הלו 015: ביהמ"ש אישר צו זמני להקפאת הליכים
תחילת הסוף? בית המשפט נענה לבקשת בעלת השליטה בחברת הסלולר הווירטואלית, והוציא צו הקפאת הליכים זמני עד לדיון בבקשה ביום ב'. החוב ליורם שכטר, שמחזיק ב-54% מהחברה, עומד על 12.5 מיליון שקל
בית המשפט הוציא צו הקפאה זמני להיל"ת, בעלת מותג הסלולר הלו. יורם שכטר, המחזיק בעקיפין ב-50% מהחברה, טוען כי היא חבה לו כ-12.5 מיליון שקל וכי הוא העניק ערבויות בגובה 17 מיליון שקל. מתוך סכום זה הוזרמו 3 מיליון שקל בחודשיים האחרונים. שכטר מוכן על פי הבקשה להעמיד סכום של 1.5 מיליון שקל במסגרת ההקפאה.
- בסכנת סגירה: מה גרם לתקלה בהלו?
- פלאפון ופרטנר: "אין לנו הסכם עם הלו"
- הלו: "אם נתעכב, נתבע את פלאפון ופרטנר"
הקפאת ההליכים נועדה לאפשר לאתר רוכש פוטנציאלי העשוי להפעיל את החברה, אך סביר להניח שלא יימצא כזה, ואם ימונה כונס לנכסיה הוא ינסה לממש את הציוד שבבעלותה ולהחזיר חלק מהחובות.
את הבקשה הגיש עורך הדין יואל פרייליך בשם חברת מרדכי שכטר, שמוחזקת על ידי חברת רובוטרום ועורך הדין ארנון גיצלטר. הדירקטורים הם מרדכי ויורם שכטר. חברת רובוטרום מוחזקת על ידי משפחת שכטר.
תלונה למשטרה
בינואר השנה הכריזה החברה על תחילת פעילותה כספקית שיחות בינלאומיות, והציעה מחירים זולים משמעותית מהחברות הקיימות. בהמשך רכשה את פעילות סלראן, המפעיל הסלולרי הווירטואלי של איתוראן, ואף הכריזה בסוף חודש מרס כי תיכנס לשוק הסלולר תוך הצעה חסרת תקדים של שיחות, הודעות וגלישה ללא הגבלה תמורת 99 שקל. עוד באותו יום התברר כי לחברה אין הסכמי אירוח בתוקף, ובהמשך אף נטען כי החברה לא שילמה את התמורה בגין רכישת סלראן במלואה ליחיאל בן שושן, שניהל את סלראן, ולאיתוראן עצמה. בן שושן אף הגיש תלונה במשטרה כנגד היל"ת בנושא.
בשבועות האחרונים התברר כי מי שהחברה הגדירה כיועץ ללא תפקיד רשמי, דודי שטרנברג, פעל למעשה מטעמה בהיבטים רבים של הפעילות. שטרנברג, שבעבר הורשע בעבירות של חדירה למחשבים, היה אחראי לרכישת סלראן ולקיום מו"מ עם ספקים ולקוחות. לאחרונה החליטה החברה למדר את שטרנברג מפעילות בה, ובין בעלי המניות, הכוללים את משפחת זבולוני ומשפחת פרנקל הבלגית, שהתגלע סכסוך במסגרתו טענו האחרונים כי משפחת שכטר מעוניינת להשתלט על נכסי החברה.
כישלונה של החברה להיכנס לשוק הסלולר הביא את בעלי המניות להחליט על פיטורי כ-80 ממאה עובדיה בשני גלי פיטורים, ומרבית בכיריה, כולל המנכ"ל, פוטרו, בעת שהחברה ביקשה לבחון מחדש את נוכחותה בשוק התקשורת.
כפי שפורסם בעבר ב״כלכליסט״, עוד טרם מהלך הפיטורים האחרון שקלו בעלי המניות לסגור את החברה, וכאמור היום הוגשה בקשה להקפאת הליכים. חשב החברה, חיים חיון, שמונה בידי משפחת שכטר כמנכ"ל זמני רק השבוע, אישר ל״כלכליסט״ כי החברה הגישה בקשה להקפאת הליכים.