ימתינו ל-2013: הפוליטיקאים שפספסו את הכנסת
אלעד התפטר מתפקידו כעוזר פרלמנטרי, דוידי חזר מניו יורק, דן כבר נפגש עם בכירי העבודה ואמנון גייס 1,000 תומכים. הם ואחרים כבר חלמו על הכנסת, אבל אז בא מופז וטרף את הקלפים
ספטמבר 2012 נמחק מהיומן, הם ייאלצו לחכות עוד שנה וחצי: החבירה הדרמטית של יו"ר מפלגת קדימה שאול מופז לממשלתו של בנימין נתניהו, הותירה בהלם רבים שקיוו להיכנס לכנסת הבאה. הם חלמו על זה מגיל 13, עשו בשבועות האחרונים לילות כימים, עזבו מקומות עבודה וארצות, חרשו את המדינה ופגשו כל גורם אפשרי בניסיון להיות אחד מ-120.
אלעד זמיר, דוידי הרמלין, דן סלייפר ואמנון זילברמן - ורבים אחרים - כבר ראו את עצמם גומאים את המטרים האחרונים בדרך לכנסת ה-19. אלא שאירועי היממה האחרונה, שהרחיבו את הקואליציה להרכב של 94 חברי כנסת, יאפשרו לארבעה ולאחרים לחכות עם התכנון להשתלב ברשימות השונות עד לבחירות שיתקיימו כמתוכנן בנובמבר 2013.
הדרמה הפוליטית - סיקור נרחב ב-ynet :
לבני הפגינה נגד מופז: "צריך פוליטיקה אחרת"
לפיד: האחרון עם קואליציה כזו היה צ'אושסקו
מופז לא יישאר לבד: בקרוב - עוד שרים מקדימה
יותר שאלות מתשובות: הסכם קואליציוני עם חורים
"אני מובטל עכשיו", הסביר אמש (יום ג') אלעד זמיר (26) מבאר שבע, שעזב את תפקידו כעוזרו הפרלמנטרי של ח"כ כרמל שאמה-הכהן עם ההודעה על הקדמת הבחירות, בניסיון להסתער על הכנסת דרך רשימת הליכוד במחוז דרום. "עברתי שבוע וחצי של פריימריז לכל דבר. כנסים, פגישות אין סוף, גיוס תרומות, מיפוי ולמידה של כמה שיותר אודות המחוז שלי", אמר זמיר בשיחה עם ynet. "למרות שצחקו אחרי שהכרזתי על מועמדותי, ידעתי שדברים יכולים להשתנות בשבועיים עם עבודה קשה וגדולה. זה מה שעשיתי וזה מה שקרה".
בשבועיים האחרונים חרש זמיר את אזור הדרום ונפגש עם בוחרים פוטנציאליים בקריית גת, אופקים, דימונה, באר שבע, קריית מלאכי ואשקלון. "דווקא כשהיה מאוד לחוץ, הבנתי מי באמת איתי ומי רק אומר שהוא איתי. היו כמה אכזבות, אך בעיקר הפתעות. אני יודע שהיה לי סיכוי לא קטן לנצח, זה מפיח רוח במפרשים".
למרות הכול, זמיר תומך בממשלת האחדות. לדבריו, "מעל הכול אני רוצה את טובת המדינה. יש לי עוד זמן להתחזק, אך גם אם בסופו של דבר איחלש לקראת הבחירות, לא כל שנייה וחצי מפילים ממשלה. לא מפילים בגלל כל סיבה, בגלל 'חוק טל', בגלל תקציב או דבר אחר. מתמודדים עד הסוף ואם ההסכם יקוים, אנחנו עומדים לפני רגעים היסטוריים".
ויש גם מי ששב מחו"ל לארץ בעקבות האפשרות להקדמת הבחירות. אחד כזה הוא דוידי הרמלין (33), תושב צפת במקור, שעמל בתקופה האחרונה על סיום לימודי התוכנית ללימודי סוגיות ביטחון בינלאומי של מחלקת המדינה האמריקנית. הרמלין, משפטן וראש המרכז לדיפלומטיה ציבורית שעוסק בהסברה ישראלית בחו"ל, היה רחוק בפריימריז הקודמים של הליכוד רק שני אחוזים מעמדת חבר הכנסת מטעם מחוז הגליל והעמקים.
