סקירת סלולר: לחיות עם הווקמן של סוני
בכל הנוגע למכשירי כיס, הענקית היפנית איבדה את זה בעשור האחרון. האם הווקמן החדש שלה ישנה את המצב? כנראה שלא, אבל זה לא אומר שמדובר במכשיר גרוע
מי מאיתנו לא זוכר את הטלפונים הסלולארים של סוני-אריקסון? עוד לפני שידענו מה זה אייפון או מה זה אנדרואיד, סוני-אריקסון הובילה קו מכשירים חדשני, ממותג וצעיר. עם מכשירים כמו W800i ו-K610 שמותגו לסדרת ה-Walkman של סוני-אריקסון, ההצלחה הייתה גדולה ואלו היו המכשירים הנחשקים ביותר בשוק.
- נוט פה ולא שם: על הגלקסי נוט
- כבר לא כועסות: אנגרי בירדס עם מיליארד הורדות
להוציא את המקסימום מה-SSD שלכם
הרבה תלאות עברה מאז על החברה. הטלפונים הטיפשים החלו להיעלם מהמדפים, ואותם החליפו מכשירים חכמים בעלי מערכות הפעלה אפליקטיביות ותגי מחיר לא שפויים, והצרכנים – רצו לקנות אותם. אין שום דרך אחרת לנסח זאת: סוני-אריקסון נרדמה. היא פשוט לא הייתה מוכנה לכניסה לשוק הסמארטפונים, והשליטה בשוק של המכשירים הקטנים שנמצאים בכיס עברה לידי חברות כדוגמת אפל וסמסונג.
לאחרונה נדמה כי סוני-אריקסון מנסה להחזיר אליה את הכבוד האבוד תוך החייאת הרוח החיה שבה. באמצעות מיתוג מחודש, הכנסת מערכת ההפעלה אנדרואיד למכשיריה, ושינוי התפיסה השיווקית.
המכשיר Live With Walkman הוא חלק מהכיוון הזה. בצד של הכבוד, השם ''ווקמן'' משנות השמונים, הלייב - כנראה שכדי להראות על החדשנות.
השמן של סוני
מכשירי האנדרואיד של סוני-אריקסון, כמו שאר מכשירי האנדרואיד הנפוצים, הם בעלי עיצוב דק ומוארך עם כפתורים בתחתית המסך. למרות נורמת המכשירים החטובים שנפוצים כל כך בשוק הטלפונים החכמים, סוני-אריקסון בוחרים לייצר דווקא מכשיר עם כרס בירה לא קטנה. ה-LWW בנוי מחומרי בנייה איכותיים למדי, כאשר גבו של המכשיר מצופה בפלסטיק קטיפתי ונעים למגע והמסך מצופה זכוכית גורילה. ה-LWW קטן ביחס לסמארטפונים שעברו בידיים שלנו לאחרונה, כגון ה-RazR של מוטורולה, ה-Xperia Arc S של סוני-אריקסון, או האייפון של החברה עם התפוח.
בשל זעירותו היחסית, הוא מרגיש פחוס יותר, מעוך יותר, והרבה יותר מסיבי. מרגישים את המסה שלו, למרות שהוא לא כל כך כבד, וזה עושה אותו נוח לאחיזה ומעניק תחושת ביטחון למשתמש. אם תלכו ברחוב, ושודד יאיים עליכם באקדח, תוכלו לשלוף את ה-LWW מהכיס ולהעיף לו אותו לראש, לא כמו ה-RazR לדוגמא, שהיה עלול לעוף ברוח עוד לפני שפגע בשודד המנוול.
מעל המסך מתנוסס הלוגו של היצרנית סוני-אריקסון, ולידה נמצאות המצלמה הקדמית של המכשיר וחיישן הקרבה. מתחת למסך ישנם שלושה כפתורים: כפתור הבית (כפתור פיזי) הממוסגר בקשת ירוקה ונוצצת במרכז, כשמשני צדדיו נמצאים כפתור החזרה וכפתור מסך ההגדרות.
הפאה העליונה של המכשיר מכילה את לחצן ה-Walkman הייעודי שיוביל אותנו לנגן המוסיקה המפורסם של סוני-אריקסון. כמו כן, בפאה העליונה ישנה גם כניסה לאוזניות מסוג PL3.5, וכפתור הנעילה והכיבוי של המכשיר.
הפאה התחתונה מכילה שני חריצים קטנים, האחד למיקרופון המובנה במכשיר (כי זה בעצם טלפון, אם כבר שכחתם), והשני לקשירת חוט (אולד סקול משהו) למכשיר.
הפאה השמאלית של המכשיר לא מכילה דבר מלבד כניסת ה-Micro USB של המכשיר המשמשת להעברת נתונים מהמחשב ולטעינת המכשיר.
הפאה הימנית מכילה את הלחצנים הפיזים של המכשיר בגימור כסוף מבריק, עם מידת גודל וקושי נכונות להפליא. הכפתורים משמשים להגברה/הנמכה של עוצמת השמע וכמובן גם כפתור צילום פיזי.
בגב המכשיר נמצא כמובן את מצלמת ה-5 מגה פיקסל מוטמעת באופן מושלם בפלסטיקה של המכשיר, כאשר מצידה השמאלי נמצא ה-LED המשמש כמבזק למצלמה. מעל המצלמה המובנית של ה-LWW ישנו הרמקול המובנה, ולצידה הימני לוגו ה-Walkman המפורסם.
ל-LWW מסך מגע מסוג TFT ובגודל 3.2 אינץ'. המסך עובד ברזולוציה של 320X480 פיקסלים, וגם כאן זהו חיסרון יחסי בשבילו. כן, אנחנו יודעים שזה מסך קטן ביחס לסמארטפונים היום, אבל איך אומרים? זה מה יש! לפחות קיבלנו ציפוי למסך מסוג Gorilla Glass שגורם לו להרגיש מאוד מסיבי.
עם זאת, כפי שכבר התרגלנו, זהו עוד מסך מגע איכותי ורגיש מבית סוני אריקסון. המסך של ה-LWW מסוגל לזהות עד 4 נקודות מגע שונות עליו, התזוזה של מערכת ההפעלה ביחס למגע היא פשוט פנטסטית, ואיכות התצוגה מרשימה ביחס לנתונים הטכניים הלא-כל-כך מרשימים שלו.
טאצ' עליז למכשיר שיעיז
ה-LWWמגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד מבית הענקית גוגל בגירסא 2.3.4 הפופולארית, שפועלת לא רע ולמען האמת – הופתענו לטובה מהתגובות של המכשיר ומהמהירות שלו.
הממש דומה מאוד לממשק של כל הטלפונים החכמים אותם ייצרה סוני-אריקסון בזמן האחרון. אותו מסך נעילה הדורש לגרור את המנעולה מצדו האחד של המסך לצדו השני לשם שחרור הנעילה, או לחלופין לגרור צלמית הנראית כמו רמקול מצד אחד של המסך למשנהו לשם השתקת השמע במכשיר
בדיוק כמו בכל מכשיריה, סוני אריקסון דואגת לשנות, לשפר ולייעל את התכונות המובנות של אנדרואיד. בנוסף, סוני אריקסון מקפידה לעצב ולהתאים אישית את את מערכת ההפעלה לפי החזון שלה.
בממשק המוכר של סוני אריקסון, ממשק שאנו מכירים מהסמארטפונים האחרים שלה, אנו רואים חמישה מסכי בית שונים. אפשרויות העיצוב וההתאמה האישית של מסכי הבית הן בלתי סופיות, החל מווידג'טים ועד לאפליקציות ותמונות שתניתן להוסיף, להזיז, למחוק ולערוך בכל אחד מחמשת מסכי הבית.
סוני אריקסון נלחמת בשינייה ולא מוותרת על דחיפת ה-TimeScape שלה בכל סמארטפון שהיא מייצרת. האפליקציה מאפשרת איחוד של כל הרשתות החברתיות שאתם רשומים בהם, כל ההודעות שאתם מקבלים ובאופן כללי – כל התראה מכל אפליקציה שהייתם רוצים לקבל למקום אחד.
הרעיון עצמו לוקה בחסר משום שלדעתנו לפחות, האפליקציות הייעודיות לרשתות החברתיות ולהודעות מיידיות מסודרות יותר, מהירות יותר ויעילות יותר.
