שתף קטע נבחר

 

צפו: לשלוט בטלווזיה עם הקול והידיים

הם השלט הרחוק יזרק לפח בקרוב? לא בטוח. אבל סמסונג מנסה לגרום לנו להזיז ידיים באוויר ולצעוק על הטלווזייה בשביל להעביר ערוץ - כך זה נראה

טלוויזית הדגל של סמסונג, ה-ES8000, מרכזת בתוכה את כל מגוון התכונות עליהן עבדה החברה הקוריאנית בשנים האחרונות. המושג "טלוויזיה חכמה" (Smart TV) מוזכר בכל מסיבת עיתונאים של יצרניות מהתחום, וסמסונג הצליחה להפתיע כאשר חשפה במסיבת העיתונאים בתערוכת CES האחרונה את העובדה שזה יהיה המסך הראשון בסלון עליו שולט הצופה לא רק בעזרת שלט רחוק רגיל, אלא בעזרת תנועות ידיים ופקודות קוליות.

  

 

 

עוד ב-Dtown:

 

עיצוב: דקה וצרה

המגמה האחרונה בתחום עיצוב טלוויזיות הינה עיצוב מסגרת מסך צרה ככל האפשר. בחירה בעיצוב כזה מפנה את רוב השטח שמוצג לכיוון הצופה לתמונה עצמה, עם הפרעה מינימלית לעין של מסגרת ומקנה אפקט משכנע של הצצה לחלון צבעוני ומואר.

 

השנה, סמסונג עיצבה מעמד (סטנד) חדש לסדרת ES8000 עם צורה של U כסוף. לא ניתן לסובב את המסך על ציר המעמד, אך היציבות משופרת ביחס לעבר. אם יש משהו שקצת מעיב על הרושם זה ההרגשה הפלסטיקית של החומר ממנו עשוי מעמד המסך או בשלטים הרחוקים. מצד שני, זה עונה על השאלה כיצד מצליחה סמסונג לדחוס כל כך הרבה טכנולוגיה בגוף אחד מבלי לפשוט את הרגל.

  

לא בכדי בחרנו לצלם אותה ליד קיר הצעצועים בבית. ה-ES8000 מהווה צעצוע משוכלל לילדים הגדולים, ולכל המשפחה. בהפעלה הראשונה, עולה על המסך סרטון הדגמה קצר בליווי מוזיקה מעוררת, וכאשר המשתמש מתחיל לבצע הגדרות ראשונות (בשפה העברית), המוזיקה מתחלפת לפס קול מרגיע בליווי ציוצי ציפורים. זה כבר לא סתם "מכשיר טלוויזיה" אלא מוצר "אלקטרוניקה בידורית" במלא המובן של המילה.בנוסף,  בחיבור הראשון לרשת (דרך חיבור כבל או אנטנת WiFi פנימית), בודק המסך האם ישנה גרסת תוכנת הפעלה חדשה ומעדכן אותה בהתאם.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown) (צילום: ליאור קורן, dtown)
(צילום: ליאור קורן, dtown)

 

שלט מגע

מלבד שלט רחוק רגיל, מגיעה הטלוויזיה עם שלט מגע חכם, אותו מפעילים בעזרת תנועות האגודל בלבד. מבחינת דיוק התפעול, השלט אינו מרשים במיוחד, ואף מרגיז. לקח זמן עד שמצאתי בחוברת ההפעלה את אפשרות לכיול המגע על ידי לחיצה בת מספר שניות על לחצן ה- Numbers. לאחר מכן, העניינים התחילו לעבוד כמו שצריך עם פידבק מדוייק יותר לפקודות החלקת האצבע והשלט הפך לשימושי באמת – במיוחד בעת גלישה באתרי אינטרנט.

