עימותי נכבה: ידויי אבנים בקלנדיה ובקבר רחל
עשרות פלסטינים השליכו אבנים והבעירו צמיגים גם ליד מערת המכפלה, בבית אומר, במחנה הפליטים אל פוואר ובגשר חלחול. בהמשך יצאו תהלוכות המונים פלסטיניות לציון "יום אסונם" ונשמעה צפירה בת 64 שניות. ynet העביר שידור חי מהאירועים
צפירת זיכרון, עצרת מחאה, כדורגל - ועימותים. עשרות אלפי פלסטינים מציינים היום (ג') את יום הנכבה - סמל למה שהפלסטינים מגדירים כיום אסונם, עם הקמת מדינת ישראל ב-14 במאי 1948. במקביל, נרשמה דריכות גבוהה בישראל. המשטרה העלתה כוננות ובצה"ל העריכו גורמים ביטחוניים כי "יש לצד הפלסטיני אינטרס לשמור על השקט". ynet העביר שידור חי מהאירועים.
הבוקר עשרות צעירים פלסטינים, כמה מהם רעולי פנים, יידו אבנים לעבר חיילי צה"ל במחסום קלנדיה. החיילים השיבו בירי גז מדמיע. גם סמוך לקבר רחל התפרעו עשרות פלסטינים ויידו אבנים אל המתחם שבו נמצאו כ-20 מתפללים. כוחות מג"ב ירושלים הגיעו למקום להגן על המתחם, ושוטרים פלסטינים הגיעו לצדו הפלסטיני של הקבר כדי לפזר את המפגינים. לעת עתה, לא יצאו העימותים מכלל שליטה.
עשרות פלסטינים יידו אבנים והבעירו צמיגים גם במחסום בית המרקחת שליד מערת המכפלה. בנוסף, אירעו עימותים גם בבית אומר, במחנה הפליטים אל פוואר ובגשר חלחול.
תהלוכות ההמונים הפלסטיניות יצאו בו זמנית מהכיכרות והמסגדים המרכזיים ברמאללה, חברון, שכם, בית לחם, טול כרם וקלקיליה. ב-12:00 נשמעה צפירה במשך 64 שניות, שמציינת את מספר השנים שחלפו מאז הכרזת העצמאות של ישראל ב-1948.
ברמאללה החל הטקס המרכזי ליד קברו של יאסר ערפאת ומשם יצאו המשתתפים לכיכר השעון בעיר. בנוסף, תקיים הרשות הפלסטינית טורניר כדורגל בהשתתפות 17 קבוצות מהגדה המערבית, באצטדיון א-ראם מצפון לירושלים.
לרגל יום הנכבה פרסם מכון המחקר הלאומי למחקרים של אש"ף דו"ח על מספר הפלסטינים בעולם. לפי הדו"ח, בשנת 2011 עמד מספרם של הפלסטינים על 11.2 מיליון בני אדם. 4.2 מיליון מתוכם חיים בגדה המערבית וברצועת עזה, ו-1.37 מיליון בתוך הקו הירוק. במדינות ערב חיים חמישה מיליון פליטים ובשאר העולם מעט יותר מ-630 אלף. לפי הנתונים, 50% מהפלסטינים חיים מחוץ לגדה המערבית, רצועת עזה וישראל.
ועדת המעקב העליונה של הציבור הערבי בישראל הכריזה על שביתה כללית במוסדות החינוך ובעסקים במגזר, לרגל יום הנכבה. הוועדה קראה לאזרחים הערבים להשתתף היום בפעילויות לציון יום הנכבה באזור אלג'ון שליד אום אל פחם.
עם זאת, גופים חברתיים ודתיים רבים במגזר הערבי החליטו השנה לא לארגן הפגנות או עצרות, מלבד כמה אירועים קטנים ותפילת בוקר בנצרת. ראש הוועדה העממית, סמיח אבו מוך, אמר ל-ynet כי "חוק ליברמן נתן לנו אומץ לעשות
את כל הפעילות שלנו ביום העצמאות ולא ביום הנכבה".
הכנסת אישרה לפני כחודשיים את "חוק הנכבה", אשר מאפשר למדינה לשלול מימון ממשלתי מגופים, בהם ארגונים ורשויות מקומיות, אשר ישללו את ערכי הבסיס של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, בין היתר באמצעות ציון יום העצמאות כיום אבל.
בשנה שעברה נערכו ביום הנכבה צעדות המוניות ממדינות ערב לעבר ישראל, והן הביאו לעימותים שבהם נהרגו ונפצעו חלק מהצועדים. על סמך הדיווחים בתקשורת הערבית, לא נראה כי ייערכו הפעם צעדות דומות.