תמיכה בעברית
סוני אריקסון מאז ומעולם אהבה את הקהל הישראלי ודאגה לתמיכה בעברית ברוב מכשיריה. התמיכה בעברית גם על גבי ה-LWW מושלמת: הטקסט מופיע בישור לימין בהודעות, מיילים ובזמן גלישה באינטרנט, המקלדת בעלת תמיכה מלאה בעברית וגם תרגום הממשק לא רע בכלל.
ממשק אנשי הקשר גם הוא מעוצב ברוחה של סוני אריקסון: רשימת אנשי הקשר סטנדרטית למדי וכוללת סנכרון מול חשבונות גוגל ופייסבוק ואפשרויות סידור שונות. כשנכנסים לאיש קשר נפתח מסך המציג בצד הימני העליון של המסך את תמונת איש הקשר שנטמעת בתוך הרקע באופן מושלם, את פרטיו של איש הקשר בכתב גדול, חד וקל לקריאה, אופציה לשליחת הודעה, מייל או להתקשר לאיש הקשר (יש עדיין אנשים שעושים את זה?).
החייגן של ה-LWW גם הוא די סטנדרטי ולא מחדש כלום.המקשים מסודרים בשלשות בארבעה שורות כשלמטה ישנם שתי לחצנים, להוספת איש קשר ולחיוג למספר שהוקש. גם כאן אנחנו עדיין לא רואים חיפוש של איש קשר תוך הקלדת המספר שלו, דבר שיכול להיות שימושי, במיוחד בזמן נהיגה.
גם ממשק לוח השנה לא חווה שום שינוי מהותי. הוא מאפשר לנו להציג את היומן לפי תצוגה יומית, שבועית או חודשית, להוסיף, לערוך ולמחוק אירועים ולהסתנכרן מול לוחות שנה אחרים. כנראה שכבר אין כל-כך מה לחדש בגזרה הזאת, ולכן אנחנו לא לוקחים את זה כחיסרון.
מקלדת וירטואלית
למרות שבשל המסך הקטן, לא נראה כי המקלדת הוירטואלית תהיה נוחה במיוחד. אך הרשו לנו לומר לכם שהמקלדת הוירטואלית של ה-LWW פשוט נהדרת: המקשים גדולים מספיק על מנת לכתוב הודעה שלמה בלי לטעות אפילו פעם אחת (לבעלי האצבעות הגדולות שבינינו), היא מגיבה באופן מעולה ללחיצות על המסך, גם בשיטות ההקלדה האלטרנטיביות
כשהופכים את המכשיר, מד התאוצה שלו דואג להחליק את המקלדת למצב מאוזן ואז המקשים נעשים גדולים וחדים אפילו יותר. הקלדת הודעות, מיילים ושאר ירקות הופכות לחוויה של ממש ומלווים ביעילות גבוהה עם כמעט 0 טעויות.
חווית צפייה בסרטים
כפי שכבר אמרנו, המסך של ה-LWW מציג יכולות מרשימות. עם זאת, זווית הצפייה מעט בעייתית ולמעשה - כל תזוזה המסיטה את המסך מהזווית האופטימלית שלו ביחס לעין – גורמת לירידה בחוויית הצפייה.
הצבעים המוצגים על המסך בעת צפייה בסרטונים ב-YouTube נראים פשוט נפלא, על אף איכות המסך הירודה. גם חדות התמונה והבהירות שלה מרשימים אותנו, למרות שגודלו הקטן של המסך הינו עדיין בגדר חיסרון מבחינתנו.
לשמוע את הווקמן
אתם ודאי מצפים שכן נצא מגדרנו בשל הנגן המעולה של ה-LWW, שנספר לכם כמה אורגזמתית הייתה המוסיקה באוזנינו, עד כמה החוויה הייתה מרשימה וכמה נסחפנו אל תוך העולם המופלא של הצלילים. באמת שזה קרה, אנחנו מבטיחים שנהננו, זה תמיד כיף לשמוע מוסיקה.
אבל היום – לא משנה מאיזה מכשיר תשמעו את המוסיקה, זה תמיד יישמע אותו דבר. האוזניות יכולות לעשות את ההבדל המשמעותי, אבל השבב שמעביר את המוסיקה מהמכשיר עצמו לאוזניות לא התפתח כבר כמה שנים טובות, והוא הפך לסטנדרט.