   

גם שלט אוניברסלי

באריזה תוכלו למצוא תוספת חביבה לשלט: ה- IR Blaster. מדבר ברכיב חיצוני אותו מניחים לצד הטלוויזיה, והוא מאפשר לשלט המגע החכם של סמסונג להפוך לשלט אוניברסלי עבור שאר המכשירים בסלון כמו נגני DVD / Blu-ray ואפילו ממירי הכבלים והלווין.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown) (צילום: ליאור קורן, dtown)
(צילום: ליאור קורן, dtown)

 

בתחילה, יש לבצע צימוד (Pairing) של אותו Blaster עם מסך הטלוויזיה ואז להכנס לתפריט "הגדרות שלט אוניברסלי", שם יהיה עליכם לקבוע את סוג המכשיר. אנחנו בדקנו זאת עם ממיר MaxHD של YES, היה צורך בהקלדת שם החברה בתפריט ולאחר חיפוש בן מספר שניות, זוהה השם בהצלחה, ה- ES8000 הורידה לשלט החכם מספר קודים שונים של ממירים מתאימים ובניסיון הרביעי הוגדר התהליך בהצלחה. לאחר מכן, בכל פעם שבחרנו מצב STB בשלט, יכולנו לשלוט על הממיר באופן ישיר ולהעביר לערוץ המבוקש, לבצע הקלטה ישירה ופעולות נוספות.

   

היי TV: הפעלה עם תנועות ידיים ופקודות קוליות

התכונה המסקרנת ביותר של ה- Samsung ES8000 היא הטמעה ראשונה של יכולות שליטה, בחלקן נתקלנו עד היום בסרטי מדע בדיוני כמו "דו"ח מיוחד" (טום קרוז והסצינה המופרסמת בה הוא שולט במחשב בעזרת תנועות ידיים וקול). הכניסה למצב "שליטה מתקדמת" מתבצעת ע"י אמירת "Hi TV”, אז עולות לצידו התחתון של המסך מספר בועות ובתוכן פקודות נפוצות. נפנוף ביד מספר פעמים מול המסך מפעיל את שליטת החוות.

 

על המשתמש להרים את ידו לעבר הטלוויזיה, כאשר כף היד פרושה, כך הוא יכול לשלוט על החץ שמופיע על המרקע ולנווט אותו לכיוון המבוקש. העניין דורש הסתגלות קלה, אבל אפשר להגיע לרמת דיוק טובה. סגירה של כף היד פירושה בחירה באובייקט עליו ממוקם חץ הציין. בעת צפייה בשידורי טלוויזיה רגילים, ניתן לשנות כך עוצמת קול או לעבור ערוץ, אבל החשיבות של שליטה בעזרת היד עולה כאשר נכנסים אל דפדפן האינטרנט, למשל. במקרה הזה, ניתן להקליד "דרך האויר" כתובות אתרים בשימוש במקלדת הוירטואלית, לגלול דפי אינטרנט, לחזור לדף קודם (על ידי סיבוב כף היד נגד כיוון השעון) ולבחור קישורים המצויים בחלק כלשהו של הדף. שליטת היד פעילה גם בשימוש בחלק מהאפליקציות או בדף הראשי של Smart Hub.

 

איך זה מתפקד בפועל? על המשתמש לעמוד במרחק של מטר וחצי עד ארבעה מטרים מהמסך, החדר צריך להיות מואר מספיק בכדי שהמצלמה תהיה מסוגלת לזהות את תנועות היד, אם כי קרה גם שהצלחנו להפעיל את השירות בעת שהחדר היה מוחשך הודות לתאורת הטלוויזיה עצמה. בעת ניפנוף ידיים, לא תמיד מופעל השירות בפעם הראשונה וזה דורש מספר ניסיונות. בשורה התחתונה, הכיוון נראה מעניין בהחלט ואנו נצפה להכנסה בעתיד של מחוות נוספות כמו אפשרות ביצוע זום לתמונה, למשל.