"נותרו לי כמה ימים ללימודים כשנודע על האפשרות להקדמת הבחירות", סיפר הרמלין, "ולאחריהם תכננתי לצאת למסע הסברה בן שבועיים ולבקר חברים ומשפחה". הרמלין ויתר על מסע ההסברה ושב ארצה במהרה. "סיימתי את הלימודים, קיבלתי את התעודה ותפסתי את המטוס הראשון. אני מתכונן כבר 20 שנה ליום הזה, מאז שאני בן 13", אמר.
גם בימים האחרונים שנותרו לו בניו יורק, התעסק הרמלין בדבר אחד. "למדתי ביום ובלילות הבטתי בעיניים כלות על העיר החיה והתוססת ודיברתי עם כל הבוחרים שיכולתי. היו לי ימים בלי שינה לאור הפרשי השעות".
הרמלין, שמשמש כראש הוועידה של צעירי הליכוד, לא נח גם בארץ. "טלפונים, הודעות SMS, פגישות, הקמת מטה, איוש תפקידים, בחירת עובדים, ועידה שהפגישה פנים אל פנים את כל הפעילים, איוש צוות עובדים שלשמחתי עדיין לא חתמתי איתם על חוזים, פגישות בכנסת, שיתופי פעולה עם גורמים שונים", סיפר הרמלין.
נוכח התוצאה בסיבוב הקודם, היה בטוח הרמלין שהפעם הוא עושה את זה ומבטיח את מקומו בכנסת הבאה, אבל גם הוא נשמע מרוצה מהרחבת הממשלה, שמנעה את הקדמת הבחירות. לדבריו, "אני מאושר בשביל המדינה שתהיה קואליציה ממלכתית ומקווה שהיא תסיים את שיטת הבחירות הנוכחית ותוביל אותנו לדמוקרטיה אמתית. יש יותר חשובים ממני, אני קורבן קטן למען הפוטנציאל של עתיד מדינת ישראל".
"השם הפך ליותר ויותר חזק"
דן סלייפר (35) מהנדס תוכנה ומורה לאזרחות במקור מירושלים וכיום תושב תל-אביב, ניסה להשתלב ברשימת מפלגת העבודה לכנסת וכבר הספיק להיפגש עם בכירי המפלגה, להקים מטה מתנדבים, לפתוח דף באינטרנט, לפרסם מצע, לארגן פגישות ואפילו להתחיל לגייס כספים. "עשיתי כל מה שצריך כדי לרוץ", אמר סלייפר. "יש חבר'ה שמתכוננים כבר שנתיים ואני קיבלתי את ההחלטה הסופית לפני שבוע ובזמן מאוד קצר התחלתי לבנות מאפס והשם שלי הפך ליותר ויותר חזק".
גם סלייפר לא נשמע מאוכזב במיוחד מההחלטה לקיים את הבחירות במועדן. "זה שדחו את הפריימריז זה חיובי מצד אחד בשבילי כי יש לי יותר זמן, אבל מצד שני חושב שהאחדות היא קטסטרופה למדינה. זה רק דיל שלא יוביל לשום חקיקה, לשום שינוי, לשום דבר טוב ולכן כמו שזה טוב לי במישור האישי, אני עצוב בשביל המדינה", אמר סלייפר.
אמנון זילברמן (44), תושב דרום תל-אביב המשמש כסניף מפלגת העבודה בשכונת כפר שלם, זוכה לתמיכת ח"כ יצחק (בוז'י) הרצוג. מדובר בשועל ותיק שגם הוא היה בטוח שהנה, נפתחה בפניו הדרך לרשימת העבודה לכנסת. אתר האינטרנט המושקע שלו שודרג ועודכן, והוא פעל בשנים האחרונות בכל הכוח ברמת השטח.
"עשיתי את המפקד הכי גדול במפלגת העבודה, צירפתי 1,000 איש, אני מאורגן ומוכן מתמיד על מנת לסייע למפלגה להחליף את הממשלה" סיפר זילברמן. גם הוא יצא בשבועיים האחרונים, כינס אינספור פגישות עם מצביעים ופעילים והחל לגייס תרומות.
לדברי זילברמן, "מצד אחד יש אכזבה, אבל מצד שני זה יכול לעשות טוב לעבודה כמפלגת האופוזיציה הראשית ובשבילי זה עוד זמן להתחזק, ועוד זמן לצרף אנשים ולחשוף את החזון החברתי, אין עוד מועמד חזק כמוני, זה רק עניין של זמן עד שנצליח, אני הולך להתחזק עוד יותר".