שתף קטע נבחר

 

צפו: היהלום של בתי המלוכה נמכר ב-9.7 מיליון

הוא הגיע מהודו, התגלגל בין מלכים ונסיכים, חיזק חתונת ובריתות, שילם את חובותיהן של מלכות מרוששות ושרד שתי מלחמות עולם. יהלום ה"בו סנסי" נמכר במכירה פומבית

מלכים ומלכות חשקו בו במשך מאות שנים, אסטרטגים השתמשו בו כדי לחזק בריתות בין מדינות והוא מושכן כדי לשלם חובות מלכותיים. יהלום "בו סנסי" נמכר אתמול (יום ג') בז'נבה במכירה פומבית במחיר של כמעט 9.7 מיליון דולר – כפול מהמחיר שצפה בית המכירות סותבי'ס.

 

קיבלת יהלום? תקווי שהוא לא מזימבבווה

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חמישה משתתפים התחרו ביניהם על היהלום ההיסטורי שהיה שייך לנסיך פרוסיה ודחפו את המחיר מעלה. בסופו של דבר היהלום נקנה בידי קונה אלמוני שהציע מחיר בטלפון.

 

"מי שקנה אותה הוא לא סתם סוחר יהלומים, הוא אספן, אספן של יצירות היסטוריות, זו יצירת אמנות ולא יהלום. צריך לראות את זה ככה", הסביר איש בית המכירות, פיליפ וון וורטמברג. המחיר של "בו סנסי" אינו יוצא דופן יחסית ליהלומים אחרים בגדול זה, אך הוא פופולרי מאוד.

 

וון וורטמברג תלה את הפופולריות שלו לתפקיד שמילא בגורלם של בתי המלוכה באירופה במשך 400 שנה: היהלום נכרה בהודו ונקנה על ידי הלורד של סנסי בקונסטנטינופול במאה ה-16. אחר כך הוא נקנה בידי המלך הנרי הרביעי מצרפת עבור רעייתו, מארי דה מדיצ'י. המלכה בסופו של דבר הוגלתה בבושת פנים לאחר רציחתו של בעלה ושנים של יריבות בינה לבין בנה, המלך לואי ה-13.

 

היהלום. "התאהבתי ממבט ראשון" (צילום: AP) (צילום: AP)
היהלום. "התאהבתי ממבט ראשון"(צילום: AP)

 

היא נמלטה להולנד ומכרה את היהלום כדי לשלם את חובותיה. הוא נמכר לנסיך מאורנג'-נסאו והיה ההוצאה הדגולה ביותר בתקציב המדינה ב-1641. הוא שימש כמתנה לחיזוק נישואיהם של בנו של הנסיך למארי-סטיוארט, בתו של המלך צ'רלס הראשון מאנגליה.

 

אחרי מותה של מארי הוא מושכן כדי לשלם את חובותיה, אך לאחר מכן הושב לבית המלוכה של אורנג'-נסאו בעקבות חתונה פוליטית נוספת, שהביאה אותו לאוצר המלוכה האנגלית. הוא החליף ידיים בין אנגליה, הולנד ופרוסיה, שם שובץ במרכז הכתר.

 

בסוף מלחמת העולם הראשונה היהלום נשאר בברלין כשמלכה האחרון של פרוסיה נמלט לגלות. במלחמת העולם השנייה הוא הוסתר במחבוא מלבנים. חיילים בריטים מצאו אותו והשיבו אותו לאוצר בית המלוכה הוהנצולרן, שם נשאר עד עתה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ה"בו סנסי". קונה אנונימי
צילום: AFP
מומלצים