיבוי/הדלקה של המכשיר, ואת יציאת האוזניות אשר גם היא, מכוסה באותו כיסוי הסיליקון על מנת למנוע כניסת חול, אבק ומים לתוך גוף המכשיר.

 

הדיפיי פלוס מעוצב ברוח צבאית למדי, ומה שלא נחוץ לא נמצא שם. המכשיר פשוט נראה עמיד, ברגי המתכת המקיפים את דפנותיו מקנות לו מראה של רכב משוריין, למרות שהוא לא אסתטי במיוחד – הוא נראה עמיד מאוד וכבר מהנגיעה הראשונה, יודעים שהוא ישרוד לנצח.

 

ממשק

אנו מודים ומתוודים שהיה לנו קצת קשה להבין מהו למעשה הממשק שאנו רואים ב-Defy Plus. מצד אחד אנו רואים ממשק אנדרואיד בגרסא 2.3.6 טיפוסי ומצד שני אנו רואים שילוב יחסית רציני של ממשק ה-MotoBlur של מוטורולה. למען האמת, לא כל כך אכפת לנו מה זה או של מי זה, זה עובד מצוין. ל-Defy Plus יש תמיכה מלאה בעברית, הממשק פונקציונאלי ומאפשר שינויים והגדרות בקלות.

 

כשמדליקים את המכשיר, אנו מקבלים הודעה בה אנו חייבים להכניס לו כרטיס סים בכדי להתחיל לעבוד איתו. לאחר הכנסת הכרטיס עולה תוכנת קביעת ההגדרות של ה-MotoBlur הכוללת כניסה לחשבונות של רשתות חברתיות, בחירת נקודת אינטרנט אלחוטי וכולי.

 

 (צילום: HWzone) (צילום: HWzone)
(צילום: HWzone)

 

לאחר ההגדרות עולה מסך הנעילה המוכר של מערכת ההפעלה אנדרואיד, ולאחר שחרור הנעילה מוצגים בפנינו מסכי הבית השונים, כפי שמוטורולה מצאו לנכון לסדר אותם ולמלא אותם בתוכן. למען האמת – אנו מוצאים את ממשק ה-MotoBlur קצת כבד ומיותר מדי: סידור מסכי הבית קצת מעיק והחלטנו לשנות אותו במהירות, וגם הממשק לא כולל תוספות שהביאו אותנו לאורגזמה סלולרית אמיתית – כבר חווינו כאלה מממשקים אחרים כמו ה-TouchWiz.

 

פשוט אך לא מרשים

השליטה במכשיר נוחה. היא לא יוצאת מהכלל ולא כוללת מעברי תלת-מימד מרשימים או גראפיקה מרקיעת שחקים – אך היא בהחלט עושה את העבודה. כשפותחים את מגירת האפליקציות של ה-Defy Plus נחפשים לבלאגן האפליקציות הגדול ביותר שראינו אי פעם, אך מכיוון ואנו כבר מנוסים באפליקציות הללו, הרי שהשימוש היה קל ופשוט.

 

עם זאת, בשעה בודדת של שימוש ספרנו מספר קטיעות והיתקעויות. המגע הוא טוב ומגיב טוב לנגיעות במסך. ניתן לומר באופן כללי כי זהו מכשיר שמתאים את עצמו באופן טוב לאנדרואיד ביחד עם ממשק ה-MotoBlur, אם כי לא מכשיר מעולה ובטח שלא מתקרב למכשירים כמו ה-Galaxy S2.

 

שימושים בסיסיים

יישום אנשי הקשר של ה-Defy Plus די סטנדרטי לימינו: יש סנכרון עם חשבונות גוגל, ניתן לצייץ בטוויטר ואפילו לעשות Poke בפרופיל הפייסבוק של אנשי הקשר. כמו כן, ניתן להפעיל פילטרים ולבצע חיפוש ממוקד לאיש קשר, בדיוק כמו בכל טלפון סלולארי ששוחרר לשוק החל משנת 2000.

 

גם היומן המובנה של ה-Defy Plus לא הפתיע אותנו, פשוט שכנראה ואין כבר מה לחדש. עם זאת, חשוב לציין כי היומן עמד בכל הדרישות הסטנדרטיות של חיי היום-יום כגון הוספת תזכורות, סנכרון לוחות שנה ושינוי תצוגה לפי שבוע, חודש ושנה.

 

מקלדת וירטואלית

המקלדת הוירטואלית של ה-Defy Plus מגיבה בצורה טובה. לא נפלא, ולא מעולה. פשוט טוב וזהו. המקלדת בעלת תאימות מלאה לשפה העברית ונוחה לשימוש. המסך היחסית קטן של ה-Defy Plus קצת מקשה על חוויית ההקלדה, אך לאחר מספר נסיונות מסתגלים לדבר.

