רציתי שהוא יופיע בארץ, אז הרמתי טלפון
ימית הגר, חובבת בלוז צעירה, רק רצתה לראות את המוזיקאי האהוב עליה בישראל. במקום לסמוך על הסיכוי האפסי שמישהו יביא אותו, היא החליטה לעשות זאת בעצמה. בעזרת פייסבוק ומשקיע אחד, היא הפכה למפיקת-על, וגם הצליחה לגייס קהל
אם אתם חובבי מוזיקה נלהבים, וודאי חשבתם לעצמכם לא פעם כמה נפלא זה יכול להיות אם תוכלו לבחור בעצמכם מי הם האמנים שיגיעו להופעות בישראל? וכך, במקום לטוס לחפש אותם בחו"ל או להתאכזב מבחירות המפיקים שאחראים על הבאתם של אמנים ולא מצליחים, ההחלטה תהיה רק תלויה בכם. רציתם פעם?
רוברט בלפור. בקרוב אצלנו ורק בשביל המוזיקה
זה בדיוק מה שהרגישה ימית הגר בת ה-33 מיפו, אישה שמעולם לא התנסתה בהפקת מופעים. היא נורא רצתה לראות כאן את אחד מהאמנים שהיא הכי אוהבת בעולם, אז היא עשתה את המעשה ובקרוב מוזיקאי הבלוז האמריקאי הותיק, רוברט בלפור, יעשה את דרכו לישראל.
הגר היא בודקת של משחקי מחשב, שפית של ארוחות ערב פרטיות וכן בעלת בלוג האוכל "Layla Cooking". מלבד עיסוקיה היומיים, היא אוהבת מאוד מוזיקת בלוז ומקדישה עמוד מוזיקלי בפייסבוק לסגנון. קצת כמו הג'אז, גם רוב אמניו הגדולים והחלוציים של הבלוז כבר לא בין החיים - ולמעריציהם שאינם גרים בארצות הברית, ככל הנראה לא יהיו הזדמנויות רבות לחזות בהם בהופעות חיות.
בעקבות כך, הגר החליטה לקחת יוזמה ולנסות לבדוק לבדה מה הסיכוי להביא אלינו את בלפור בן ה-71, ללא שום עזרה מצד מפיקים ממולחים מהתעשייה. "באופן מפתיע", היא מספרת ל-ynet, "זה לא כל כך בלתי אפשרי כמו שחשבתי".
"אני חובבת בלוז גדולה מאוד, זה מה שאני שומעת כל היום ולא מצליחה לשמוע שום דבר אחר. והטעם שלי מאוד ספציפי. במהלך השנים האחרונות, אמני הבלוז שהביאו לישראל הם מצוינים, אבל הם לא הדבר שבאמת עניין אותי לראות", היא מסבירה את השתלשלות האירועים.
רוברט בלפור בפעולה
"בפייסבוק ראיתי תמונה של בחור עם בלפור מטיסה משותפת שלהם יחד. שלחתי אליו הודעה וגיליתי שהוא בעל חברת תקליטים שמקליטה בלוזיסטים צעירים שאני אוהבת. שאלתי אותו אם הוא יכול לעזור לי למצוא את מי שמנהל את בלפור. הוא השיב לי ואמר שרוב השנים בלפור מנהל את ענייניו לבדו ועכשיו בגלל גילו, הוא במקרה זה שעוזר לו. שאלתי אותו על המחיר להביא אותו לישראל, הוא זרק לי את הסכום ושם הסתיימה השיחה, רציתי לראות מה אוכל לעשות".
זמן לא רב אחר כך מצאה הגר חבר קרוב, גם הוא לא מעולם המופעים, שמוכן היה להיות המשקיע. הכסף שנדרש להפקה צריך לכסות את התשלום עבור בלפור, עבור כרטיסי הטיסה לישראל ובחזרה - ועבור האירוח במלון. בחישוב עסקי של השניים, כשיימכרו הכרטיסים יוכל המשקיע לקבל את כספו חזרה, והגר ומעריצי בלוז נוספים יקבלו את המוזיקה האהובה שלהם ליד הבית. במקרה והגר והמשקיע יזכו לרווח הם ישתמשו בכסף בכדי לצאת להרפתקה נוספת ולנסות להביא לכאן אמן נוסף מהתחום, שאת שמו היא עוד לא מוכנה לחשוף.
"מצד אחד קשה לי לדעת כמה אנשים נצליח להביא למופע", אומרת הגר. "אני רוצה שנביא 700 אנשים ומאמינה שנצליח להביא בין 300 ל-400. אני בקשר עם כולם בתוך הקהילה של הבלוז. אלה שאוהבים אותו, בטוח יבואו".
כרגע מחכים רק לקביעת התאריך ומקום ההופעה, כאשר כל הסידורים הלוגיסטיים והכלכליים כבר מוכנים. בלפור עתיד להופיע באחד המועדונים המפורסמים של תל-אביב. אם יגיע אלינו דרך אירופה, כבר יופיע כאן תוך חודשיים. אם יגיע מארצות הברית, ההופעה צפויה להיערך באוגוסט או ספטמבר. בימים הקרובים צפויה הגר לקבל תשובה סופית ולסגור את החוזה.
בשבועות האחרונים הגר עובדת קשה בכדי להפיץ את דבר המופע ברבים. היא יצרה דיסק אוסף עם כמה שירים של בלפור ומחלקת אותו בכל מקום אפשרי. היא זוכה לייעוץ ותמיכה מעמותת הבלוז של ישראל ומערן סבאג, איש הרדיו והתרבות שמרבה להשמיע בלוז בתוכנית הרדיו שלו - ונרתם לקידום הפרויקט.
בסופו של דבר אומרת הגר: "אין לי מושג איך עושים את הדברים האלה. אבל בגלל שביישנות היא לא הצד החזק שלי, אני מציקה לכל מי שאפשר וכולם מאוד עוזרים ותומכים. אנחנו אנשים עובדים, את הכסף שלנו עושים ממקומות אחרים, במילא אמנים בסדר גודל כזה לא יצליחו למלא את היכל נוקיה. הכל מתנהל מהרצון להביא את המוזיקה שאנחנו אוהבים מבלי שום היטב כלכלי וככה זה הרבה יותר שווה".