 

זה קול הסיפור

אמירת "Hi TV" או לחיצה על אייקון המיקרופון בשלט החכם מעלה על המרקע את תפריט פקודות השליטה הקולית – זמינות באנגלית ושפות זרות נוספות אך טרם בעברית. אמירת המילה Commands תעלה על המרקע את רשימת הפקודות הקוליות, יש פקודות כמו Source לבחירת מקור, Channel up / down, Smart Hub, Web Browser ועוד.מהתנסות, השליטה הקולית פועלת באופן מוצלח למדי בתנאי שהחדר שקט ואין עוד אנשים המדברים ביחד אתכם, וברוב המקרים, ה- ES8000 הצליחה להבין את הפקודה גם כאשר נאמרה במבטא הישראלי שלנו.

 

חיבור מקלדת ועכבר חיצוני

מלבד אפשרויות השליטה הללו, ניתן לחבר לטלויזיה זו גם מקלדת או עכבר אלחוטיים דרך כניסת ה- USB, מה שיכול לבוא לעזר בעת גלישה באינטרנט או ישומים אחרים.

 

איכות תמונה

סמסונג, בחרה עבור מסך דגל שלה את הגישה המוחצנת: התוצאה הסופית נראית מחודדת לעין ועם צבעים עזים. במצב התמונה הסטנדרטי, נורות ה-LED מאירות בעוצמה רבה (ברירת מחדל על ערך 14) המאירה באור נגוהות את החדר ויוצרת תמונה בוהקת לעין. התאורה מתגברת ללא קושי מיוחד על חלונות פתוחים וגם ההשתקפויות נסבלות בהחלט (למרות ציפוי קדמי מבריק). בחושך לעומת זאת, זה עלול להכאיב לעין. הצבעים, כמצויין, נוטים לצד הצעקני, מה שמביא לתמונה עזה באופייה ו"חזקה מהחיים", עם נטייה מסויימת לגווני עור אדם חמים למראה. עם זאת, (ניתן לכוון זאת באחד מתפריטי התמונה המתקדמים.

 

בסרט "הג'וב הבריטי", למשל, מציגה הסמסונג פלטת צבעים מחמיאים ומתאימים מאוד לאווירת התסריט, הרבה גווני חום, אדום ופסטל, צבעים חמים לעין – אווירת שנות ה-70 העליזות.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown) (צילום: ליאור קורן, dtown)
(צילום: ליאור קורן, dtown)

 

סמסונג, בהשוואה לחלק מהמתחרים, דובקת בתאורת "מסגרת" לנורות הלד (Edge Led) ומשלבת מנגנון שליטה על תאורה המכונה Micro Dimming אשר אמור לחזק או להחליש את נורות התאורה בחלקים הקרובים לאותו מקטע בתמונה אשר דורש שחור עמוק יותר, זאת בשילוב של מנגנון עיבוד דינמי ברמה של פיקסלים. התוצר הסופי הוא שיפור במנגנון הניגודיות ביחס לדגמי השנה שעברה, ושיפור של מראה החלקים הכהים בתמונה.

 

בבדיקה של רמת אחידות תאורת התמונה, נראו הבדלים ברמות בחלקים שונים של הצג וגם זליגת אור מסויימת בפינות כאשר מנגנון התאורה מצוי על ערך גבוה. יש לכייל בהתאם את עוצמת התאורה – לצימצום התופעה ובפועל, היא לא ממש מפריעה בצפיה בתכנים.

  

אם אתם מעדיפים אופי תמונה טבעי יותר, בחרו נא במצב תמונה "סרט", זה ירגיע את הצבעים החדות ומנגנוני עיבוד התמונה ויתן תמונה רגועה יותר לעין – מתאימה לצפיה בסרט בחדר חשוך.

