שתף קטע נבחר
 

עובדים רחוק - מרוויחים יותר

המצב הכלכלי בארה"ב גורם ליותר ויותר זוגות נשואים לשקול מעבר של אחד מבני הזוג לעבוד רחוק מהבית ולהגדיל את ההכנסה המשפחתית. להחלטה על מעבר כזה ישנן השלכות רבות. האם זה משתלם?

עלייה במספר הזוגות הנשואים בהם אחד מבני הזוג עובר לגור רחוק מהבית, עקב אילוצי שוק העבודה ומצב הכלכלה - כך עולה מנתונים שפרסמה לשכת הסטטיסטיקה האמריקנית.

 

  • מחקר: נראית טוב? לא בטוח שתתקבלי לעבודה

 

על פי הנתונים שפורסמו, בשנה שעברה 3.5 מיליון זוגות בני 18 ומעלה חיו בנישואין מרחוק. נתון זה מהווה עלייה של 17% לעומת שנת 2001. משמעות הדבר היא שזוגות מוציאים יותר כסף וזמן על נסיעות ועל דיור.

 

מערכת יחסים כזו לרוב מתאפיינת בכך שבן זוג אחד שוכר דירה בעיר בה הוא עובד, בעוד השני חי בעיר המקור בשכירות או בנכס בבעלות בני הזוג.

 

האם משתלם לעבוד רחוק מהבית?

מריה אצ'בריה (53) היא אחד ממיליוני אמריקאים שעובדים במרוחק מביתם ובני זוגם. היא נשואה באושר כבר יותר מ-20 שנה, ומעולם לא חיה רחוק מבעלה. כשקיבלה הצעת עבודה בחברת יחסי ציבור במנהטן - יותר מ-1,400 ק"מ מבית משפחתה, באורלנדו, פלורידה - היא ידעה שיהיה קשה לשכנע את בעלה. אבל כמו כל אשת יחסי ציבור מקצועית, היא אומרת כי ידעה איך למכור לו את הסחורה.

 

3 חודשים הפכו ל-3 שנים בהן אצ'בריה שהתה 3 שבועות בכל חודש בניו יורק. ומה עם העלויות וזמן הטיסות? לדבריה, הטיסות שלה ושל בעלה עולות כ-500 דולר נוספים בכל חודש. האם זה משתלם פיננסית לעבוד בניו יורק? "בהחלט" אומרת אצ'בריה.

 

מחיר היחסים מרחוק

"נישואין עם חיים נפרדים היו קיימים תמיד, עוד מאז שהימאים יצאו למסעות בים", אומרת טינה טסינה, פסיכולוגית מקליפורניה וחוקרת של הנושא, "אבל בקליניקה שלי אני רואה יותר ויותר זוגות כאלו, שאחד מבני הזוג נוסע רחוק על מנת לקבל עבודה בסביבה כלכלית לא פשוטה".

 

מחפשים דרכים להתמודד עם המרחק (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מחפשים דרכים להתמודד עם המרחק(צילום: shutterstock)

 

"אנשים מחפשים דרכים יצירתיות על מנת לחיות בהתאם לסגנון החיים שהם רוצים", אומרת ג'ולי מרפי קסרלי, מנהלת השקעות משיקגו. היא מזהירה שלמערכת יחסים כזו יש מחיר כבד: שכירות כפולה, רכב כפול, כמעט הכל כפול. גם המיסים כפולים, משום שתושב חוץ צריך לשלם במדינה בה הוא עובד, וגם במדינת המקור.

 

על אף שאין נתונים מדויקים על הגידול בשיעור הגירושין בקרב זוגות מהסוג הזה, ברור שהלחצים בלתי נמנעים והזוגות המרוחקים צריכים למצוא דרכים להתמודד עם המצב. "תקשורת בסקייפ לא יכולה להוות תחליף מלא, אבל לפחות זה תחליף במידה כלשהי", אומרת ליי קאמינגס, שותפה ב-Bates & McGough, חברת עורכי דין מאטלנטה, ג'ורג'יה. היא ממליצה להשקיע את ההכנסה הנוספת בעזרה בבית, וכך בני הזוג יוכלו לבלות יותר ביחד.

 

מצמצמים עלויות, מרוויחים יותר

ישנן גם דרכים לצמצום העלויות. אצ'בריה, למשל, מבלה את זמנה בניו יורק בדירה עם שכר דירה מפוקח, שהייתה שייכת לאמה במקור. לעיתים אחד מבני הזוג יכול לגור עם ההורים לתקופה מסוימת, לרוב בעיר המקור, עד לסיום תקופת העבודה.

 

אצ'בריה לא דואגת שהיא ובן זוגה יתרחקו אחד מהשנייה, משום שהוא מרגיש מספיק בטוח בחיים העצמאיים שלו והיא עובדת קשה בכדי לשמור על האמון ביניהם. לסגנון החיים בשלט רחוק הם כבר התרגלו, וכעת יש להם יעד משותף: חיסכון לקראת הפרישה  בקצב מהיר יותר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
רחוק מהעין קרוב אל הכיס
צילום: shutterstock
מומלצים