שתף קטע נבחר
 

מי שעבד ביום שבת - לא יפוצה בראשון

על פי מומחי חברת דטה פקס, התוספת המשולמת לעובד בגין עבודה בשבת אינה נכללת בין רכיבי השכר המחושבים לצורך פיצויי פיטורים

השכר הגבוה המשולם בגין עבודה ביום שבת מהווה נחמה עבור אלו שהמציאות מאלצת אותם לעשות זאת. אמנם, על פי  לשון החוק המעביד מחויב לשלם לעובד תעריף שלא יפחת מ-150% לכל שעת עבודה, אולם מבוטחים רבים שפוטרו, נדהמים לגלות כי סכום פיצויי הפיטורים שקיבלו אינו כולל את התשלום הנוסף בשל העבודה ביום שבת.

 

  • עוד סימן להאטה: ירידה חדה בשעות הנוספות

 

מומחי חברת דטה פקס - המרכז הישראלי ליחסי עבודה, שכר וחישובים מסבירים כי על פי החוק, התוספת המשולמת לעובד בגין עבודה בשבת אינה נכללת בין רכיבי השכר המחושבים לצורך פיצויי פיטורים. אף כאשר מדובר בעובד המועסק באופן קבוע בימי שבת, תוספת זו נתפסת כתוספת עבור שעות נוספות או משמרות, שגם התשלום בגינן לא נכלל לצורך חישוב פיצויי פיטורים.

 

במקרה בו העבודה בשבת מגדילה את משרת העובד מעבר למשרה מלאה, היא אינה נכללת כלל בחישוב הפיצויים.

 

חרף זאת – ככל שהעבודה ביום שבת באה במקום עבודה ביום חול, ולא בנוסף, כלומר, אם העבודה בשבת הינה חלק מהיקף המשרה של העובד, יש להביא אמנם בחשבון את יום השבת במניין ימי העבודה, אך השכר עבור העבודה בשבת שיובא בחשבון לצורך חישוב הפיצויים יעמוד על גובה השכר ליום חול רגיל, בשיעור של 100% בלבד.

 

מחלוקת על רקע זה התגלגלה לפתחו של בית הדין. המדובר על של שני עובדים, שתבעו מן החברה פיצויי פיטורים ופיצויים בגין אי הפרשות לפנסיה לאחר שהועסקו מספר שנים, בהיקף משרה חלקי, לרבות בימי שישי בערב ובימי שבת.

 

עיקר המחלוקת בתיק זה עסקה בסוגיה האם יש לכלול את השכר עבור עבודה בימי שבת, בשיעור של 100% בלבד, במסגרת השכר הקובע לצורך תשלום זכויות סוציאליות ופיצויי פיטורים, כפי שדרשו העובדים; או שמא יש להתייחס אל העבודה בשבת כאל עבודה בשעות נוספות, כפי שטענה החברה.

 

בסופו של יום, נקבע ע"י בית הדין כי יש להתייחס לעבודתם של העובדים בימי שבת וחג כאל חלק בלתי נפרד מהיקף משרתם. בהתאם לכך, קבע בית הדין, שיש לחשב את גובה תשלום הפיצויים ויתר זכויותיהם על פי היקף משרה מלא הכולל עבודה בשבתות, אך בשיעור של 100% בלבד.

 

עבור עובדים המועסקים יותר מ-8 שעות עבודה בימי שבת מדובר בפגיעה גדולה יותר, מכיוון שעבור השעות התשיעית והעשירית הם זכאים לשכר של 175%, ועבור כל שעה מעבר לכך עולה התעריף ל-200%. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים