ברוסקטות גבינות בקר ועיזים במגוון הצעות הגשה
פתרון אלגנטי ויפהפה לאירוח בסגנון איטלקי: בגטים קלויים, מרוחים בגבינת קממבר, מה עז וחלומי לצד ירקות ועשבי תיבול. בליסימו!
ברוסקטה, שמו האיטלקי של הלחם הקלוי המסתתר בתחתיתן של שלל סלטים וגבינות מושקעות, היא אחת המנות המסורתיות באפריטיבו, בופה הערב שמוגש באיטליה בברים רבים.
עוד גבינות:
מרק יוגורט עיזים וירקות קלויים
עוד 4 ברוסקטות קלילות של קרין גורן
לרגל חג השבועות הממשמש ובא, העלינו לפניכם 3 אופציות שוות, מושקעות וקלות, למאכל הנשנושי הזה, שכוללות גבינות.
מתכונים קלאסיים לאירוח וגם כתחליף קליל לארוחת ערב בלילה חם.
ברוסקטה - מתכון בסיסי
המרכיבים:
1 באגט או 3 לחמניות מאורכות מקמח מלא – חתוכות לאורכן
3 כפות שמן זית או חמאה מומסת
1 כפית שום כתוש
ברוסקטה קממבר
1 יח' (150 גרם) גבינת קממבר בסגנון צרפתי עם מעטפת עובש לבן- חתוכה לטבעות1 חופן עלי רוקט – שטופים ויבשים
1/2 כוס אגוזי המלך
2 כפות שמן זית
(קוביות אגס מבושל ביין מוסקט ותבלינים ארומטיים) – לא חובה
מעט מלח גס, פלפל שחור גרוס
ברוסקטה מה עז
1 יח' גליל מה עז, גליל גבינת שמנת עיזים, חתוך לטבעות10 יח' בצלצלי שאלוט אפויים בנייר אלומיניום עם מעט סוכר, מלח ושמן זית, כשעה בחום של כ- 120 מעלות
1 סלסלת פיטריות שמפיניון – קצוצות ומוקפצות בשמן זית, מלח, פלפל שחור ומצוננות (ניתן להשתמש גם בשקית פיטריות פורצ'יני מיובשות - מושרות במים רותחים)
גרידת לימון רגילה או מסוכרת
ברוסקטה חלומי
1 קוביית חלומי (200 גרם), חתוכה לקוביות קטנות ומטוגנות במעט שמן זית עד הזהבה
1 חופן נבטי צנונית או ברוקולי
סלט רצועות ירקות (1 יח' מלפפון, 2 יח' קולורבי, 1 יח' גזר, 1 יח' שומר) – מתובל במעט שמן זית, מיץ לימון טרי ומלח
אופן ההכנה :
- חותכים את הבאגט לפרוסות אלכסוניות
- מערבבים היטב בקערית את שמן הזית עם השום ומברישים קלות את פרוסות הבאגט (רק בחלקן העליון), מניחים את הגבינה שבחרת בהצעת מעבירים את הפרוסות לתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם היטב מראש לחום עליון (גריל) למשך כ- 7 דקות או עד הזהבת הפרוסות בחלקן העליון
- מוציאים מהתנור, מניחים את הגבינות ואת התוספות השונות המופיעות בהצעת ההגשה שבחרתם ומגישים חם.
המתכונים באדיבות משק צוריאל