אם כבר דיברנו על אוזניות, נשמח לבשר לכם שאלו האוזניות המבזות ביותר שאי פעם יצא לנו לקבל מסוני-אריקסון, ועוד במכשיר שנושא את שם המותג Walkman היוקרתי. אלו אוזניות כפתור רגילות, לא איכותיות בעליל, לא אטומות בשום קנה מידה ומלאות בחסרונות מפה ועד טימבקטו.
מצלמה
ל-LWW מצלמה ראשית באיכות 5 מגה-פיקסל, עם מבזק LED, פוקוס אוטומטי, וגם כפתור צילום פיזי. על הנייר הכל נשמע פנטסטי, מצלמה שראויה לשבחים כפי שכבר סוני-אריקסון למדו במהלך השנים לקבל, אך כאשר משתמשים במכשיר – החוויה קצת שונה ממה שחשבנו.
נתחיל בכפתור הצילום הנוקשה מדי: בעוד לחיצה ארוכה עליו תעביר אתכם לממשק המצלמה מכל מקום בו נשוטט במערכת ההפעלה של המכשיר, חצי לחיצה תבצע עבורנו פוקוס אוטומטי ולחיצה מלאה תבצע צילום. לחצן הצילום קשה מדי ללחיצה, ובשל צורתו העגלגלה של המכשיר – רוב המאמצים ללחיצה על כפתור הצילום בלי להזיז יותר מדי את היד – כשלו. לבסוף החלטנו להשתמש במסך המגע לצורך הצילום, אך אז הרגשנו שקצת חבל לשים כפתור צילום פיזי, דבר מבורך, ולא להשתמש בו.
התמונות של ה-LWW לא רעות בכלל: בתנאי תאורה טובים התמונות חדות וברורות, הצבעים עזים ומלאי חיים וגם החשיפה וזמן הצילום עומדים פחות או יותר בסטנדרט. בתנאי תאורה טובים פחות, עם או בלי שימוש במבזק – התוצאה המתקבלת מלווה בהמון רעש דיגיטלי צבעוני וטשטושים.
אופציית צילום הפנורמה קיימת במכשיר זה, אך היא מטרידה מאוד. האפליקציה דורשת מאיתנו ללחוץ על כפתור הצילום ולסובב את המצלמה, דבר הדורש דיוק רב ומעטות הפעמים בהם הצלחנו לעמוד במשימה מבלי לקבל הודעות שגיאה. בסופו של יום – אנו רואים את הצילום הפנורמי המובנה כגימיק חסר תועלת, שכן ניתן להוריד מחנות האפליקציות של אנדרואיד אפליקציות חינמיות וטובות בהרבה לצורך העניין.
לא מבחינים בהבחנה גבוהה
ה-LWW מסוגל לבצע לכידת וידאו באיכות של 720p. מבלי לדבר על האיכות היחסית נמוכה לסטנדרט היום בשוק (1080p), נאמר כי המצלמה אכן לוכדת וידאו ברזולוציה גבוהה, אך לא מרגישים את זה בתמונה עצמה. הצבעים מעט חיוורים ומשעממים, החדות לא אמיתית תמיד, ומשחקים עם צל ואור פשוט לא נראים כמו שלכידה ב-720p אמורה להיראות.
מבחני ביצועים
בבוחן הביצועים AnTuTu ה–LWW קיבל תוצאה של 3042. האפליקציה בוחנת את מהירות המעבד, את מהירות יחידת העיבוד הגראפית וגם את מהירות הקריאה/ כתיבה לכרטיס ה-SD.
ב-Neocore, שהוא הבוחן הרשמי של חברת Qualcomm ליחידת העיבוד הגראפית, ה-LWW קיבל תוצאה של 64.5 FPS, תוצאה לא רעה בכלל.
ב-Quadrant Advanced שבודק את יכולות המעבד ויחידת העיבוד הגראפית המכשיר קיבל תוצאה ממוצעת של 1548 נקודות.
