המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת
דאו ג'ונס עלה ב-0.2%, נאסד"ק ננעל ביציבות ו-S&P 500 התחזק ב-0.3%. הגירעון המסחרי של ארה"ב גדל ב-14% בחודש מרס והסתכם ב-51.8 מיליארד דולר. מחיר הנפט עלה ב-0.3% ל-97.08 דולר לחבית
המסחר בבורסת וול סטריט ננעל היום (ה') במגמה מעורבת לאחר שבמהלך מרבית היום התנהל המסחר בעליות, על רקע העברת הסיוע ליוון ונוכח נתונים חיוביים משוק העבודה האמריקאי.
מדדים
מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.16% ל-12,855.04 נקודות. מדד נאסד"ק ירד ב-0.04% ל-2,933.64 נקודות. מדד S&P 500 עלה ב-0.25% ל-1,357.99 נקודות.
במסחר בבורסת הסחורות בניו-יורק עלה מחיר הנפט ב-0.3% ל-97.08 דולר לחבית. מחיר הזהב עלה ב-0.1% ל-1,595.5 דולר לאונקייה.
ברקע המסחר
"הבנקים הגדולים בארה"ב חייבים לשפר את רמת הנזילות שלהם", כך אמר היום יו"ר הפדרל ריזרב בן ברננקי בכנס של הבנקים בשיקגו. "קיימים היום הרבה גופים בשוק אשר לא זוכים לקבל משכנתה מהבנקים למרות שהם ראויים להלוואה, וזאת בעיקר כתוצאה מחוסר נזילות של המערכת הבנקאית", הוסיף ברננקי.קרן החילוץ האירופית החליטה להעביר ליוון סכום נוסף בהיקף של 5.2 מיליארד אירו במסגרת חבילת הסיוע למדינה. מדובר על תשלום ראשון מתוך 39.4 מיליארד אירו שאמורים להגיע למדינה עד סוף יוני.
ג'וזף שטיגליץ, זוכה פרס נובל בכלכלה ופרופ' באוניברסיטת קולומביה, הביע את התנגדותו למדיניות הצנע באירופה ואמר כי "אם אירופה, ובייחוד הבנק המרכזי האירופי, ייקחו הלוואות וישתמשו בתשואות כדי לתת הלוואות - העלות של החוב האירופי תרד, ויהיה מקום להוצאות מהסוג שמעודד צמיחה ותעסוקה".
לדבריו, אירופה, ככלל, לא נמצאת במצב פיסקלי גרוע במיוחד: יחס החוב־תוצר שלה די דומה לזה של ארה"ב. אילו כל מדינה בארה"ב היתה מנהלת את תקציבה באופן עצמאי לגמרי, כולל תשלום דמי אבטלה, גם בארה"ב היה משבר פיסקי.
ביל גרוס, מנהל קרן פימקו, ויאן הטזיוס, הכלכלן הראשי של בנק ההשקעות גולדמן זאקס, קוראים למשקיעים להתכונן לסבב נוסף של רכישת איגרות חוב על ידי הבנק הפדרלי המרכזי, שמטרתו תהיה להילחם בהאטה הכלכלית בארה"ב.
הבנק המרכזי של בריטניה הותיר את הריבית ברמה של 0.5%. בתוך כך, הגירעון הקולקטיבי של קרנות הפנסיה הפרטיות בבריטניה עלה שוב בחודש האחרון. על פי "הקרן להגנת הפנסיות" (PPF), הגירעון של 6,432 תוכניות הפנסיה שהקרן מכסה עלה באפריל ב־10.6 מיליארד ליש"ט והסתכם ב־217 מיליארד ליש"ט. מדובר בפער עצום לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה, שבה עלה הגירעון החודשי ב־8 מיליארד ליש"ט.
