שתף קטע נבחר
 

דו"ח חדש מגלה: איפה הכי כדאי להיות אמא

לא עם מדינות אפריקה הנחשלות, אבל גם לא בצמרת. ישראל נמצאת במקום ה-45 ברשימת 165 המדינות שבהן הכי קל לגדל ילדים, כך מדווח "ידיעות אחרונות". ומי במקום הראשון?

יכול להיות הרבה יותר טוב, אבל גם הרבה יותר גרוע. ישראל נמצאת במקום ה-45 בעולם מבחינת המקום שהכי טוב להיות בו אמא. בוודאי לא תופתעו לשמוע שאת שלושת המקומות הראשונים תופסות מדינות סקנדינביות וכי הרשימה ננעלת על ידי מדינה מאפריקה.

 

הד"וח מתפרסם זה 13 שנה. הוא גובש על ידי ארגון "להציל את הילדים" בהסתמך על נתונים של האו"ם וארגון הבריאות העולמי. הד"וח מתייחס לרמת ההשכלה, לשכר ולבריאות של נשים ושל אמהות - נתונים שמשפיעים ישירות על מצב רוחן ועל התנאים שבם חיים ילדיהן.

 

כתבות נוספות בערוץ הורים :

איך לגדל ילדים עם דימוי עצמי גבוה? 7 עצות

5 הרגלים בהורות שהגיע הזמן להיפטר מהם 

"אפשר מים?"; איך לגרום לילדים לישון בזמן

 

עורכי הדו"ח חילקו את הדירוג לשלושה "בתים": מדינות מפותחות, מדינות פחות מפותחות והמדינות הכי פחות מפותחות. ישראל נמצאת ב"בית" של המדינות הפחות מפותחות. היא תופסת את המקום השני, אחרי קובה, אבל בדירוג הכולל היא כאמור נמצאת המקום ה-45 כשאחריה באותו "בית" ברבדוס, מונגוליה, דרום-קוריאה, ברזיל ודרום-אפריקה.

 

ולדירוג הכללי: את המקום הראשון תופסת נורווגיה ואחריה לפי סדר יורד איסלנד, שוודיה ניו-זילנד ודנמרק. את המקום העשירי תופסות אנגליה והולנד ואחר כך גרמניה (12), צרפת (14), וספרד (16). את הרשימה נועלות תימן (163), אפגניסטן ובמקום ה-165 והאחרון ניז'ר שבאפריקה - מדינה מוכת עוני ורעב.

 


האמהות בישראל ובעולם

האמהות בישראל ובעולם
מוות בעקבות סיבוך הריון אחת מ-5,100 בישראל אחת מ-2,100 בארה"ב  
שימוש באמצעי מניעה 52% בישראל 84% בבריטניה 6% באתיופיה
תוjלת חיים ממוצעת 84 בישראל 87 ביפן 49 באפגניסטן
מספר שנות לימוד 16 בישראל 20 באוסטרליה 4 בניז'ר
כמה יותר מרוויח הגבר 56% בישראל 30% בנורווגיה 500% בירדן
 

 

ואיפה נמצאת האישה והאמא הישראלית לעומת חברותיה ברחבי העולם? בישראל מתה אחת מכל 5,100 נשים בגלל סיבוך בהריון או בלידה, בארה"ב מתה אחת מכל 2,100 ובאפגניסטן אישה אחת מכל 11.

מתוך כל 1,000 ילדים מתחת לגיל חמש מתים בישראל חמישה (באיסלנד שניים, בסומליה 180). גיל התמותה הממוצע של אישה ישראלית הוא 84 לעומת 87 ביפן ו-49 באפגניסטן. לאישה הישראלית יש 16 שנות לימוד לעומת 20 באוסטרליה ובאיסלנד, וארבע בלבד בניז'ר.

 

פרנסה: שכרו של הגבר הישראלי גבוה בשיעור של 56% מאשר של האישה (בנורווגיה 30%, בירדן 500%). 52% מהנשים והאמהות בישראל משתמשות באמצעי מניעה לעומת 84% מהבריטיות, 73% מהאמריקאיות ו-6% מהאתיופיות. 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להיות אמא. קצת יותר קשה בישראל
צילום: shutterstock
מומלצים