קסם על ים של תרד: שקשוקת עיזים ירוקה
מתכון שתמיד מנצח ושכולם אוהבים. שאול בן אדרת מציג: שקשוקה ירוקה עם תרד, גבינות וחלב עזים ומעט שמן כמהין שמוסף שיק לכל העסק
שקשוקה תרד עיזים
המלצה שלי: הגישו את השקשוקה לצד לחם כפרי כהה
המרכיבים ל-4 מנות:
1 בצל בגודל בינוני, שטוף וקצוץ
4 שיני שום – מקולפות ופרוסות
4 ביצים
500 גרם תרד שטוף
2 כפות חמאת עיזים (כ-50 גרם)
1/4 כוס שמנת מתוקה 32%
1/4 כוס חלב עיזים 3.6%
50 גרם קשקבל מגורד
חופן אגוזי מלך
1 כפית שמן כמהין - לא חובה
אופן ההכנה:
- מטגנים במחבת גדולה (על להבה בינונית) את הבצל עם חמאת העיזים עד להשחמה, מוסיפים למחבת את השום ואת עלי התרד ומאדים במשך כ-3 דקות
- מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה ואת חלב העיזים ומבשלים את התערובת כ – 5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב תמידי
- מוסיפים למחבת את הביצים (אחת אחת, כמו ביצת עין) על תערובת התרד ומפזרים מעל כל שטח פני המחבת את גבינת הקשקבל
- מטפטפים מעל גבינת הקשקבל את שמן הכמהין ומפזרים את אגוזי המלך
- מבשלים על להבה נמוכה כ-2 דקות נוספות
משק צוריאל שבועות
צילום: טל אגסי
מומלצים