שוטרים בכל פינה: "אולי נוכל לבלות בלי פחד"
עוד אונס, עוד רצח, עוד קטטה ועכשיו הגיע הזמן לתגובה הולמת. המשטרה מתגברת בסוף השבוע נוכחות במוקדי הבילוי, אולם נראה כי תתקשה להחזיר את תחושת הביטחון האישי לאזרחים. נטע לא תסתובב לבד, נטלי תיזהר בחניונים והילה תמשיך לפחד
"אני מקווה שלא נתעורר מחר בבוקר לעוד מקרה נורא". גל האלימות ששוטף באחרונה את רחובות ישראל, אילץ את המשטרה להקדים את פעילות האכיפה שתוכננה לחודשי הקיץ ולתגבר את נוכחותה במוקדי הבילוי כבר בסוף השבוע הנוכחי. אחרי סדרה של מקרי רצח, אונס וקטטות, נראה כי המשטרה תתקשה להחזיר לאזרחים את הביטחון האישי.
אלימות ברחובות - דיווחים אחרונים ב-ynet:
לילה של אלימות: שני פצועים בקטטות בצפון
הרצח ברחובות: "חיסול מקצועני, עבריינים הזמינו"
הותר לפרסום: 3 אריתריאים חשודים באונס בת 15
האישום נגד הדוקר מבאר שבע: קילל, ננגח - ורצח
התאמה מלאה בין ה-DNA מזירת האונס לחשוד
נטע (24) תושבת תל-אביב סבורה כי הצפה של שוטרים ברחובות ובמוקדי הבילוי, תיטיב עם אלה שיבחרו לבלות את סוף השבוע מחוץ לבית. לדבריה, "המצב כרגע מאוד מפחיד ועד עכשיו
נטע הוסיפה כי "אני לא אומרת שאצא הערב בביטחון מלא, אני עדיין אהיה ערנית ואדאג לא להסתובב לבד, אבל אין ספק שהמשטרה מרתיעה וגורמת לתחושת ביטחון".
"שוטרים לא יעמדו מתחת לבית שלי"
חן (24) מחולון, מבלה מדי סוף שבוע במועדונים באזור רחוב המסגר בתל-אביב. לקראת תגבור הכוחות היא שולחת מסר מאוד ברור למשטרה. "באזור שבו אני מבלה יש שוטרים רבים ומחסומים. אני חושבת שהם צריכים להיות דווקא בסמטאות חשוכות ובחניונים, שאליהם מתנקזים בסוף הערב כל המבלים".גם נטלי (22) מתל-אביב מבקשת יותר נוכחות באזור החניונים. "מצד אחד פעילות מוגברת של המשטרה תקנה לי ביטחון", היא אומרת, "אבל מצד שני הם לא יעמדו מתחת לבית שלי כשאני נכנסת לחניון של הבניין. זה עדיין מפחיד שמישהו יחכה שם ויתקוף אותי. הם בטח יתפרסו בעיקר במקומות ציבוריים ומוארים".
מנגד, הילה (20) מרמת גן הביעה חשש שנוכחות מסיבית של המשטרה רק תגביר את תחושת הפחד. "כשיש שוטרים בכל מקום, יש אווירה לחוצה יותר", סבורה הילה.
בבאר שבע שידעה באחרונה כמה אירועי אלימות קשים שבשיאם נרצח תושב העיר גדי ויכמן, מתקשים לסמוך על המשטרה. יעל רייטר, שמתגוררת בסמיכות לאזור שבו אירע הרצח,
סיפרה כי "אנשים לא חשים מספיק בטוח ברחוב. אתמול הבאנו את בתנו בת ה-16 מהבית של חברה שלה. בעבר היא הייתה חוצה לבד את הפארק הגדול, אבל עכשיו אנחנו חיים בחרדה, איבדנו את תחושת הביטחון".
רייטר הוסיפה כי "כרגע המשטרה לא עושה מספיק. אם הייתה עושה די, לא היינו מגיעים למצב של רצח מתחת לבית. לא נעים לומר, אבל אני כבר לא יורדת בערב להוריד את הזבל. בעלי לא מרשה לי לעשות את זה והולך לזרוק את הזבל בעצמו".
שוש פרץ, אף היא תושבת באר שבע, אמרה כי גם בעלה כבר חושש מאוד לפני שהוא יוצא מהבית בשעת ערב. גם פרץ הביעה ספקות בנוגע לאפשרות של המשטרה למנוע את הרצח הבא: "אני לא חושבת שהמשטרה עושה מספיק כדי לטפל בנושא. כשמתקשרים לתחנה, שוטרים צריכים להגיע".
"תוספת של 1,000 שוטרים"
ראש אגף המבצעים במשטרה, ניצב ניסים מור, אמר ל-ynet בהתייחסו לתגבור הכוחות בסוף השבוע כי "המטרה היא להגביר את תחושת הביטחון של האזרח. אנחנו נגדיל את כמות השוטרים ונוסיף למוקדי הבילוי ולאזורים שבהם יש תנועה רבה של אזרחים כ-1,000 שוטרים. תהיה יותר נוכחות ויותר בולטות. האזרח יראה וירגיש אותנו וכשיקרא לנו, המשטרה תגיע במהירות רבה יותר".במשטרה מציינים כי מדובר בהרחבה של התוכנית "שומר לילה" שהופעלה בקיץ שעבר. דובר המשטרה ציין כי "במסגרת התוכנית, תתוגבר נוכחות ופעילות המשטרה על-ידי שוטרים מהמטות, חניכי קורסים בבסיסי ההדרכה ומתנדבים שיפעלו במוקדי בילוי ואלימות, בדגש לסופי שבוע, וזאת במטרה לצמצם את מקרי האלימות, עבירות הסמים, עבירות הפוגעות באיכות חיים, שתיית אלכוהול, מכירת אלכוהול ונהיגה בשכרות בקרב המבלים במוקדים השונים".
במהלך הלילה (שבת) יסיירו במוקדי הבילוי גם קצינים בכירים ובראשם המפכ"ל, רב-ניצב יוחנן דנינו. בדיון שהתקיים ביום רביעי בוועדת הפנים של הכנסת אמר דנינו כי "אם האזרח חש חוסר ביטחון זו בעיה שלי, של משטרת ישראל ומדינת ישראל".
בהתייחסו לאירועים האלימים האחרונים ציין דנינו כי "אי אפשר להתווכח עם אירוע כמו שהיה בבאר שבע או בתל אביב. אתה לא יכול לעמוד מול האלמנה, שום הסבר בראייה לאומית לא יכול להניח את הדעת. בסך הכול אדם רוצה לרדת ולבקש שקט כדי שהילדים שלו ילכו לישון, כל אחד מתחבר לזה. אירוע כזה מייצר תחושה של חוסר ביטחון".