שתף קטע נבחר
 

חרף ההנחיה: אין הסבר למה לא התקבלת לעבודה

לפני כשלושה חודשים הוציא משרד המשפטים הנחיה לפיה יתאפשר למתמודד על תפקיד לקבל הסברים על הישגיו ואת תוצאות מבחני המיון. פניות מועמדים למערכת מצביעות על התעלמות של מכוני המיון מההנחיה ומאחורי הקלעים כבר מתנהלת מלחמה

מדוע מכוני המיון לא מקיימים את הנחיית משרד המשפטים למסור למועמדים את התוצאות? נראה שתשובה לשאלה זו מורכבת במיוחד, שכן אלו החליטו לצאת לקרב משפטי נגד משרד המשפטים.

 

 

החזק, נכון לעכשיו, מנצח ומועמדים התרים אחר מקום עבודה ועוברים ממכון אחד לשני, עדיין לא זוכים להבין מדוע לא ביצעו את משימות הדינמיקה הקבוצתית כהלכה, ומה לא היה בסדר בתפקדם כשהיו על אחראים לבניית גשר שיציל את העולם.

 

מיכאל סיפר ל-ynet כי הוא מנסה מזה שנתיים להתקבל לתפקיד הדרכה בהסתדרות הציונית. לדבריו, הוא מגיע עם רקע מתאים ותארים אקדמאים. בנוסף, העובדה שהוא עלה לפני 16 שנים מפריז הופכת אותו להיות המתאים ביותר למשרה שהוצעה. לכן, החליט להתמודד פעמיים על התפקיד. בפעם הראשונה, בשנת 2010: אז התהליך עבר דרך מכון פילת, ותוצאת יום המיון היתה, כאמור, שלילית.

 

בפעם השנייה יום המיון עבר במכון אדם מילא - גם אז נכשל מיכאל מלהשיג את המשרה הנכספת. הפעם, ובעקבות פרסום הנחית משרד המשפטים, ביקש מיכאל את התוצאות המבחנים שערך: מאדם מילא, מפילת ומההסתדרות הציונית.

 

משלושת הגרומים לא באה הישועה למיכאל, שרצה ,לדבריו, להבין את התוצאות. "התמודדתי על משרה ערכית. אני חושב שראוי שאתן דוגמא אישית וחוק זה דבר חשוב. העובדה שמכוני המיון פנו לערכאה משפטית לא אומרת שהם יכולים לא לקיים את החוק בינתיים", טען מיכאל.

 

"חוסר סמכות"

עו"ד מישל אוחיון המייצג את מכוני המיון בעתירה לביטול ההנחיה הגיב לדברים. לדבריו העתירה הוגשה "בין היתר מהנימוקים לפיהם רשם מאגרי המידע פעל בחוסר סמכות, שם לעצמו מטרות זרות, ושקל שיקולים זרים בקביעת ההנחיה. ההנחיה אינה סבירה, אינה מידתית ופוגעת בחופש העיסוק של העותרות. כמו כן, הפרשנות שניתנה להוראות חוק הגנת הפרטיות במסגרת ההנחיה הינה פרשנות שגויה לגופו של ענין".

 

"בהחלטה שניתנה על-ידי בית המשפט ביום 4.4.2012 נקבע כי על הצדדים ובאי כוחם להיפגש באופן אישי בניסיון להגיע להסדר או לפחות לצמצם מחלוקות", הוסיף.

 

"מאז הוגשה העתירה, פונים למשרדנו גופים וארגונים מהגדולים במשק, הן פרטיים הן מוסדיים, אשר חולקים נמרצות אף הם על הוראות ההנחיה. הם אף שוקלים להגיש לבית-המשפט עתירות מנהליות מטעמם, כדי להורות על בטלותה של ההנחיה".

 

"הסוגיה בה אנו עוסקים הינה סוגיה ציבורית, בעלת שורה גדולה של היבטים מהותיים ורגישים. לאור האמור לעיל לא נותרה ברירה בידי מרשותינו ולמעשה בידי כלל מכוני המיון אלא לנהוג באופן אחראי ושקול ולהימנע מחשיפת מידע שיתכן כי לאחר שתינתן ההחלטה בעתירה ממילא לא יהיו מחויבים לחשוף אותו בפני המועמדים וזאת כאמור על מנת למנוע את הנזק שייגרם למועמדים, למעסיקים, למכונים ולענף כולו כפועל יוצא מכך", הסביר עו"ד אוחיון.

 

ההסתדרות הציונית העולמית, שבה רוצה מיכאל לעבוד, מסרה: "המועמד פנה אלינו לפני מספר ימים בבקשה לקבלת תוצאות בחינותיו. מבחינתנו אין כל מניעה להעביר אליו את תוצאות הבחינות, עם זאת ומכיוון שההנחיות של משרד המשפטים מאפשרות מחיקה של חלק מתוצאות הבחינות העלולות לחשוף את מצבו הבריאותי של הנבחן או עלולות לחשוף סודות מסחריים של הגופים העורכים את הבחינות, ההסתדרות הציונית העולמית פנתה לשתי החברות וביקשה מהן להודיע לנו האם הן מעוניינות במחיקת חלק מתוצאות הבחינות. מיד כשנקבל את תשובתן נוכל להעביר למועמד את תוצאות בחינותיו. אנו בקשר רציף עם המועמד ומיידעים אותו כל העת היכן הדברים עומדים".

 

משרד המשפטים מסר בשם הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע כי כי אכיפת ההנחיה תחל בתום 3 חודשים מיום פרסומה, כלומר, ב- 29.5.2012. בנוסף הדגישו כי מועמדים שנפגעו ממעסיקים ומכוני מיון רשאים לפנות לערכאות משפטיות. "בהתאם לחוק הגנת הפרטיות, על סירוב בעל מאגר מידע לאפשר עיון במידע המוחזק במאגר מידע, ניתן להגיש תובענה כנגד בעל מאגר המידע ו/או מחזיק המאגר", מסרו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אז למה לא קיבלו אותי?
index open
מומלצים