 (צילום: HWzone) (צילום: HWzone)
(צילום: HWzone)

 

צפייה בסרטים

הדיפיי פלוס מציג סרטי וידאו באיכות גבוהה בצורה טובה. הצבעים חדים וחמימים, התמונה ברורה וכל מכלול הפרטים הטכניים שאמורים לפעול בכדי להציג וידאו בצורה מושלמת עובדים נפלא. עם זאת, עדיין מרגישים שחסר משהו, המסך מרגיש פשוט מדי וישן מדי, ולא הצליח לרגש אותנו כמו מסכי ה-SuperAMOLED או מסכי ה-Retina (אבל הוא לא בטווח המחיר של מכשירים כאלה, אז אין מה להתלונן).

 

 (צילום: HWzone) (צילום: HWzone)
(צילום: HWzone)

 

מוסיקה

נגן המוזיקה המובנה של הדיפיי עושה בהחלט עבודה מעולה ואפילו מאפשר להציג את מילות השיר המתנגן דרך TuneWiki, למצוא את תמונת האלבום ולשלוט בספריית המוסיקה שלכם כאוות נפשכם. הרמקול המובנה פועל מצויין אם כי הצליל הבוקע ממנו בשירים קצביים יותר, או רועשים יותר – נשמע מעט מתכתי וזה קצת הורס את חוויית ההאזנה. מכיוון שאנחנו לא ערסים במאחורה של האוטובוס, פשוט חיברנו אוזניות וקיבלנו את החוויה שריצנו.

 

צילום סטילס

ממשק המצלמה של הדיפיי מינימליסטי, ואינו מכיל יותר מדי אפקטים, הגדרות או לחצנים באופן כללי. הלחצן הפעיל ביותר הוא לחצן הצילום אשר ממוקם בחלקו הימני העליון של מסך המגע. המצלמה מצלמת באיכות של 5 מגה-פיקסל, עם פלאש LED מובנה ופוקוס אוטומטי, מספקת תמונות ממוצעות בלבד. התמונות נטולות צבע, דהויות, מטושטשות ברובן והפלאש לעיתים הורס את התמונה, בדיוק מתי שצריך אותו.

 

למרות הניסינות החוזרים ונשנים שביצענו, במטרה להוציא תמונה מספיק טובה מהמצלמה של המכשיר, לא הצלחנו כל כך. התמונה תמיד יצאה מטושטשת, חסרת צבע ועומק ומלא בגרעון דיגיטלי.

 

לכידת וידאו

לא הצלחנו להבין איך דבר כל כך סטנדרטי, כמו מצלמה קדמית, לא נמצא במכשיר כזה, אך גם המצלמה האחורית, מבחינת לכידת וידאו, נשארה מאחור. בעולם בו לכידת וידאו באיכות גבוהה של 720p לכל הפחות, או 1080p לכל היותר, מצלמת ה-VGA המיושנת של ה-Defy Plus לא עומדת בסטנדרט. כמו כן, הוידאו שצילמנו נשמר בפורמט 3gp המיושן, שבאמת שחשבנו שכבר חלף עם הרוח אי שם בין האייפון 4 לבין הגלקסי אס הראשון.

 

איכות הצילום של המצלמה ביום וגם בלילה הוא מתחת לממוצע. אין שום עומק לצילום, זמן התגובה של החיישן לאור המשתנה נמוכה, הצבעים לא עזים מספיק והתחושה הכללית היא שמצלמים במצלמת אינטרנט באיכות של 1.3 מגה-פיקסל.

 

צילום ביום

 

 

צילום לילה

 

 

ביצועים

תמיד כשאנו מגיעים לשלב מבחני הביצועים, אנחנו משתעממים. זה לא כל כך כיף לשבת שעות מול המכשיר שקיבלנו ולמדוד לו ביצועים טכניים משעממים. הפעם, די נהנינו. מכיוון וה-Defy Plus נמכר כמכשיר עמיד, בדקנו עד כמה הוא עמיד, ולמען האמת די הופתענו. כשהשלכנו את הדיפיי פלוס מהמדרגות, ציפינו למצוא אותו שבור ומפוצל ללפחות ארבעה חלקים בתחתית גרם המדרגות, אך כשהגענו אליו, ראינו שהוא בסדר גמור.
 
 (צילום: HWzone) (צילום: HWzone)
(צילום: HWzone)
 
גם כשדקרנו אותו עם סכין קצבים במלוא הכוח, גם כשקברנו אותו מתחת לאדמה למשך כמה שעות וגם כשאחר כך הרשינו לו להרגע בתוך כוס תה, הדיפיי פלוס פשוט עמד בכל האתגרים. זהו מכשיר עמיד במיוחד, ואנו סבורים שהוא ישרוד גם שחיית בוקר במי הירקון.

