FDA אישר: גלולת הרזיה חדשה המדכאת תיאבון
מינהל המזון והתרופות האמריקני אישר את שיווקה של לורקווס, גלולה חדשה המדכאת תיאבון ומסייעת לירידה במשקל. תרופה דומה קודמת נאסרה לשימוש עקב תופעות לוואי מסוכנות, אולם התרופה החדשה נמצאה בטוחה ויעילה יותר
אם ניסיתם כל שיטת הרזיה אבל הרעב לא מפסיק לתקוף, בקרוב הפתרון: לאחר כמעט עשר שנים שבהן לא אושר טיפול רפואי להרזיה, אישר מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) את שיווקה של לורקווס, גלולה חדשה לדיכוי התיאבון המסייעת לשלוט ברעב ולרזות.
- כל הכתבות בנושא דיאטה
- בערוץ הבריאות ב-ynet:
הסכנה בכדורי הרזיה מזויפים:
- בת 17 נטלה כדורי דיאטה מזויפים ולקתה בפסיכוזה
- אזהרה: כדורי הרזיה של ד"ר מייזלס עלולים להרוג
- ד"ר מייזלס ואשתו נעצרו: "מכרו כדורי הרזיה מזויפים"
בעבר כבר אושרה גלולת הרזיה מדכאת תיאבון בשם פנפלוראמין, אלא ששיווקה נאסר לאחר שהתבררו תופעות לוואי קשות ביותר ובהן פגיעה במסתמי הלב ובשריר הלב עד כשל לבבי, הפרעות בקצב לב ועלייה בלחץ הדם. התרופה החדשה אמנם פועלת בבסיסה באופן דומה, אולם היא מדויקת יותר בפעולתה ונמצאה בטוחה לשימוש.
בניגוד לפנפלוראמין, לורקווס משנה מספר קולטני המעביר העצבי סרוטונין הנמצאים בבלוטת ההיפותלמוס במוח, ובכך מדכאת את התיאבון. מאחר שהתרופה מעכבת באופן ספציפי מספר קולטנים, היא כאמור כוללת פחות תופעות לוואי והן לרוב קלות.
מחקרים הראו כי נטילת התרופה במשך 12 שבועות הביאה לירידה של 3.5 קילו יותר מקבוצת הבקרה, שנטלה תרופת דמה ללא חומר פעיל. בין תופעות הלוואי שנצפו בניסויים היו כאבי ראש, יובש בפה, עייפות, בחילות וסחרחורת. עם זאת, תופעות הלוואי היו קלות וחלפו תוך כדי השימוש בתרופה.
התרופה הוגשה לראשונה לאישור ה-FDA כבר בשנת 2009, אולם מומחי מינהל התרופות האמריקני לא אישרו את שיווקה עקב היעדר נתונים על בטיחותה ועל יעילותה.
החברה השלימה את המחקרים, והשבוע אושר שיווקה לבעלי BMI מעל 30, או לאלה בעלי BMI הגבוה מ-27 הסובלים במקביל גם יתר לחץ דם או סוכרת סוג 2 (סוכרת מבוגרים).
התרופה הרפואית היחידה הקיימת היום בישראל ומיועדת לירידה במשקל היא קסניקל, המונעת ספיגת כ-30% מהשומן בכל ארוחה שומנית. מחקרים הראו כי קסניקל מסייעת להפחתה של עד 10% ממשקל המשתמשים בתוך שנה. עם זאת, התרופה אינה משפיעה על התיאבון ואינה מביאה לירידה במשקל ללא תהליך דיאטה ופעילות גופנית מתאימה.
משרד הבריאות בישראל נוהג לאשר שיווקן של תרופות שאושרו על ידי ה-FDA האמריקני. בינתיים לוקרווס לא הוגשה לאישור המשרד, אולם לאחר שתוגש יש להניח שגם אצלנו תאושר לשיווק.