 

שידורים רגילים

בצפיה בתכני טלוויזיה בערוצים הרגילים (SD), סמסונג מאפשרת לבחור מספר מצבי זום, מהם Wide Zoom מגדיל את תמונת ה- 4:3 כך שהיא תתפוס את כל שטח מסך ה- 16:9 עם אפשרות הזזת התמונה מעלה מטה, כך שהכתוביות לא יחתכו מהתמונה. באופן כללי, ההנאה הגדולה ביותר מהתמונה של ה- ES8000 תגיע מצפיה בתכני HD או תלת מימד. במצב SD היא עושה מאמץ להחליק את פגמי השידור, כשהיא משמרת צבע עז ולא הופכת אותו לדלוח, השחור יפה גם כאן – בחליפות המגישים של משדרי החדשות, אבל מנגנון החידוד מוסיף חיספוס מסויים לתמונה ובכתוביות הלבנות, ניתן לראות מידי פעם תופעת "שיני מסור" של מנגנון ה- Deinterlacing.

  

גם השנה, נציין לטובה המצאותו של מקלט פנימי לשידורי DTT החינמיים (עידן+), עם תמיכה מלאה בהצגת עברית – כולל בלוח השידורים המפורט. אם איכות הקליטה טובה מספיק באיזורכם, תהנו מאיכות שידורים טובה מאוד של ערוצי 2, 10 ואחרים.

 

תלת מימד

תלת המימד לא תפס את הציבור הרחב כפי שיצרניות הטלוויזיות היו רוצות לראות, אבל הן עדיין ממשיכות לשפר אותו מידי שנה. גם כאן הביצועים טובים יותר. התמונה חלקה יותר, פחות מאמצת את העין ועם פחות "זליגות ערוצים" (כפילות תמונה). סמסונג עושה שימוש בשיטה הדורשת משקפי תלת מימד אקטיביים (עם סוללה) וקישוריות משופרת למסך מבוססת Blutooth. בשיטה זו יכול לקבל הצופה איכות Full HD לכל עין (בתלות באיכות המקור כמובן).

 

עם ה- ES8000, מקבל הלקוח מארז של ארבעה זוגות משקפיים (לרוב מקבלים זוג או שניים) הנראים כמו המשקפיים של של הזמר אלביס קוסטלו, הם סבירים מבחינת נוחות, אך אינם מונעים כניסת אור סביבתי מהצדדים.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown) (צילום: ליאור קורן, dtown)
(צילום: ליאור קורן, dtown)
 

 

סמסונג מטמיעה במסכים החכמים שלה את אפליקציית Explore 3D אשר מאפשרת לצופים שעדיין לא רכשו נגן Blu-ray 3D מתאים להנות מטעימות של תכני תלת מימד בקטגוריות שונות. בהשוואה לשנה שעברה, שם נתקלנו בבעיות של עצירות בעת נסיונות לצפות בתכנים, הפעם נראה כי החברה שדרגה את התשתיות והניגון עבר באופן חלק. התכנים מוצגים באיכות טובה עד טובה מאוד – מאפשרים לקבל חוויה של תלת מימד עם קדימוני סרטים, קליפי מוזיקה, קטעי ספורט, ילדים ועוד.

 

אפליקציות, מצלמה ודפדפן

מסך הבית של ה- ES8000 מכונה "Smart Hub" והוא מאפשר גישה מרוכזת לכל תכני הטלוויזיה החכמה בינהם, אפליקציות שונות. אפליקציית ה-Family Story למשל, מהווה סוג של רשת חברתית משפחתית המאפשרת לבני הבית לשתף תמונות וטקסטים, אפילו הישר מהסמארטפון. בנוסף, האפליקציה מאפשרת לקבל פידבקים לגבי התמונות, לציין אירועים חשובים כמו ימי הולדת וליצור סוג של דיאלוג משפחתי. 

 

אפליקציות בעברית

לא נוכל לעבור על כל רשימת האפליקציות, אך בעברית, נוכל לציין כי בזק הטמיעה במסך שירות חיפוש מספרי טלפון של עסקים B144, יש אפליקציות נוספות של שירות הסרטים בתשלום של אורלנדו, סרטים הודיים ("בוליווד"), ערוץ בייבי, אתר מאקו, וואלה, ישראל היום וזו של YNET שהיתה "הישראלית הראשונה על טלוויזיה" אמורה להתעדכן גם היא במסכי סדרות E.

