הסכם שכר חדש בין ההסתדרות לרשויות המקומיות
מחסלים את השלמת ההכנסה: ההסתדרות והשלטון המקומי יחתמו על הסכם לתוספת שכר של 7.25% במגזר הציבורי. הנהנים העיקריים יהיו העובדים החדשים ובעלי השכר הנמוך
במקרה או שלא במקרה, חמישה ימים לפני הבחירות להסתדרות מביא היו"ר הנוכחי עופר עיני בשורה חיובית ל-100 אלף עובדי הרשויות המקומיות, רובם ככולם בעלי זכות הצבעה.
אחר הצהריים ייחתם רשמית הסכם השכר החדש ברשויות המקומיות, שיחליף את ההסכם משנת 1999, שנמתחה עליו ביקורת רבה לאורך השנים. על ההסכם הנוכחי ניהלו הצדדים משא ומתן במשך שנתיים וחצי עד שסיימו את ניסוחו, ולכן, אומרים בהסתדרות, אין קשר בין מועד החתימה למועד הבחירות.
על פי ההסכם יקבלו כלל עובדי הרשויות המקומיות תוספת שכר של 6.25%, ואחוז נוסף של תוספת שכר יגיע אל העובדים המשתכרים שכר נמוך, במיוחד אלו המוגדרים דור ב' כיוון שנקלטו לעבודה החל משנת 1999. בעקבות זאת, אומרים בשלטון המקומי, רק עובדים בודדים יזדקקו עדיין לתוספת השלמת הכנסה לשכר המינימום, לעומת כ-60 אלף כיום.
ההסכם ייכנס לתוקף ב-1 באוקטובר, אז גם יעלה שכר המינימום בכלל המשק ל-4,300 שקל בחודש ברוטו לעומת 4,100 שקל ברוטו בחודש כיום.
ההסכם הנוכחי הוא למעשה נגזרת של הסכמי תוספת השכר במגזר הציבורי שנחתמו בין ההסתדרות, משרד האוצר, מרכז השלטון המקומי וגופים ציבוריים נוספים בנובמבר 2010 ומרץ 2011. ההסכמים קבעו שכלל עובדי המגזר הציבורי יקבלו תוספות שכר בעלות של 7.25% מהוצאות השכר הנוכחיות של המעסיקים הציבוריים, ובתמורה תבטיח ההסתדרות שקט תעשייתי בנושא שכר עד 2014.
ההסכם יתבסס על מתווה של הסכם קודם מ-2009, שבו גם נקבעו תוספות שכר דיפרנציאליות - העובדים המשתכרים שכר גבוה יחסית מוותרים על חלק מהתוספת לטובת אלו המשתכרים פחות מהם.
הסעיף שהרגיז את עובדי הרשויות המקומיות בהסכם הישן הוא זה הקובע כי עובדים שנקלטו לרשות המקומית מאז 1999 לא יוכלו לקבל תוספות שכר ייחודיות במקרה של קידום בתפקיד או עבודה בשעות נוספות. כך, עובד שקודם לדרגת ניהול נשאר עם שכר שאינו גבוה בהרבה מזה שקיבל לפני כן. עתה עובדים אלו יקבלו תוספת של 10% לשכרם.
בנוסף, עובדים שהיו מקבלים השלמת הכנסה לא ראו טעם להישאר שעות נוספות בעבודה שכן במקרה שכזה השלמת ההכנסה היתה קטנה ושכר הבסיס שלהם נשאר שכר מינימום. בעקבות ההסכם ההסכם שכרו של עובד חדש ברשות מקומית בדרגה הנמוכה ביותר יעמוד על כ-5,000 שקל לחודש ברוטו.
ההסכם קובע עוד כי 20 אלף סייעות בגני הילדים ובבתי הספר יקבלו תוספת של 10% מעבר להסכם הכולל. יחד עם תוספת של 5% שקיבלו הסייעות בגני הילדים בעקבות ההסכם שחתמה ההסתדרות בשנה שעברה בשל רפורמת "אופק חדש", הרי ששכר הסייעות בגני הילדים שודרג ב-23.25% לעומת השנה שעברה.