דג'נרס לאובמה: תודה לך על המילים האמיצות
בחוגים הליברליים שיבחו את הנשיא על תמיכתו בנישואים חד-מיניים, וסלבריטאים רבים העלו הודעות תמיכה ל"טוויטר", שם נקבע שיא חדש של "ציוצים מחדש" לדברי הנשיא. בחוגים השמרניים תקפו את הנשיא. סנטורום: "תמה העמדת הפנים"
"תמיד נדרשה מנהיגות לאומית חזקה כדי להרחיב את שוויון הזכויות במדינה, והיה ברור שזכויות נישואים אינן חריג לכך. הנשיא אובמה העניק מעט מהמנהיגות הזאת ברביעי". כך נפתח מאמר המערכת של ה"ניו יורק טיימס" הבוקר (יום ה'), יום לאחר הצהרת הנשיא האמריקני כי הוא תומך באופן אישי בנישואים חד-מיניים. במקביל, הגיעו תגובות נרגשות מהקהילה הגאה האמריקנית - המגישה, השחקנית והקומיקאית הלסבית אלן דג'נרס כתבה בטוויטר: "תודה לך, הנשיא אובמה, על המילים היפות והאמיצות שלך. אני נפעמת".
"בעשר המילים הללו, מר אובמה הפסיק סוף סוף 'לפתח' את עמדתו בנושא, וקיבל את ההחלטה המוסרית במה שעשוי להיות מאבק זכויות האזרח הגדול בזמננו", המשיך כותב המאמר ב"ניו יורק טיימס", שגם תקף את הנשיא סביב טענתו כי מדובר בהשקפתו האישית, וכי על המדינות השונות להחליט בנושא בעצמן. "זו הנקודה שבה אנו חולקים על הנשיא. באופן מעשי, העמדה הזאת מגבילה את הזכות להינשא ל-20 מדינות, שלא העבירו איסורים חוקתיים, כמו שצפון קרוליינה עשתה שלשום".
דבריו של אובמה זכו לשבחים מפעילים ליברלים ומכוכבים בהוליווד. העיתון הבריטי "הטיימס" דיווח כי ב"סטונוול אין", הפאב בגריניץ' וילג' בניו יורק, שנחשב למקום הולדתה של תנועת זכויות הגרים בארצות הברית, אמר ניקי ביוקנן (37) כי הוא נרגש מהדברים. "אהיה הראשון להצביע לו. הוא מנסה לשנות את מחשבותיהם של אנשים, הוא מאמין בבני אדם".
את תחושותיו חלקו שחקנים ומוזיקאים שפנו ל"טוויטר" כדי להודות לנשיאם. מלבד דג'נרס אפשר היה למצוא את הזמרים ליידי גאגא וריקי מרטין, את המגישה והקומיקאית הלסבית אלן דג'נרס, את השחקנים מיה פארו ואלק בולדויין ואת קים קרדישאן. בולדווין כתב: "אובמה פגע בול. בראבו".
"קשה לי לעכל את הבשורה", כתב בשמחה כריס קופלר, אחד הכוכבים הצעירים בסדרה "Glee". ריקי מרטין הוסיף: "אני מריע לנשיא ברק אובמה על שהדגיש שלכל האמריקנים מגיעות זכויות שוות. היסטורי!".
ראש עיריית ניו יורק מייקל בלומברג הוביל את הברכות מהעולם הפוליטי. "זו נקודת תפנית בהיסטוריה של זכויות האזרח בארצות הברית. צעדת החופש שהחזיקה את ארצנו מאז המהפכה ב-1776 ממשיכה, ולא משנה אילו עיכובים יתרחשו במדינה מסוימת, החופש ינצח את הפחד, והשוויון יגבר על ההדרה".
באתר "ניו יורק טיימס" עלה דף שבו הגולשים יכולים להגיב על דברי אובמה, ולמקם את תגובתם בהתאם לדעתם אם היא חיובית (למעלה - חיובי, למטה - שלילי), ומשמעותית (שמאל - לא משמעותי, ימין - משמעותי). באופן לא מפתיע, רוב הגולשים של העיתון הליברלי תמכו בהצהרת הנשיא.
מאז שפורסמו הקטעים מהראיון לרשת ABC, שם הודיע על עמדתו, הועברה הודעתו של אובמה ב"טוויטר" יותר מ-50 אלף פעם, ולפי הערכות מדובר בשיא חדש ברשת החברתית.
"אלוהים המציא את הנישואים"
בעוד החוגים הליברליים חגגו את דברי הנשיא, הביקורת הנוקבת מהיריבים השמרנים לא איחרה לבוא. כבר אמש אמר המועמד הרפובליקני המיועד לבחירות לנשיאות, מיט רומני, כי הוא סבור שנישואים הם בין גבר לאישה. היום כבר הופיעו תגובות חריפות יותר. בריאן בראון, נשיא הארגון הלאומי למען נישואים, אמר כי אובמה הבטיח כי סוגיה זו תהיה "מכוננת" במסע הבחירות לנשיאות.
"אלוהים המציא את הנישואים, ולא נאפשר לשום פוליטיקאי אקטיביסט כמו ברק אובמה, המחויב לפעילי נישואים חד-מיניים לשם תמיכה כספית במסע הבחירות שלו, להפוך את הנישואים לנושא פוליטי שאפשר להגדיר מחדש לפי גחמה נשיאותית", אמר בראון.
החשמן הקתולי תימוטי דולאן, נשיא אגודת ההגמונים הקתולים של ארצות הברית, אמר כי דברי הנשיא "העציבו אותי עמוקות", וריק סנטורום, שהתמודד על המועמדות הרפובליקנית לנשיאות, תקף את מה שהגדיר "ניסיונו של אובמה להמריץ את בסיס תומכיו, פעילי שמאל קיצוני".
"הצהרת הנשיא אובמה לא מפתיעה את הציבור האמריקני. הוא לחם בעקביות נגד הגנת מוסד הנישואים מהנדסה חברתית קיצונית ברמה הפדרלית וברמת המדינות. הנשיא התנגד לאחרונה לתיקון החוקתי בצפון קרוליינה, וכמובן סירב להגן על 'חוק הגנת הנישואים' שהעביר הנשיא קלינטון בפני בית המשפט העליון. העמדת הפנים תמה", אמר סנטורום בהצהרה.