שתף קטע נבחר

 

דילמת האולפנה: נתניהו בין היועמ"ש לשרי הימין

בג"ץ דחק את רה"מ לפינה עם ההודעה על הריסת גבעת האולפנה עד 1 ביולי, וכעת יצטרך נתניהו להחליט אם ללכת עם שרי הימין - שדורשים מסלול "עוקף בג"ץ", או עם היועמ"ש - שמתנגד ל"חוק ההסדרה". גורמים במערכת הביטחון תקפו את שרי הימין, שלטענתם "פועלים משיקולי פריימריז"

רגע לפני פיזור הכנסת ה-18 החליט בג"ץ שחמישה בתים בשכונת גבעת האולפנה בבית אל ייהרסו עד 1 ביולי - וגלגל את הסוגיה לפתחו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שיצטרך להחליט אם להוציא לפועל את הפסיקה ערב הבחירות או לקדם חוק עוקף בג"ץ כפי שדורשים חלק משריו.

 

ניסיון לעקוף את פסיקת בג"ץ עלול להיתקל במכשול משפטי מצדו של היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין. היועמ"ש התנגד בשנה שעברה ל"חוק המאחזים", שכונה גם "חוק מגרון" ו"חוק ההסדרה", ולפיו אם בעל קרקע ביהודה ושומרון לא פנה בתוך ארבע שנים מרגע הקמת שכונת המגורים על הקרקע שבבעלותו לבית המשפט, לא יפונו המבנים שנבנו עליה.

 

תגובת תושבי שכונת האולפנה בבית אל: "מעשה נבלה"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בחוות דעת שהעביר לוועדת השרים לענייני חקיקה בדצמבר האחרון, הסביר וינשטיין כי אם הקרקע נקנתה כדין אין כל צורך בחוק שיסדיר את המהלך, ואם מדובר בפלישה, אין להגן עליה באמצעות חקיקה.

 

"מדובר בהתחכמות בניסיון להכשיר מבנים ומאחזים הבנויים על קרקע פרטית, למרות החלטות ברורות של בג"ץ בנושא ולמרות עמדת היועץ המשפטי לממשלה והגורמים המשפטיים במשרד המשפטים, הסבורים שלא ניתן להכשיר כל בנייה על קרקע פרטית", אמרו גורמים משפטיים בדצמבר האחרון.

 

"תעלול להכשר בתים" או "הנפת דגל ההתיישבות"? (צילום: אמיל סלמן, הארץ) (צילום: אמיל סלמן, הארץ)
"תעלול להכשר בתים" או "הנפת דגל ההתיישבות"?(צילום: אמיל סלמן, הארץ)

 

למרות זאת, שרים רבים קראו אמש לקדם את הצעת החוק. "לכנסת הזאת אסור להתפזר מבלי לחוקק את חוק ההסדרה. הליכוד המניף את דגל ההתיישבות לא יכול להרשות לעצמו להאיר מורשת של בתים הרוסים ותושבים מפונים", אמר המשנה לראש הממשלה סילבן שלום.

 

שר החינוך גדעון סער הצהיר גם הוא כי יש לשקול "אפשרות של חקיקה כדי למנוע הריסת בתי השכונה". שר התחבורה ישראל כץ קרא להליך חקיקה מהיר, "שימנע את הרס הבתים ויאפשר לתושבי השכונה להישאר בבתיהם. אסור שהמחזות הקשים של פינוי תושבים מבתיהם יחזרו". גם שר הפנים אלי ישי ביקש למצוא את "דרך המלך החקיקתית" שתמנע פינוי והריסה.

 

המאחז שבמוקד: גבעת האולפנה בבית אל (צילום: באדיבות Lowshot) (צילום: באדיבות Lowshot)
המאחז שבמוקד: גבעת האולפנה בבית אל(צילום: באדיבות Lowshot)

 

מנגד, גורמים במערכת הביטחון הטילו ספק באפשרות שאכן יאושר חוק שיעקוף את החלטת בג"ץ, והאשימו את שרי הליכוד בשיקולי פריימריז. "אלה התבטאויות שנועדו לחבק את הפייגלינים", אמרו הגורמים, "זאת תחרות בין מי מגנה יותר את בג"ץ ומי מחבק יותר את הפייגלינים".

 

המדינה התחייבה לפנות את חמשת הבתים עד אחד במאי, אך ברגע האחרון - בלחץ שרי

הימין - ביקשה מבג"ץ הארכה של שלושה חודשים על מנת לבחון מחדש את הנושא. אולם, נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס והשופטים עוזי פוגלמן וסלים ג'ובראן קבעו אתמול כי השכונה תיהרס עד אחד ביולי ומתחו ביקורת על המדינה שחזרה בה מהתחייבותה.

 

תושבי השכונה סיפרו ל-ynet כי הופתעו מפסיקת בג"ץ. "אני לא יודע איך להסביר לילדים שנצטרך לעזוב את הבית", אמר בכאב דידי דיקשטיין. הוא קרא לממשלה למנוע את מימוש הפסיקה והסביר כי "השכונה הזו נבנתה על ידי המדינה והיא אחראית שהיא תישאר על מקומה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נדחק לפינה. נתניהו
צילום: גיל יוחנן
גבעת האולפנה, אמש
צילום: אוהד צויגנברג
תושבים בשכונה
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים