נדחה הערעור: אחותו של עופר עיני תיכנס לכלא
יומיים לפני הבחירות להסתדרות, דחה בית המשפט העליון את ערעורה של דקלה חדיר. היא תיכלא בעוד חודש ותרצה שמונה חודשי מאסר. העליון: "התנהלות עבריינית ושיטתית"
נכנסת לכלא. בית המשפט העליון דחה היום (א') את ערעורה של דקלה חדיר, אחותו של יו"ר ההסתדרות עופר עיני, שנידונה לשמונה חודשי מאסר בפועל, לאחר שהורשעה במסגרת עסקת טיעון בעבירות תיווך ושוחד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים ותמורה אסורה לבעל השפעה ניכרת. ההחלטה בעניין אחותו של עיני ניתנה יומיים לפני הבחירות להסתדרות.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
בהחלטתם, קבעו השופטים כי "העבירות בהן הורשעה חדיר הן חמורות ביותר. כפי שקבע בית המשפט המחוזי בבאר שבע, מדובר בהתנהלות עבריינית, שיטתית ומתוכננת, תוך ניצול תפקידם של חדיר ובעלה בשירות הציבורי ומתוך כוונה להפיק רווח כלכלי".
השופטים הוסיפו וכתבו כי בעבירות מסוג זה יש לנקוט מדיניות של ענישה מחמירה, וקבע כי על חדיר להתייצב לריצוי מאסרה בעוד כחודש.
פרקליטה של חדיר, עו"ד ליאור אפשטיין, אמר בתגובה כי "העין דומעת והגרון משתנק בכך שמעמדה של החמלה במקומותינו אין בה כדי אפילו לסגת ב-60 יום מהעונש שנגזר, כך שאם תוכל להמשיך ולגדל את ילדיה. הפכנו לקולוסיאום אלקטרוני שבו אנו לועגים ויורים חיצי קלון לכל מי שכשל. יהיה שם משפחתה של מרשתי אשר יהיה, מתגנבת תחושה של החמצה בכך שהמעשים בגינם היא נענשת דינם 8 חודשי מאסר ולא 6 חודשים".
100 אלף שקל לזירוז אישור לעובדים זרים
מכתב האישום המקורי - שכלל תשעה אישומים נגד השניים, שחלקם בוטלו - עלתה רשימה ארוכה של אירועים שהתרחשו במהלך השנים 2004-2005. חדיר עבדה באותה תקופה כפקידת תביעות ושכר במדור תשלומים של יחידת הסמך לעובדים זרים במשרד התמ"ת בבאר שבע ובעלה, אמיר, כפקיד אכיפה במחלקת גבייה ואכיפה של מע"מ בבאר שבע.
בין היתר, על פי כתב האישום המקורי, נפגשה דקלה בקיץ 2004 עם מנהל מלון "נאות מדבר" בבאר שבע וקיבלה ממנו 100 אלף שקלים תמורת זירוז מתן אישורים לעובדים זרים. את הכסף שמרה לעצמה, אולם העובדים כלל לא הגיעו למלון. מנהל "נאות מדבר" שימש גם כמנהל חברה לא פעילה שאותה הציעה דקלה להפוך לחברת כוח אדם. במקרים אחרים השתמשה בחברה זו על מנת לפרוע המחאות.
אמיר (39), בעלה של חדיר, נידון למאסר של שנתיים וארבעה חודשים בפועל ו-12 חודשי מאסר על תנאי אחרי שהורשע בעבירות חמורות יותר - לקיחת שוחד, סחיטה באיומים וקבלת דבר במרמה, וכן
ניסיון לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. באחד המקרים, נטען בתביעה, איים הבעל על אחד המתלוננים כי "ייתן לו כדור בראש" אם זה יפנה למשטרה.
בנוסף, הוטל עליו קנס בסך עשרים אלף שקלים או תשעים ימי מעצר. גזר הדין ניתן במסגרת הסדר טיעון עם פרקליטות מחוז דרום, קרוב לארבע שנים מאז הוגש כתב האישום, במאי 2007.