 

וזה גם טלפון

הדיפיי מציג איכות שיחה נפלאה, נקייה מרעשי רקע, המילים בצד השני נשמעות חדות וברורות וגם האפרכסת מסוגלת להפיק סאונד איכותי ונעים לאוזן. הרמקול המובנה של המכשיר גם הוא נשמע מעולה בעת שיחה, למרות שהיינו מעדיפים לדבר באמצעות האפרכסת, שנמצאה עוצמתית במיוחד כאשר גם הסובבים אותנו שמעו את הצד השני למרות שהמכשיר היה צמוד לאוזן שלנו כל הזמן.

 

סוללה

סוללת ה-1700mAh של ה-Defy Plus מסוגלת לספק כשש שעות רצופות של זמן שימוש בעת שיחה או צריכת נתונים באינטרנט, זמן ההמתנה של הסוללה עומד על כ-237 שעות.

 

בשורה תחתונה

אם לשים את הדברים על השולחן, הרי שאין עוד סמארטפון שמסוגל לעמוד במה ש ה-Defy Plus מסוגל. בכל תנאי השטח וגם מתחת למים הדיפיי פלוס מציג עמידות מרשימה ובהחלט משמר את הסטנדרט שיצר אחיו הקטן.

 

אם גם לכם נמאס מסמארטפונים משוכללים, בעלי מסך ענק ורזולוציה מרקיעת שחקים, אם גם את עייפתם מהטכנולוגיות ומאיכות המצלמה, ואם גם אתם מוחים על כך שתיקון של מסך שבור של סמארטפון עולה 500 שקל במקרה הטוב – הרי ש ה-Defy Plus הוא המכשיר בשבילכם.

  

מחירו של ה-Defy Plus עומד כיום על כ-1,500 שקל, בעוד ברשת אורנג' הוא מוצע במחיר של כ-55 שקל לחודש, למשך 36 חודשים. בגזרת המחיר שלו, נמצאים ה-Xperia Ray של סוני-אריקסון במחיר של כ-1,400 שקל, ה-Nokia N8 במחיר של כ-1,500 שקל וגם ה-Live With Walkman של סוני-אריקסון במחיר של 1,400 שקל.

 

 (צילום: HWzone) (צילום: HWzone)
(צילום: HWzone)

 

הדיפיי פלוס נותן את התמורה הטובה ביותר למחירו בטווח של עד 1,500 שקלים, הן במפרט הטכני שהוא מציע, הן בנוחיות ובחווית השימוש וכמובן גם בעמידות שלו, דבר שלא מציע שום מכשיר אחר בטווח המחירים הזה. יש לו בעיות מובנות שנובעות מהמפרט הטכני הממוצע שלו ביחס למכשירי הקצה. אך השילוב בין העמידות שלו לבין תג המחיר שלו, בין הנוחות היחסית שלו לבין העיצוב הפשוט שלו, גורם לנו לבחור בו. בקיצור, אם אתם מחפשים טלפון סלולארי פשוט, נוח, עמיד וזול למקורב שלכם, שלא-כל-כך מנצל את היכולות הסמארטפוניות של המכשיר – זהו המכשיר הטוב ביותר שניתן להציע לכם.

 

יתרונות

  • עמיד במים, בחול ובאבק
  • הטוב ביותר ברמת המחיר שלו
  • מפרט טכני טוב
  • זמן סוללה טוב
  • איכות שמע מצויינת
  • איכות בנייה מרשימה

 

חסרונות

  • צילום סטילס גרוע
  • לכידת וידאו באיכות VGA
  • אין מצלמה קדמית
  • תקיעות חוזרות ונשנות בממשק המובנה
  • ממשק ה-MotoBlur מיושן וגימיק סתמי

 

מפרט טכני

  • מעבד: חד ליבתי במהירות 1 גיגה הרץ.
  • זיכרון מהיר: 512 מגה בייט של זיכרון RAM.
  • נפח אחסון: 2 גיגה בייט זיכרון מובנה. ניתן להרחיב באמצעות כרטיס זיכרון עד 32 גיגה בייט.
  • מערכת הפעלה:Android 2.3.6 .
  • מימדים: 107 X 59 X 13 מ"מ.
  • משקל: 118 גרם.
  • מסך: 3.7 אינצ’ ברזולוציה של 854×480 פיקסלים. בעל חיפוי Gurilla Glass.
  • מצלמה: 5 מגה פיקסל.
  • הקלטה: לכידת וידאו VGA.
  • רשתות: GSM 850, GSM 900, GSM 1800, GSM 1900, WCDMA 1900, WCDMA 2100, WCDMA 850, WCDMA 900.
  • אלחוט: Bluetooth , Wi-Fi 802.11b/g/n, GPS.
  • סוללה: ליתיום-יון 1700mAh.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: HWzone
לא הכי חכם, אבל בהחלט הכי חזק
צילום: HWzone
מומלצים