בורסות אסיה נפלו הבוקר לשפל של ארבע חודשים והיואן הסיני נחלש זה היום החמישי ברציפות. הנפט נחלש בעוד פרמיות הסיכון על איגרות החוב ביבשת אסיה מטפסת לשיא מאז ינואר. הייצוא מסין עלה ב-4.9% בלבד בחודש אפריל בהשוואה לשנה שעברה, זאת לעומת תחזיות לעלייה של 8.5% כפי שנצפתה על ידי האנליסטים.
מאקרו
מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בארה"ב צנח ב-1,000 תביעות בשבוע שהסתיים ב-5 במאי, והסתכם ב-367 אלף תביעות - שפל חדש, הממתן מעט את החששות מכך ששוק העבודה האמריקאי ניצב בפני הידרדרות ממושכת.
נתון זה תואם את תחזיות האנליסטים של בלומברג. מדובר במספר התביעות הנמוך ביותר מאז סוף מרס, כך מסר היום משרד העבודה של ארה"ב. מספר האמריקאים שמקבלים דמי אבטלה כיום הוא הנמוך ביותר מאז יולי 2008.
הגירעון המסחרי של ארה"ב גדל ב-14% בחודש מרס והסתכם ב-51.8 מיליארד דולר - יותר מהצפוי, לנוכח הביקושים לנפט גולמי, מחשבים, כלי רכב ומכשירי טלוויזיה שהעלו את היבוא לשיא.
תחזיות הכלכלנים שסקרה סוכנות בלומברג לחודש מרס נעו בין 45 מיליארד דולר ל-54 מיליארד דולר. משרד המסחר האמריקאי תיקן כלפי מטה את הגירעון המסחרי של פברואר ל-45.4 מיליארד דולר.
מניות במרכז
ענקית התוכנה סיסקו דיווחה אמש עם תום המסחר על תוצאותיה לרבעון השלישי הפיסקלי של השנה ועקפה את התחזיות המוקדמות של האנליסטים בשורה התחתונה והעליונה. עם זאת, החברה איכזבה את המשקיעים בשיחת הוועידה כאשר הורידה את תחזיות הרווח להמשך השנה.
ענקית הגנריקה טבע הפתיעה אתמול את המשקיעים לאחר שלא סיפקה תחזיות ל-2012 בשיחת הוועידה שלאחר הדו"חות. מנכ"ל החברה הנכנס, ג'רמי לוין, אמר כי הוא מתכנן לחשוף את האסטרטגיה שלו בהמשך השנה וכי הוא יערוך פגישות עם משקיעים ואנליסטים במהלך החודשים הקרובים.
סודהסטרים, יצרנית של מערכות ביתיות להכנת משקאות מוגזים, דיווחה אתמול על תוצאותיה העסקיות לרבעון הראשון של שנת 2012. הכנסות החברה ברבעון הראשון של 2012 זינקו ב-50.2% ל-87.9 מיליון דולר בהשוואה ל-58.5 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
אלביט מערכות הודיעה כי החברה המשותפת שלה ושל רוקוול קולינס, יצרנית של מערכות ראש מתקדמות, זכתה בחוזה חדש בהיקף של מעל 32 מיליון דולר לאספקת מערכות ראש מסוג JHMCS לחברת בואינג.
נייס נסחרה לאחר שרשמה אתמול הכנסות שיא של 215 מיליון דולר ברבעון הראשון.
ענקית האלקטרוניקה היפנית סוני הגיעה לשפל חדש לאחר שרשמה הפסד שיא של 5.7 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2012. זאת, עקב הפסדים שספגה פעילות החברה בתחום הטלוויזיה.
סוחרי הנוסטרו של בנק ההשקעות גולדמן זאקס, סיימו יום אחד בלבד בהפסד בכל שלושת החודשים הראשונים של השנה, בהשוואה ל-17 ימי הפסד ברבעון שקדם לו. ממסמכים שהגישה החברה היום לרגולטור עולה כי הסוחרים של החברה הרוויחו יותר מ-100 מיליון דולר ב-24 מתוך 62 הימים ברבעון שהסתיים ב-31 במרס.