שתף קטע נבחר
 

מרענן את היום: מרק יוגורט עיזים וירקות קלויים

מרק הוא לא רק ליום קר, אפשר ליהנות ממנו גם ביום חם, בעיקר כששפע של טעמים מתחברים יחד לעונג אמיתי: מרק יוגורט אוורירי עם טעם קלוי של ירקות קלויים וצבעוניים

מרק יוגורט עיזים וירקות קלויים

המלצת השף: להוסיף למרק קליפת לימון מגוררת ורצועות נענע.

 

המרכיבים:

5 גביעי (סה"כ 750 גרם) יוגורט עיזים של משק צוריאל

3 כפות שמן זית

1 חציל בגודל בינוני, שטוף

1 גמבה שטופה וחתוכה לרצועות דקות

7 שיני שום שלמות, מקולפות ושטופות

1 בצל סגול מקולף, שטוף וחתוך לטבעות

שמן זית לקליית הירקות וטיגון השום

מלח ופלפל לבן טחון

 

קר ורענן. מרק יוגורט (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
קר ורענן. מרק יוגורט(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב בקערה את היוגורט ושמן הזית ומתבלים עם מלח ופלפל.
  2. משמנים את החציל (בשלמותו), רצועות הגמבה והבצל הסגול וקולים על מחבת פסים או בתנור לוהט עד הזהבה.
  3. מקלפים את החציל וחותכים אותו לרצועות.
  4. מטגנים את השום עם שמן הזית על מחבת טפלון עד הזהבה וחותכים לקוביות גדולות.
  5. מוסיפים את כל הירקות הקלויים לקערת מרק היוגורט, מערבבים, מחלקים למנות ומגישים.

פורסם לראשונה 13/05/2012 19:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק יוגורט עיזים וירקות קלויים
צילום: דנה קופל
מומלצים