שתף קטע נבחר
 

לחפוף עם תה ירוק: שבעה טיפים לשיער בריא

במקום להוציא הון על סוגים מיוחדים של מסכות וחומרים מזינים, גם שינוי תזונתי קל למדי יכול לשפר את מצב השיער שלכם ואת מראהו ולסייע במניעת התקרחות. אבוקדו, תרד, תותים ומזונות נוספים יעשו את כל ההבדל

פרסומות לשמפו ומרככים מציגות נשים וגברים עם שיער שופע ומלא ברק, אבל לפני שאתם רצים אל מדפי הטיפוח, תעברו גם באזור המזון. יש כמה הרגלי תזונה שתוכלו לסגל לעצמכם כדי לשמור על השיער שלכם יפה ובריא.

 

מה שאנחנו אוכלים מזין גם את 150 אלף זקיקי השיער שיש לנו על הראש. קבלו שמונה מאכלים מומלצים: 

 

כמה פעמים מותר להסתרק? כתבות נוספות על שיער:

 

1. תה ירוק, אגוזים וסלמון

לא חייבים לאכול את כולם יחד, אבל הם מכילים אומגה 3 שטובה לא רק ללב ולמוח, אלא גם לשיער מלא ברק וחיוניות. אם אתם סובלים מקשקשים, נסו לשטוף את השיער בתה ירוק, הוא מסייע במניעת התפתחות פטריות שגורמות לקשקשים להציק.

 

2. פירות

בעיקר פירות בצבעים חזקים ובהירים, כמו אפרסקים, תותים, מנגו, קיווי ועגבניות, שהן גם פרי. הם עשירים בויטמין סי שהכרחי ליצירת קולגן, החומר שמייצב את מבנה השיער. באותה הזדמנות ויטמין C גם יתרום לעור בריא יותר.

 

3. שעועית, דגנים מלאים ומזונות נוספים עם ויטמיני B

ויטמיני B בכלל וחומצה פולית בפרט מבטיחים אספקת חמצן סדירה לזקיקי השיער, שמעוררת צמיחה ועשויה להאט תהליכים של התקרחות. נסו לאכול יותר שעועית, אפונה, גזר, כרובית, פולי סויה, אגוזים וביצים כדי להשיג מספיק מהם.

 

4. ירקות ירוקים כהים

תרד וברוקולי מהווים מקור מצוין לוויטמין A ו-C, שעוזרים לייצר את שמן הקרקפת שפועל כמרכך טבעי.

 

5. שומשום שחור

טענה סינית עתיקה גורסת שאכילה קבועה של שומשום שחור מעכבת את הפיכת השיער לשיער שיבה.

 

6. אבוקדו

אבוקדו והשמן המופק ממנו מונעים הרס של זקיקי השיער ומשמרים אותם.

 

7. ומה לא לאכול?

הימנעו משומן מן החי ככל הניתן, כזה המצוי בבשר אדום, במיוחד אם אתם סובלים מנשירה או התקרחות. שומן מן החי מזיק לזקיקים ומכווץ אותם, במיוחד אצל גברים שמלכתחילה קיימת אצלם נטייה גנטית להתקרחות.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
במקום להתעצבן בגלל השיער, איכלי ברוקולי
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים