תלמדו אותם לאכול נכון
ג'יימי אוליבר משיק את "יום מהפכת המזון" ברחבי העולם שמטרתו להגביר את המודעות לתזונה נכונה - גם בארץ מודעים לנושא ומעודדים סדר יום קולינרי חדש בו גם ההורים וגם הילדים לומדים לאכול נכון
קרן ג'יימי אוליבר משיקה ב-19 למאי את "יום מהפכת המזון", פעילות בינלאומית המבטאת את המחויבות של משתתפיו לחינוך לתזונה נבונה בקהילה, בבתי ספר, ובתי עסק ברחבי העולם. מטרת הפעילות ביום מהפכת המזון היא בעיקר לחנך, לעורר השראה ולהגביר את המודעות של אנשים ברחבי העולם כולו לחשיבות התזונה הנכונה, או "אוכל אמיתי" כהגדרת הקרן.
אלפי אנשים ברחבי העולם יקחו חלק באירועים המתבססים על יוזמה אישית ומקומית. קרן ג'יימי אוליבר קוראת למשתתפים ליזום אירועים שבהם יעוררו את המודעות לנושא ויסייעו בהעברת ידע ומידע לקהל הרחב, באמצעות שיעורי בישול, הדרכות בבתי ספר, סיורים בחוות חקלאיות ועוד. למעלה מ-800 קבוצות הדרכה מ-45 מדינות כבר התארגנו לקראת יום זה.
ג'יימי אוליבר ידוע באג'נדה שלו לעידוד תזונה בריאה וטובה, בעיקר בקרב ילדים ובני נוער. בהרצאתו המפורסמת בכנס TED לא מכבר, הציג את המצב הקשה של ילדים בעולם המערבי, אשר תזונתם מבוססת על מזון מעובד והם אינם מסוגלים לזהות ירקות שונים בשמם.
עפ"י מידע שמפרסמת הקרן, לרוב אוכלוסיית העולם יש סיכוי גבוה יותר למות מהשמנה מאשר מרעב. למעשה, באמריקה, יותר אנשים מתים ממחלקות הקשורות לבעית השמנה מאשר מסמים, אלכוהול ומלחמות גם יחד.
למרות המודעות הנמוכה לעובדות אלו, בארץ המצב דומה. לדברי יעל טל-רזינובסקי, המנהלת את פרויקט "הורים מבשלים", כ-50% מהילדים בגילאי שנה עד שנתיים סובלים ממחסור בברזל העלול לפגוע בהתפתחות.
הפרויקט של טל-רזינובסקי שואב את השראתו מחזונו של ג'יימי אוליבר ושם לעצמו למטרה לחנך דור חדש של הורים, המודעים לצרכים התזונתיים של ילדיהם ומגדלים אותם על טהרת המזון האמיתי, הבלתי מעובד. הסדנאות, שמועברות בשיתוף הדיאטנית הקלינית שרית עטיה, מקנות להורים הן את המידע הדרוש והן את המיומנויות המעשיות על מנת לבנות ולהגיש לילדיהם תפריט מגוון ועשיר בכל רכיבי המזון הנדרשים, החל משלבים מוקדמים ביותר בהתפתחות, ממש כפי שמטיף ג'יימי אוליבר.
יעל טל-רזינובסקי מספרת: "מאז ומתמיד האוכל תפס חלק משמעותי בחיי, הן כטבחית וקונדיטורית והן כיועצת קולינארית, תחום בו עסקתי שנים רבות. הרגע היחיד שבו הרגשתי חסרת אונים במטבח היה כשנולדה בתי, אלה. למרות שנים של עבודה במטבחים הרגשתי שאני לא יודעת מה לבשל לילדה. מצאתי את עצמי עורכת עבודת מחקר ובונה מחדש מתכונים על מנת שיכילו את הרכיבים הנדרשים במינון הנכון להתפתחותה.
כיום בתי בת ארבע ואוכלת סטייק עם תוספת של ברוקולי, או קציצות ברוטב לצד אספרגוס ואני מרגישה גאה על כך שהצלחתי לפתח אצלה סקרנות ופתיחות למאכלים וטעמים שונים, ליצור לה תפריט מגוון מאוד, בריא, וכזה שכל בני המשפחה יכולים ליהנות ממנו. בסדנאות שאני מעבירה מטרתי היא לחלוק את הידע והניסיון שלי עם הורים נוספים".