מאמצי שכנוע לבחירת המבקר: יידרש סיבוב שני?
מבקר המדינה ייבחר בכנסת באופן חשאי, אז למשמעת קואליציונית אין משקל של ממש. ש"ס הודיעה שתתמוך בשפירא, אבל על ח"כים בקדימה ובעצמאות לוחצים לתמוך בריבלין
ניסיונות שכנוע של הרגע האחרון: לפנות ערב (יום ב') יבחרו חברי הכנסת את מבקר המדינה הבא, שיחליף בתפקיד את השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס. לקראת ההצבעה התגברו ניסיונות השכנוע וההערכה היא כי יתקיים סיבוב שני - כיוון שאף אחד משלושת המועמדים לא ישיג רוב של 61 תומכים בסיבוב ההצבעה הראשון.
חברי הכנסת יכריעו בהצבעה חשאית בין שלושה מועמדים: המשנה לנשיא בית המשפט העליון השופט אליעזר ריבלין, שופט בית המשפט המחוזי בירושלים יוסף שפירא ונשיא לשכת המבקרים הפנימיים, שלמה קלדרון.
לקראת ההצבעה מנסים גורמים בכנסת, בהם סיעת העבודה ויו"ר הכנסת ראובן ריבלין, לקדם את מועמדותו של השופט ריבלין. גורמים בכנסת העריכו הבוקר כי בשל העובדה ששלושה מתמודדים על התפקיד, קיים סיכוי גבוה כי איש לא ישיג את הרוב הנדרש של 61 תומכים בסיבוב הראשון. לסיבוב השני יעלו שני המועמדים שהשיגו את המספר הרב ביותר של הקולות.
ח"כ איתן כבל (העבודה), שתומך במועמדותו של השופט ריבלין, אמר למהדורת החדשות של ynet ברדיו האזורי כי בחירתו של השופט שפירא לתפקיד המבקר כבר מובטחת, למרות ההצבעה החשאית. לדברי כבל, "מי שבחש מאחורי הקלעים במועמדותו של יוסף שפירא הייתה לשכת ראש הממשלה. העובדה שראש הממשלה נפגש עם המועמד, נוגדת את כל תפישת העולם שלי. תפקיד ראש הממשלה הוא המבוקר הראשי במוסד המבקר. בלשכה הכינו את שפירא מראש להיות מבקר מצטיין".
סיעת ש"ס הודיעה כבר כי חבריה יתמכו בשופט שפירא - שאסף 70 חתימות של
חברי כנסת. בסיעת קדימה יש כבר מי שהצהירו שתמכו בשופט שפירא, לפני שידעו שהשופט ריבלין מועמד גם הוא לתפקיד. גם על חברי סיעת העצמאות של השר אהוד ברק מופעלים לחצים לתמוך בריבלין.
הרוב המסתמן הוא עדיין לטובת השופט שפירא, אלא שכיוון שמדובר בהצבעה חשאית, שבה קשה להפעיל משמעת קואליציונית - מבהירים גורמים בכנסת כי הכול פתוח.