פליטת קיקה: "מי יקבל לעבודה חד-הורית בהריון?"
חן בלום, אם חד-הורית, עברה מהצפון, מצאה עבודה בחברה והחלה להתקדם ולהתבסס. היא נכנסה שוב להריון, וגילתה כי עתידה התעסוקתי התנפץ. "אם הייתי יכולה, הייתי מעבירה את הכסף בכספת לשלם לעובדים את המשכורות"
חן בלום, אם חד-הורית לילד בן שש, עזבה את קריית שמונה משום שלא מצאה עבודה. היא התקבלה לחברת "קיקה", התקדמה בעבודה וראתה שם את עתידה, עד שנכנסה שוב להריון. היום (א'), היא תתייצב יחד עם חבריה בבית המשפט המחוזי בפתח תקווה לדיון בבקשת הפירוק שהגישו העובדים. "נשארתי בלי עבודה, בלי משכורת ובלי מכתב פיטורים. מי יקבל לעבודה אם חד-הורית?", שאלה.
משבר "קיקה" - כותרות אחרונות ב-ynet:
"לפני חצי שנה התקבלתי לעבודה. התחלתי במוקד שירות לקוחות והתקדמתי לסגנית אחראית קופות. זה היה מקום עבודה מדהים, נוצרו קשרים טובים, העובדים ממש בחברויות וגם עם ההנהלה הייתה לנו דלת פתוחה למנכ"ל", סיפרה בלום, שמתגוררת עם בנה בדירה מחולקת בנתניה.
בעקבות קידומה, מספרת בלום כי "הרשתה לעצמה" להיכנס להריון נוסף. היום, כשהיא בחודש הרביעי, "הכול התנפץ ואני לא יודעת מה אני אעשה. עוד יש אוכל בבית, אבל אני לא יודעת מה יהיה בעוד שבוע-שבועיים. אין לי הורים ואין מי שיעזור לי. אני לבד".
במהלך השבוע, חשפה בלום - שהייתה אחראית במסגרת תפקידה על הכספים והחזיקה במפתח של הכספת במקום - "ניגש אליי סמנכ"ל הכספים וביקש את המפתח. ידעתי כבר שיש קשיים ומחר אין לנו מקום עבודה. בכספת היו עשרות אלפי שקלים. אמרתי לי שיש נוהל להעברת המפתח, אך הוא ביקש את המפתח מבלי ליישם את הנוהל. אם הייתי יכולה, הייתי מעבירה את הכסף בכספת לשלם לעובדים את המשכורות".
מלבדה, סיפרה בלום, "יש כמוני רבים ב'קיקה' שנקלעו למצב כלכלי קשה ולא יודעים איך יסתדרו ויתמודדו. אנחנו לא עשירים, חיים מהיד לפה, לכולם יש התחייבויות קודמות, הלוואות שלקחו, תשלומים לגנים ולבתי ספר. אף אחד לא יודע מה הוא יעשה".
בבוקר ידון בית המשפט המחוזי בפתח תקווה בשתי בקשות שהגישו העובדים,
אחת להקפאת הליכים והשנייה לפירוק החברה. יו"ר מרחב שרון בהסתדרות, משה סמיה, הסביר כי אם תתקבל הבקשה להקפאת ההליכים יגדל הסיכוי כי העובדים יקבלו את המשכורות שלהם תוך כמה ימים. בהליך זה ימשיך העסק לפעול, אך תחת הנהלה שיקבע בית המשפט. אם בית המשפט יבחר באפשרות של פירוק, הנושים של החברה, בהם הבנקים, הספקים והעובדים, יאלצו להמתין עד שיקבלו את כספם, הליך שיכול להימשך יותר משנתיים.
"נבוא, נסתכל לשופטים ונציגי הבנקים בעיניים, ונדרוש לקבל את הכסף שלנו", אמרה בלום. "אני יודעת ש'קיקה' היא כבר לא הבית שלנו ואני לא אופטימית שהחנות תיפתח והכול ישוב להיות כמו קודם".