הרעב לחשמל
הסוללה היא בהחלט אחד החסרונות הבולטים ביותר של ה-LWW. סוללת ה-1200mAh, בשילוב עם חומרה יחסית חזקה, פשוט לא עושה את העבודה. בשימוש שוטף במכשיר, הכולל האזנה למוסיקה, צפיה בסרטים מדי פעם, תכתובות במייל וב-SMS, שיחות וצילום לעיתים רחוקות – הסוללה לא החזיקה יותר מ-7 שעות לפני שהיא ביקשה לזלול קצת חשמל מהשקע.
נו באמת סוני-אריקסון! זה מכשיר יחסית עבה שיכול להכיל סוללה גדולה יותר. היום הסטנדרט גבוהה יותר ומאפשר שימוש שוטף במכשיר לכל היום, לפני שנגמרת הסוללה, במכשירים עם חומרה חזקה יותר אפילו.
איכות השיחה טובה, גם במצב ספיקר וגם כשה-LWW מוצמד לאוזן. הקול מהצד השני נשמע חד וברור, גם בסביבה רועשת. בצד השני חווינו תחושה קצת אחרת כשרעשי רקע נכנסו לתוך השיחה. עם זאת, ניתן בהחלט לומר של-LWW מבית סוני-אריקסון יש איכות שיחה מעולה.
סיכום
את ה-LWW קשה מאוד להשוות למכשירים אחרים, בין אם טובים ממנו ובין אם פחות. זהו מכשיר היוצר לעצמו קטגוריה נפרדת של סמארטפונים בעלות זולה ועם תועלת יחסית גדולה.
עם זאת, ה-LWW הוא מכשיר לא רע בכלל. הוא מציע ביצועים יחסית טובים ביחס למחירו, הרמקול המובנה שלו עוצמתי וגם העיצוב מרענן מאוד. נראה כי סוני-אריקסון השקיעה מחשבה רבה בתכנון המכשיר, החל מהעיצוב, דרך חומרי הבנייה ועד למיקום הכפתורים.
מחירו של ה-LWW בארץ עומד על כ-1400 שקלים. מחיר זול יחסית לחומרה שהוא מציע. למרות זאת, היינו ממליצים להתגמש יותר מהבחינה התקציבית, להוסיף 400 שקלים נוספים ולהגיע למכשירים הנמצאים בתחום הביניים כדוגמת Galaxy S, אשר מציעים מפרט עשיר יותר, מסך גדול ואיכותי יותר, זמן סוללה ארוך יותר וגם מצלמה טובה יותר.
במידה ואתם מחפשים סמארטפון שעדיין יגרום לכם להרגיש שאתם מחזיקים בכיס טלפון סלולארי, ולא מחשב נייד שהדבר האחרון שתרצו לעשות איתו זה לדבר עם אנשים אחרים – ה-LWW מתאים לכם מאוד. העיצוב שלו קצת מיושן, אך החומרה הנמצאת בתוכו תיתן לכם את השילוב המתאים בין האסכולה הישנה לבין הדור החדש של הסמארטפונים.
יתרונות
ביצועים טובים ביחס למחיר
זול
רמקול מובנה עצמתי
מסך טוב ביחס למפרט הדליל
עיצוב מרשים
חסרונות
זמן סוללה קצר
צילום פנורמי מיותר
אוזניות מזעזעות
מכשיר עבה
מפרט טכני
מעבד: חד ליבה במהירות 1 גיגה הרץ, מסוג Scorpion.
זיכרון מהיר: 512 מגה בייט של RAM.
מאיץ גראפי: Adreno 205.
נפח אחסון: 320 מגה בייט זיכרון מובנה. ניתן להרחיב עד 32 גיגה בייט באמצעות MicroSD.
מערכת הפעלה: Android 2.3.4.
מימדים: 14.2 X 56.5 X 106.
משקל: 115 גרם.
מסך: 3.2 אינץ' ברזולוציה של 480x320.
מצלמה: 5 מגה פיקסל.
לכידה: לכידת וידאו בהבחנה גבוהה, עד 720p.
רשתות: GSM 850, GSM 900, GSM 1800, GSM 1900, WCDMA 1900, WCDMA 2100, WCDMA 850, WCDMA 900.
אלחוט: Bluetooth 2.1, Wi-Fi 802.11b/g/n, GPS.
סוללה: ליתיום-יון 1200mAh.