 

מצלמת המסך, מלבד תפקידה בזיהוי מחוות ידיים, משמשת גם עבור פונקציית זיהוי פנים, זו יכולה לשמש עבור צורכי אבטחה (לאפשר כניסה רק לפנים מזוהות באפליקציות ספציפיות), לצורך ביצוע שיחה בשירות סקייפ, או סתם לצילום עצמי. אם אתפ פוחדים מפגיעה אפשרית בפרטיות בזמן שאתם לא משתמשים במצלמה, ניתן לסגור אותה באופן פיזי בעזרת סיבוב גלגלת בגב המסך (מה שמכניס את עדשת המצלמה לגוף המסך).

 

הדפדפן, מאפשר גלישה באופן חופשי באינטרנט, כולל אפשרות למועדפים ושאר תכונות מוכרות מדפדפנים "שולחניים", אבל עם ממשק תפריטים מותאם לטלוויזיה. ממרחק צפיה של 3 מטרים למשל, בגלישה באתר YNET, היה צריך לבחור במצב זום של 150% לפחות, בכדי לאפשר קריאה נוחה של אותיות הטקסט. סמסונג מצהירה על תמיכה בפורמט פלאש, אך, גם כאן, הוא לא עבד בכל המקרים.

  

הטלוויזיות החכמות של סמסונג, מגיעות גם עם שירות AllShare (מבוסס פרוטוקול DLNA) אשר מסוגל למשוך קבצי מולטימדיה ממחשבים, סמארטפונים, טאבלטים ומצלמות המחוברות ברשת ה- WiFi. אגב, ה- ES8000 תומכת גם ב- WiFi Direct המאפשר לה לתקשר עם מכשירים דרך האויר, זאת מבלי להזדקק לראוטר.

 

הסטרימר הפנימי במסך, מסוגל לנגן פורמטים רבים של קבצי מולטימדיה דרך, כולל קבצי MKV עם פסקול דולבי דיגיטל או DTS ותמיכה בהצגת כתוביות עברית SRT.

 

סיכום

ה- ES8000 של סמסונג, מציבה עוד נקודת ציון חשובה בדרך של הטלוויזיה להפוך למסך גדול חכם אמיתי. לראשונה, מסוגל הצופה בבית לתקשר עם המסך בדרך שונה מזו אליה התרגלנו בעשרות השנים האחרונות ותנועות הידיים ופקודות הקול, מציעים חידוש אמיתי בתחום. במגבלות טכנולוגיה הנוכחית, קשה להאמין כי זה יהפוך לצורת השליטה המובילה לצופי מסך ספציפי (דורש שקט יחסי בחדר ותרגול בשליטת הידיים), אולם הפוטנציאל הגלום מסקרן בהחלט ומעלה את השאלה האם צופי הטלוויזיה ישלטו עליה בעתיד בעזרת תנועות או שלט טאבלט חכם?

 

למה כן? עיצוב, שני שלטים (אחד שלט מגע אוניברסלי), תמיכה מרשימה בעברית (כולל ספר הפעלה עברי מותקן במסך), אפליקציות בעברית, שליטה בעזת מחוות ידיים ופקודות קוליות, סטרימר פנימי תומך בשלל פורמטי קבצים, ניגודיות משופרת ביחס לשנה שעברה, WiFi פנימי, חיבור למקלדת או עכבר חיצוניים.

 

למה לא? השליטה המתקדמת (מחוות ידיים ופקודות קוליות) דורשת סביבה "סטרילית" יחסית, תמונה יכלה להיות חלקה יותר בשידורים רגילים (SD), לא לכל כיס.

 

  • מחיר לדגם 55ES8000 (גודל 55 אינץ') - 19,990 שקל.
  • אחריות: סמליין

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ליאור קורן, dtown
היי טלוויזיה, אז מה ניש?
צילום: ליאור קורן, dtown
מומלצים